Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Toto je příběh muže jménem Harold Crick… a jeho hodinek. Harold Crick je muž nekonečných čísel, neustálých kalkulací a pozoruhodně mála slov. A jeho hodinky neřeknou o mnoho víc.“ Po deseti letech usilovné práce je spisovatelka Karen Eiffel téměř na konci své poslední a možná nejlepší knihy. Jejím jediným úkolem zůstává vymyslet, jak zabít svoji hlavní postavu, Harolda Cricka. Karen však nemá ani tušení, že Harold Crick z nevysvětlitelných důvodů žije ve skutečném světě… a najednou slyší její slova. Fikce a realita se střetnou, když zmatený Harold slyší, co si ona myslí, a zjistí, že musí najít způsob, jak změnit její (a svůj) konec. Horší už to nebude je neotřelou komedií o tom, jak vzít svůj dosavadní život do rukou a učinit z něj takový, jaký ho chcete mít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (847)

Tosim 

všechny recenze uživatele

KDYŽ OBČAS TONEME VE STRACHU A ZOUFALSTVÍ, RUTINĚ A STEREOTYPU, BEZNADĚJI A NEŠTĚSTÍ, PODĚKUJME BOHU ZA BAVORSKÉ CUKROVÉ SUŠENKY. A NEMÁME-LI SUŠENKY, MŮŽE NÁS NAŠTĚSTÍ UTĚŠIT DOTEK DŮVĚRNĚ ZNÁMÉ RUKY. NEBO PŘÁTELSKÉ GESTO. NEBO NĚŽNÉ POVZBUZENÍ. NEBO LÁSKYPLNÉ OBJETÍ. NEBO TOUHA ÚTĚCHY. NEMLUVĚ O NEMOCNIČNÍCH VOZÍCÍCH A NOSNÍCH SVORKÁCH. A NESNDĚDENÉM PIŠKOTU. A ŠPTANÝCH TAJEMSTVÍCH. FENDERECH STRATOCASTERECH. A TU A TAM NĚJAKÉ KNÍŽCE. A MĚJME NA PAMĚTI, ŽE TOHLE VŠECHNO, NUANCE A ODLIŠNOSTI, KTERÉ BEREME JEN JAKO DOPLŇKY NAŠICH DNÍ, MAJÍ MNOHEM VÝZNAMNĚJŠÍ A VZNEŠENĚJŠÍ POSÁNÍ. ZACHRAŇUJÍ NÁM ŽIVOT. VÍM, ŽE SE TO ZDÁ PODIVNÉ, ALE VÍM TAKÉ, ŽE JE TO KUPODIVU PRAVDIVÉ. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to líbilo, ale zase si nemůžu pomoci a malinko bych to zkrátil. Ne nijak razantně, protože mě to bavilo po celou dobu, jen jsem konec čekal dříve. Jinak je Foster velmi zkušený režisér, který zde rozehrál vtipnou partii s výbornými herci. Půl hvězdy bych přihodil za výborný nápad (nevím, zda šlo o adaptaci, ale i tak...). ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $40,660,952Tržby Celosvetovo $53,653,181Tržby za predaj DVD v USA $32,373,182 //počet predaných kusov 1,942,504Marc Foster nezaľáha a opäť dokazuje, že je jeden z najoriginálnejších tvorcov poslednej doby. Úvodom filmu sa človek, musí troška hľadať v deji, lebo je ťažko stanoviť pravú polohu deju a smer kam sa chce uberať ale po prvej polovici je to už príjemná romantická nepresladčená lahôdka, čo môže svojím spracovaním moc nadchnúť. Maggie Gyllenhaal je vo svojej úlohe na zakúsnutie a výborne dopĺňa "mysľou utrápeného" Willa Ferrella. /70%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tvůrčí chameleón Marc Forster si opět vybral látku jakou bychom od něj nečekali - variaci na Truman Show. A tradičně natočil výtečný snímek, který jako všechny jeho předchozí, poněkud dojíždí na ne úplně košer závěr. Ovšem tentokrát tomu předchází takový gejzír originality, hravých narativních postupů, odzbrojujících nápadů a vizuálních vychytávek, že to vlastně ani nijak nevadí. Vše zde šlape jako Haroldovy hodinky - herci na výtečnou, scénář rovněžtak a když k tomu přidáte jistou a nápaditou režii, tak si prostě příběh nudného patrona Harolda Cricka nelze nezamilovat. A to i navzdory konci, který bych utnul o několik minut dříve. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem zprvu čekal něco úplně jiného, než jsem ve výsledku dostal. Už jen jméno Will Ferrell v hlavní roli, ve mě evokoval, že to bude další ulítlá komedie plná bláznivých výstupů a držkopádů. Tento film je velmi vážnou a decentní komedií. Vtip není hlavním artiklem tohoto filmu, tím je spíše zajímavý a neotřelý příběh, který se zprvu zdá, jako dvourealitní, ale ve výsledku zjistíme, že se odehrává v jednom světě. To mě trochu zarazilo, protože to s sebou přineslo nemálo otázek kladených na logičnost celého, už tak zamotaného a nereálného příběhu. Pokud je divák ochotný ignorovat propojení dvou rovin, pak dostane velmi zajímavý příběh, kterému vládne velmi sympatická hlavní postava. Pokud na to bude nahlížet čistě racionálně, pak už tak spokojený nebude. Já osobně jsem první případ, film se mi sice zdá mírně přeceněný, ale přesto solidní zážitek plný dobrých herců, předvádějících milé výkony. 70% 10.02. 2010 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (27)

  • Profesor Hilbert (Dustin Hoffman) vytvořil ve filmu pro Harolda (Will Ferrell) dotazník se 23 položkami. Německý matematik David Hilbert přednesl v roce 1900 na Mezinárodním kongresu matematiků v Paříži přednášku, v níž předložil 23 nevyřešených otázek, na které by se měla matematika ve 20. století soustředit. Některé z nich zůstaly nevyřešeny dodnes. (profhubert)

Související novinky

Hoffman miluje Thompsonovou

Hoffman miluje Thompsonovou

09.06.2007

Dustin Hoffman a Emma Thompson si během natáčení Horší už to nebude zřejmě padli do oka. Zanedlouho se totiž spolu objeví v romantickém dramatu Last Chance Harvey. Ale pravděpodobnější možná bude, že… (více)

Reklama

Reklama