Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Toto je příběh muže jménem Harold Crick… a jeho hodinek. Harold Crick je muž nekonečných čísel, neustálých kalkulací a pozoruhodně mála slov. A jeho hodinky neřeknou o mnoho víc.“ Po deseti letech usilovné práce je spisovatelka Karen Eiffel téměř na konci své poslední a možná nejlepší knihy. Jejím jediným úkolem zůstává vymyslet, jak zabít svoji hlavní postavu, Harolda Cricka. Karen však nemá ani tušení, že Harold Crick z nevysvětlitelných důvodů žije ve skutečném světě… a najednou slyší její slova. Fikce a realita se střetnou, když zmatený Harold slyší, co si ona myslí, a zjistí, že musí najít způsob, jak změnit její (a svůj) konec. Horší už to nebude je neotřelou komedií o tom, jak vzít svůj dosavadní život do rukou a učinit z něj takový, jaký ho chcete mít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (847)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Pro filmy tohoto typu mám ohromnou slabost - myslím tím filmy s originálním, neobyčejným, většinou nadpřirozeným námětem, který je dán do ostrého kontrastu s realitou každodeního světa. Takhle skvěle funguje třeba můj milovaný opus Groundhog day, o něco hůře třeba Carreyho Lhář. Přesto si myslím, že scénárista z tohohle nápadu mohl vytřískat daleko, daleko víc. I tak ale - svěží, poměrně zábavná podívaná s kvalitními herci (celý čtyřlístek bez výhrad) a povedenou formální stránkou (nápad s extradiegetickými numerickými schématy, znázorňujícími Haroldovo chápání světa mě dostal). Spokojenost, leč ne bez výhrad. 70% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Překvapení roku. Hodně "Kauffmanovský" (Taky jste si všimli, že se tohle přídavné jméno používá čím dál tím častěji?) scénář je podaný příjemně a mile a nepostrádá potřebnou dávku ujetosti a komplexnosti. On taky Marc Foster není žádný režisérský nováček a po Hledání Země nezemě znovu ukazuje, že takovéhle příběhy opravdu umí. A i když by se mohlo zdát, že právě příběh bude hlavním tahounem filmu, jsou jim kupodivu herci, na kterých nejvíc staví. Ferrella jsem v podobné roli ještě neviděl (a možná už ani neuvidím), Hoffman se do toho obul pěkně, Thompsonová je skvělá a do Maggie Gyllenhaal bych se zamiloval taky. Od tohoto dne je na mém personálním "watchlistu" oblíbených hereček. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých největších filmových zážitků posledního roku, s výborným hereckým obsazením a špičkovým originálním scénářem. Je to film o osudovosti, o umírání a lásce k životu, podaný ale komediální formou. Uznávaná spisovatelka, která své ustavičné deprese a sklony k sebevraždě promítá do tragických románů, kde bezohledně likviduje své románové postavy, nemá tušení, že její nejnovější hrdina, suchopárný daňový úředník bez fantazie, má obraz v reálném životě a hříčkou osudu spisovatelka začne řídit shůry jeho budoucnost. Jenže její hrdina uslyší vyprávění o svém životě, zjistí, že jeho perspektiva patrně není příliš radostná, a pokusí se svému osudu vzepřít. Forsterův snímek je plný absurdních dialogů, chytrých režijních prvků a skutečně černého humoru. Will Ferrell a Maggie Gyllenhaal v hlavních rolích jsou velmi dobří, ale největším hereckým tahounem je Emma Thompson v roli britské spisovatelky. Scéna, kde se vydá do nemocnice za inspirací, jak zprovodit svou románovou postavu ze světa, a je nespokojená s tím, že vidí spoustu těžce nemocných, ale žádné umírající a otravuje personál s tím, aby jí ukázali někoho, kdo má smrt na jazyku, představuje svým způsobem vrchol toho, kam se dá v oblasti černého humoru v mainstreamovém filmu zajít. Horší už to nebude je film založený na hře mezi jednotlivými postavami a mezi režisérem a scénáristou na straně jedné, a jeho diváky na straně druhé. Chytrý kousek, jakých se netočí mnoho. Celkový dojem: 95 %. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nejoriginálnější film poslední doby. Forster si stále rád hraje s divákem, ale tady mu to vychází o dost lépe než v Stay - nejspíš hlavně díky skvělému scénáři. Skvostné obsazení nemá chybu - stlumeným Ferrellem počínaje, přes kouzelnou "anarchistickou" pekařku Maggie Gyllenhaal až k tradičně brilantním Emmě Thompson a Dustinu Hoffmanovi. Stranger Than Fiction chápu jako chytré, hravé a emocionálně silné vyznání lásky k vyprávění příběhů. Nevynechejte! P.S. A napodruhé to nebylo ani o chlup horší! ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naproto fantastcké. Film, kouzelný svoji prostotou, laskavosti, prýštící z každého filmového políčka. Trošku mi to evokovalo Woodyho Allena, ani nevím proč. Herci jsou skvělí (Ema Thompson je poděs k sežrání) a projev Wilal Ferrella je úžasně civilní, utlumený ale o to intenzivnější. Scénář brilantní, jemný humor funguje na výbornou... Jedno z největších překvapení tohoto roku se vynořilo v podstatě odnikud, ale o to je příjmnější. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (27)

  • Natáčení probíhalo v americkém Chicagu. (Terva)
  • Harold (Will Ferrell) nosí upravené hodinky Timex Men's Watch #T56371 - Ironman Triathlon 42 Lap Combo Dual Tech. (HellFire)
  • Snímek je zčásti inspirován filmem Playtime (1967). (Terva)

Související novinky

Hoffman miluje Thompsonovou

Hoffman miluje Thompsonovou

09.06.2007

Dustin Hoffman a Emma Thompson si během natáčení Horší už to nebude zřejmě padli do oka. Zanedlouho se totiž spolu objeví v romantickém dramatu Last Chance Harvey. Ale pravděpodobnější možná bude, že… (více)

Reklama

Reklama