Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravný film z období pádu Římské říše, který se nedávno natáčel i na Slovensku (Spišský Hrad, Červený Kameň). Když se začne Římská říše rozpadat, opustí mladý Romulus Augustus město a vydá se na nebezpečnou cestu, aby vytvořil legii věrných - POSLEDNÍ LEGII. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příšerná historická patlanina, která stačí urazit všechny historiky během chvilky. Colin Firth si tady hraje na velkýho bojovníka, Ben Kingsley na Gandalfa a v hlavní roli je nějakej protivnej fracek, kterej je římskej císař. No prostě příšernost. Navíc ani ty bitvy nejsou dobrý a připadaly strašně unylý a pomalý (to asi aby se Firth stíhal otáčet). No prostě strašně obsazená, strašně napsaná a ještě strašnějš natočená hovadina. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som si aspoň myslel, že tento snímok má pevný základ a stroskotalo to na peniazoch a zlej réžií, ale po tom čo som sa dozvedel na konci tohto "diela" by mal Doug Lefler predsa len ostať u TV filmov. Práve tam patrí aj táto rozprávka. Mám rád historické snímky, avšak takúto "slataninu" som už vážne dávno nevidel. Veľkolepá výprava, skvelá kamera, strih a efekty - tak o tom môžete iba ak snívať. Celý film vypada lacne, až na pár svetlých okamžikov a celkovo nemá čo ponúknuť. O herectve by som radšej pomlčal, aj keď ide o zvučné mená. Ak by som to bral ako paródiu na snímky podobného formátu, tak za 2*. Po tom, čo som sa dozvedel, že Spišský Hrad je v Anglicku... YEAH - zbytočnosť. Hlúpe prevedenie, ktoré skôr urazí ako poteší 1/10 ()

Reklama

Ellesime 

všechny recenze uživatele

Kompilát z několika filmů dohromady, kdy aspoň u jednoho z nich se na konci vysvětlilo, proč tomu tak je. Nemůžu si pomoct, ale viděla jsem v tom několik scén z Pána prstenů, a to značně zjednodušené a ,,zlevněné" (přechod přes hory, dobývání přes zeď, ,,čaroděj Gandalf"...) Celé mi to přišlo nějaké nedodělané a natočené jakoby omylem. Scénář byl lehce předvídatelný, takže jsem dopředu věděla, co příjde. Jednu hvězdičku dávám za závěr, který aspoň vysvětlil to, proč některé momenty připomínaly ...... (nebudu říkat co, abych to neprokecla :-) Škoda, že jsem ho z nudy před tím málem zaspala. Druhou hvězdičku dávám za to, že jsem do toho konce přece jen vydržela. PS: Colin Firth se mi na římského válečníka opravdu nehodí, budu ho vždy vidět jako upjatého pana Darcyho. :-) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ze začátku vyloženě televizní fraška, která s přibývající stopáží vcelku solidně graduje. Na První ligu (v čele s Královstvím nebeským) nemá ani v nejmenším, přesto se ale ke konec dokáže dostat na úroveň Krále Artuše, což sice není nic moc, ale na to, jak mizernej to mělo rozjezd... A navíc to má fajn pointu.. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Kevin McKidd je ten nejúžasnější psychopatický barbar s obrovskou sekyrou, pro kterou stále nachází nějaké smysluplné využití, navzdory ztrátě prstu v důsledku nepříjemného střetu s dvanáctiletým císařem, kterého hrál toho času šestnáctiletý Thomas Sangster. Mezi nejvroucnější tužby Kevina McKidda patří okamžik, kdy svou obrovskou sekyru zaboří do malého císaře, v čemž mu usilovně brání znuděný Colin Firth, fanatický Ben Kingsley a skupina bojovníků, které by lépe nespojil stroj nepravděpodobnosti. Bez Kevina McKidda by to bylo neskutečně nudné, tak to bylo jen neskutečně hloupé a podfinancované. A teď si jdu pustit Řím! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Natáčalo sa na slovenských hradoch Červený Kameň a Spišský hrad. (emdvojka)
  • Socha Gaia Julia Caesara nebyla hlavní sochou použitou v Tunisku. Taková, jakou vidíme ve filmu, byla dotvořena speciálními efekty. A především, když se socha převážela z Tuniska na Slovensko, ztratila se. (NinadeL)
  • Pro americkou verzi s ratingem PG-13 byly vystřiženy například tyto scény: uříznutí prstu Wulfila, jeho tvář po setkání s čepelí a další. (NinadeL)

Související novinky

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Z Říma na skotskou Vysočinu

Z Říma na skotskou Vysočinu

26.08.2008

Může být jenom jeden! A není vyloučeno, že tím vyvoleným bude skotský herec Kevin McKidd, kterému byla nabídnuta hlavní role v chystaném remaku Highlandera. V historickém seriálu Řím, kde ztvárnil… (více)

Tintin už má obličej

Tintin už má obličej

25.03.2008

Spielberg a Jackson to s tou digitálně animovanou adaptací slavné komiksové série Tintin myslí opravdu vážně. Dokonce tak vážně, že první díl trilogie bude podle všeho dalším Spielbergovým režijním… (více)

Reklama

Reklama