Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

„Toto je příběh muže jménem Harold Crick… a jeho hodinek. Harold Crick je muž nekonečných čísel, neustálých kalkulací a pozoruhodně mála slov. A jeho hodinky neřeknou o mnoho víc.“ Po deseti letech usilovné práce je spisovatelka Karen Eiffel téměř na konci své poslední a možná nejlepší knihy. Jejím jediným úkolem zůstává vymyslet, jak zabít svoji hlavní postavu, Harolda Cricka. Karen však nemá ani tušení, že Harold Crick z nevysvětlitelných důvodů žije ve skutečném světě… a najednou slyší její slova. Fikce a realita se střetnou, když zmatený Harold slyší, co si ona myslí, a zjistí, že musí najít způsob, jak změnit její (a svůj) konec. Horší už to nebude je neotřelou komedií o tom, jak vzít svůj dosavadní život do rukou a učinit z něj takový, jaký ho chcete mít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (847)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý. Originální námět, skvěle vybrané herecké esa, které se do svých rolí naprosto hodí a každá postava je scénáristicky výborně napsaná. Film a čas nádherně plynul jak čas strávený u dobře napsané knihy. Mnoho silných momentů, dobrá hudba, příjemně lehký humor a celý film ve mně zanechal dost pozitivní energii. Mé hodnocení 4,5 hvězdičky... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ač mám pro Ferrellovo řádění v rámci Frat packu docela slabost, jeho soustředěná a uměřená kreace je to, co mi příjemně vyrazilo dech nejvíce. Jenže to by se nestalo bez parádního scénáře, za který by se nemusel stydět ani Charlie Kaufmann, a Forsterova fantazírování, jež dokázalo i z čištění zubů udělat nezapomenutelný zážitek… anebo taky: Volejte sláva, v Hollywoodu se originalita ještě v některých šuplících stále umí najít! ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

"Stranger Than Fiction" přináší svěží vítr do americké komedie. Skládačka příběhu Harolda Cricka, jenž je jako loutka na provázku ovládaná spisovatelkou v tvůrčí krizi Karen Eiffel (mimochodem jako vždy skvělá Emma Thompson)... Zápletka vlastně není v dnešní době zas tak originální, prolínání příběhů, reality s fikcí a několik závěrů je poslední dobou v Hollywoodu hrozně populární, ale tenhle film těží z lehkosti a originálního zpracování (hlavně úvodní pasáž, ve které nám spisovatelčin hlas představuje Harolda a jeho život za vydatné podpory skvělých animací dokreslujících všechno, co se na plátně děje). Žánrově film stojí na pomezí pohodové romantické komedie a malého dramatu s prvky "fi", krásně se na něj dívá a je vlastně hrozně nekonfliktní. Co mě vlastně zaujalo asi nejvíc je to, že film nemá žádného "škodiče", žádnou postavu, která by mi byla nějak nesympatická a vůbec celý je hodně nekonfliktní. Proč ale ndám plný počet je jednoduché - kámen úrazu je jako obvykle konec. Nemůžu napsat co se mi na něm nelíbí, protože by to byl spoiler jako blázen a ani nevím, jak bych to ukončila ke svojí spokojenosti já. To ovšem není práce moje, ale scénáristů a tak nějak mi přišlo že ten konec měl mít o něco větší šťávu, aby udělal tečku za jinak výborným filmem. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Harold nervózně udržoval banální konverzaci...“ - „Máte pěkně rovné zuby.“ - „Velmi banální...“ Bez mučení přiznávám, že když u filmů vidím v hlavní roli Willa Ferrella, odradí mě. Ale zde velmi mile překvapil! Navíc ho zdařile doplňovala Emma Thompson, v jejím případě bych si nejspíš vystačil jen s hlasem, avšak s její fyzickou přítomností na plátně to pak bylo (pochopitelně) ještě lepší. Hoffman s Gyllenhaal byli ve svých rolích také přesní. Nejlepším momentem pak pro mě bylo, když před Anu nastoupí Harold s moukami, to je těžká romantika (a hlavně geniální scéna, bohužel plně vyzní jen v angličtině). Těch zábavných scén je ve filmu samozřejmě víc, ale i ty vážné nijak neselhávají, zkrátka v mezích žánru tragikomedie působí film velmi vyváženě. A konec…inu, záleží vyloženě na vašich očekáváních (já neprotestuju). Za mě silné 4*. „To, co popisujete, je bohužel schizofrenie.“ - „Není to schizofrenie! Je to jen hlas v mé hlavě. Neříká mi, abych něco udělal, říká, co jsem už udělal. Přesně a hezčími slovy.“ - „Pane Cricku, mluví k vám hlas…“ ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhé době jsem odcházel z kina vrcholně spokojen a dobře naladěn. Emma Thompson byla famózní, Will Ferrell po vzoru Jima Careyho mnohem příjemnější v civilní roli a Maggie Gyllenhaal sice není sultánova favoritka, ale s těmi sušenkami byla k nakousnutí. Veliký Dustin jistí křídla, takže herecky bez výhrad. Navíc spousta originálních parádiček s obrazem, skvěle sednoucí hudba a vůbec celé mě to nějak chytlo za srdce. Taky semi líbilo to drobý rytí do intošů - když stejnej příběh dopadne tragicky, je to umění, když dobře, je to kýč. Jak čtu některý komentáře, je to celkem přesný. :)) No a co vůbec vykládám, prostě já jsem si přál, aby to dopadlo dobře :)). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (27)

  • Dárkem, který Harold (Will Ferrell) přinese Anně (Maggie Gyllenhaal), jsou v české verzi balíčky rýže, v původní anglické mouky. V klasickém romantickém příběhu by totiž muž ženě daroval květiny; zde scenárista využil faktu, že dívka je pekařka a že se obě slova  - "květiny" i "mouky" - v angličtině vyslovují skoro stejně ("flowers" - "flours"). V češtině byl tedy tento překladatelský oříšek vyřešen dvojicí slov růže-rýže. Sáčky mouky naštěstí nebyly nijak patrně označeny, tak si to mohl překladatel dovolit. (kriplozoik)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 30 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Kytara, kterou vypravěč v podobě hlasu Karen Eiffel (Emmy Thompson) popíše jako „Něco si kompenzuju. Hádej co?“ je Cherry Gibson EDS-1275. Proslavil ji Jimmy Page. (HellFire)

Související novinky

Hoffman miluje Thompsonovou

Hoffman miluje Thompsonovou

09.06.2007

Dustin Hoffman a Emma Thompson si během natáčení Horší už to nebude zřejmě padli do oka. Zanedlouho se totiž spolu objeví v romantickém dramatu Last Chance Harvey. Ale pravděpodobnější možná bude, že… (více)

Reklama

Reklama