Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravný film z období pádu Římské říše, který se nedávno natáčel i na Slovensku (Spišský Hrad, Červený Kameň). Když se začne Římská říše rozpadat, opustí mladý Romulus Augustus město a vydá se na nebezpečnou cestu, aby vytvořil legii věrných - POSLEDNÍ LEGII. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"César je slovo z minulosti !! Žádný César není.." Slova zde hrají poměrně zásadní roli, když Poslední legie sice platí za dost špatnou adaptaci Manfrediho románu, a to i v tom smyslu, že film jako takový vypadá nejsilněji právě v pasážích bez dialogu, a zároveň nejvíce baví právě beze slov.. Dlouho jsem vlastně neviděl snímek podobných ambicí s podobně vystavěnými gagy, to jej činí do jisté míry paradoxně velmi ozvláštňujícím a zajímavým.. A Colin Firth v roli akčního hrdiny ?? Matthew Vaughn později se svým Kingsmanem dokázal, že i tohle spojení nemusí vypadat jako nonsen či castingový přešlap, béčková a laciná Poslední legie ovšem podobnou sebereflexi a vkusný nadhled zcela postrádá.. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ze začátku vyloženě televizní fraška, která s přibývající stopáží vcelku solidně graduje. Na První ligu (v čele s Královstvím nebeským) nemá ani v nejmenším, přesto se ale ke konec dokáže dostat na úroveň Krále Artuše, což sice není nic moc, ale na to, jak mizernej to mělo rozjezd... A navíc to má fajn pointu.. ()

Reklama

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Průser velkých rozměrů ! Spíše to připomíná nepovedené fantasy Eragona (nejen skvělou Doylovou hudbou), nežli historický epos. Poslední legie nemá vůbec nic společného s historií, ač se snaží tento fakt zakrývat seč může. Všechno tu jde do kytek, pominu- li dementní scénář a nezvládnutou, chaotickou režii, tak zde nepomáhá ani výprava (papundeklové kulisy snad jen výborná hudba Patricka Doyla, nesmírně bohatá na motivy a orchestrace), překvapivě ani herci (kromě Colina Firthe, který se alespoň trochu snaží, zbytek ansámblu svými výkony připomíná tak dramatický kroužek na střední škole). Poslední legie je film vyloženě k smíchu. Výsledek mírně zvedá lepší závěr (zde je závěrečná bitva naopak přehledná) a pobavilo mě pomrknutí na diváka v podobě odkazů na legendu o Artušovi. Schovívavé hodnocení je tu především za boží hudbu (takhle mrhat Doylovým talentem je škoda). ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla už potřetí a stále se nějak nemohu rozhodnout, jak jej hodnotit. Podle zdejších komentářů i podle mě kvalitní předloha, takže o zvraty není ani ve filmu nouze, ale stejně postrádá napětí, jaké by měl mít a jaké měla kniha. Asi nebyl moc velký rozpočet a byť zde hrají hvězdy, které mají potenciál na to, aby film utáhly (Colin Firth, Ben Kingsley) i tváře, na které se k tomu moc dobře kouká (Aishwarya Rai, Rupert Friend), byl to tak trochu i tím dětským imperátorem film o dětech a pro děti (jenže k tomu zase vadily některé scény). Po prvním zhlédnutí jsem hodnotila 2 hvězdičkami, při dalších to bylo někde mezi dvěma a třemi. No a rozhodně nemohu prominout ani to, že Devátá legie za Hadriánovým valem zmizela roku 117 n. l. a Artuš byl (nejdříve) počátek 5. století, takže historickými fakty se film taky příliš neřídil... (taky tu legendu o Artušovi musí strčit do všeho! ) Scénář, bojové scény, hudba..., no prostě veškeré zpracování mohlo být lepší, zachraňuje to jen zmiňované herecké obsazení a kvalitní podklady pro děj, který však díky zpracování nemá šanci vyniknout. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nešel jsem do toho s očekáváním historické věrnosti. Spíše jsem čekal dobrodružný příběh z doby zániku jedné neskutečné říše, jíž se asi nikdy nepřestanu obdivovat. Ale celé to bylo pojato hodně na volno... Až se divím účasti jmen jako Firth a Kingsley. Hlavně Firth mně tam trochu bolel... Aby ve filmu nebyl sám, sekunduje mu dámský protějšek. Toho si zprvu nevšímá, spíše způsobů jak šermuje, ale nakonec i on podlehne kouzlu Indky, která ani po dlouhém putování z Říma přes Galii do mlžné Britanie nemá nikdy nenamalované oči a neudržované obočí... Gandalf Kingsley mi tam sednul úplně nejméně, tahle role kouzelníka s vlajícími vlasy... Eh... To už radši Gándhí... A malý Thomas Brodie-Sangster mi tam nesednul vůbec, ale toho celkově nějak nemusím..Natož jako malého Cézara. .Vtipný byl i záporák se svým zámkem, který jsem pracovně nazval Konopiště... Sem tam byl ve filmu moment na který se dalo kouknout, třeba ta Devátá se mi líbila. Jakási snaha byla i co se týče výpravy a bylo setsakra znát, že se film točil v éře takříkajíc předdigitální. Většinu toho bylo třebat točit s komparzem a postavených kulisách, což leckde bylo znát. V souhrnu je tohle ale spíše film pro odrostlejší děti. Dávám za jeden meč. * ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Romulův trůn byl postaven speciálně tak, aby se patnáctiletý Thomas Brodie-Sangster nemohl dotknout země - lépe tak zahrál malého chlapce. (NinadeL)
  • Pro americkou verzi s ratingem PG-13 byly vystřiženy například tyto scény: uříznutí prstu Wulfila, jeho tvář po setkání s čepelí a další. (NinadeL)

Související novinky

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Z Říma na skotskou Vysočinu

Z Říma na skotskou Vysočinu

26.08.2008

Může být jenom jeden! A není vyloučeno, že tím vyvoleným bude skotský herec Kevin McKidd, kterému byla nabídnuta hlavní role v chystaném remaku Highlandera. V historickém seriálu Řím, kde ztvárnil… (více)

Tintin už má obličej

Tintin už má obličej

25.03.2008

Spielberg a Jackson to s tou digitálně animovanou adaptací slavné komiksové série Tintin myslí opravdu vážně. Dokonce tak vážně, že první díl trilogie bude podle všeho dalším Spielbergovým režijním… (více)

Reklama

Reklama