Reklama

Reklama

Když se dva krasobruslařští rivalové Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) a Jimmy MacElroy (Jon Heder) na mistrovství světa znemožní v trapné rvačce, přijdou o zlaté medaile a navíc dostanou doživotní zákaz krasobruslení v mužské kategorii. Nyní, po třech a půl letech, našli skulinu v pravidlech, která jim umožní znovu soutěžit. Pokud totiž dokáží odložit vzájemnou nevraživost stranou, mohou se o medaili utkat společně – v soutěži párů. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (513)

kingik 

všechny recenze uživatele

Jak to asi dopadne když dva excentričtí komici Will Ferrell a Jon Heder hrají spolu v komedii? Dopadne to tak, že vznikne povedená komedie o dvou nesmiřitelných a nesourodých krasobruslařích, kteří kvůli doživotnímu zákazu činnosti v kategorii jednotlivců, nakonec budou muset utvořit první mužský krasobruslařský pár v dějinách tohoto sportu, aby opět mohli závodit. A i když se zpočátku moc nemusejí, nakonec zjistí, že jeden bez druhého nemůžou udělat ani ránu, zvláště když jim složitá sestava zvaná Železný lotos vynese zlatou medaili a oni překonají zákeřné intriky konkurečního švýcarského páru. Nebyl by to Will Ferrell kdyby se občas nepředvedl a šoupl na plac něco na co jsme u něj zvyklý a jeho zpočáku arogantní a na sexu závislý Chazz Michael Michaels je přesným opakem blond narcise Jimmyho MacElroye Jona Hedera. A když se Ferrell zrovna nepředvádí hraje velmi obstojně a spolu s Hederem jim to fakt sedne a dá se jim fandit i když divák ví jak to celé dopadne. Jenže tahle komedie je originální se spoustou nápaditých a vtipných gagů, které kloužou po divákově bránici zlehounka a ostře jako právě nabroušené brusle. Za zvuku Aerosmith nebo Queen nám hlavní protagonisté předvedou sestavy (pochopitelně za vydatné pomoci trikařů) za které by skuteční krasobruslaři zbledli závistí a já se bavil opravdu solidně, ale škoda jen, že duo nemělo větší konkurenci a vše se omezilo jen na jeden konkureční krasobruslařský pár. Jinak k téhle komedii nemám větších výhrad a kdyby v krasobruslení byli takovéto zábavné páry tak je to můj nejoblíbenější sport. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu byla docela nudná (jejich rvačka, vyhození, zvracení do kostýmu, zavazování bruslí, škvíra v pravidlech, apod...). Ale poté mě zaplavila pořádná sprška humoru a to v době, kdy trénovali a kdy "odjezdili" svůj první zápas, při němž bylo zmíněno, jaká je to výhoda, když jsou ve dvojici oba dva muži... :-D It was very funny! ;-)) No a pak to spadlo do takového toho standardu Ferrellových filmů (Zelená je tráva, Moje krásná čarodějka, Vánoční skřítek, Mládí v trapu...), už jsem neviděla nic nového, co by mě překvapilo, rozesmálo... Takže to bude za 3*, pánové... :-) ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

70% ledoborec s čtyřprocentním lakem, tunami parodických odkazů a camey krasobruslařských hvězd. Svět je plný protikladů. A ty se přitahují...I na ledě. Ferrell coby sexuální maniak v převleku oslizlého kovboje reprezentuje showmanství a lascivní kontakt s publikem. Zázračné dítě Heder a la dívenka z výloh Terranovy obluzuje vybroušenou ladností. Když se tyhle archetypy mačkají a potí na jednom stupni vítězů, začne jim hořet za patami (chlupatý maskot doslova, kariéra obrazně:) Nakonec jim nezbude než vytvořit s nenáviděným rivalem jednopohlavný pár, což je těžší figura než vražedný axel s odhozem...Škoda přehuštěnosti zápletek, které se nešikovně proplétají v osobě sestry padoušských nepřátel. Těch 70% berte s rezervou. Udělila je bytost, která zimu tráví promodralá na kluzišti / přehráváním exhibicí božského Pljuščenka, nesmrtelných Anissiny-Peizerata a volných jízd švýcarského kouzelníka Lambiela:-))__P.S.Ledově ostrý vtip pouze pro angličtináře: How is music like ice skating? If you don't "C sharp" you'll "B flat. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Jako by krasobruslení nebylo už tak dost teplý." Na první pohled je to klasická sportovní "ferrelovka" obohacená o kluky v příléhavých pavích trikotech. A vlastně i na druhý a třetí pohled. Takže můžete-li tento specifický druh humoru, tak neprohloupíte. Ovšem ani nic nezískáte. Ledově ostří jsou totiž překvapivě gagů prostí (čest těm několika výjimkám) a poněkud sterilní. Nenudí, příjemně se na to kouká, trapné to není, ale vtipné také moc ne. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Musim se priznat, ze jsem tento film nesledoval uplne...jen jsem po nem tak pokukoval, kdyz bezel v letadle, jeste jsem k tomu vetsinou poslouchal neco jineho...ale proste si to hodnoceni neodpustim, protoze me nic na svete nedonuti se na to divat znovu :). Sice se nakonec teto trapne komedii podarilo me rozesmat, ale to tim zpusobem, ze jsem si pak rikal jak jsem klesnul. A navic to bylo jen dvakrat...Proste klasicka podprumerna americka komedie. ()

Galerie (246)

Zajímavosti (23)

  • Když si Katie (Jenna Fischer) pozve Chazze (Will Ferrell) k sobě, můžeme si všimnout, že v jednom záběru jsou dveře zavřené, poté otevřené a poté opět otevřené a tak stále dokola. (TheStitch630)
  • Před finále montrealské krasobruslařské soutěže je na "obrazovce" průběžná tabulka. Za páry Stranz-Fairchild a Michaels-MacElroy na prvních dvou místech následuje ruský pár Sokolova-Plushenko (Jelena Sokolovová - stříbro žen na MS 2003, Jevgenij Pluščenko), čínský pár Zhang-Li (Tan Čang a Chao Čang - stříbro sport. dvojic na ZOH 2006), švýcarský pár Lambiel-Stoeckli (Stéphane Lambiel - zlato mužů na MS 2005, 2006) a další jména skutečných krasobruslařů. (melica)
  • Od průběžně vedoucí dvojice Stranz (Will Arnett) a Fairchild (Amy Poehler) dělilo Michaelse (Will Ferrell) a MacElroye (Jon Heder) před finále 4,05 bodu. Stranz a Fairchild dostali za finále 4x 6,0 a 2x 5,9, čili jen 0,2 od absolutního hodnocení a Michaels s MacElroyem už by je tedy nemohli dohnat. (melica)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama