Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Komediální zombíkovina zasazená do 50 let, jejíž stylizace se povedla na výbornou, a dobře kontrastuje se zombie realitou. Zasazení černobílého dokumentárně-instruktážního filmu o Zomconu byl dobrý tah a děj si drží do polovinu filmu konstantní tempo doplňované o černý humor. Škoda, že se později děj začíná rozmělňovat a jde spíše o dětský příběh, ale i přesto se jedná o docela zábavný počin. * * * ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Hororová komedie? Z hororu to nemá nic a toho humoru je tu pomálu (ale jo, párkrát jsem se pousmál, jenže to se se stává, ať už chtěně či nechtěně, u každého druhého filmu, některé fórky byly dobré). Úsměvný film pro děti na nedělní dopoledne. A to vůbec nemyslím ve zlém. Dobré na tom jsou jen tři věci - úvodní medailonek, retro stylizace padesátých let včetně oblečení a naleštěných auťáků a Carrie-Anne Moss coby pokušitelka zombie, která dokáže doslova vykřesat radost ze života i z mrtvoly :-). Čekal jsem víc. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dorazila nová móda. Zombieky nestříleme přimo mezi očíčka, ale děláme z nich domácí mazlíky. Stačí jim dát na krk speciální obojek, kterými je budeme ovládat. Takže by nemělo hrozit, že vás bude chtít někdo sežrat, ovšem, pokud bude obojek fungovat. Mohlo by se totiž stát, že třeba vaši sousedi najednou zmizí. Originální zombie film, který v tomto žánru působí jako závan čerstvého vzduchu. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Rozhodně originální film, který je odstartován skvělým instruktážním filmem. Pak se sice dobrý nápad trochu rozmělňuje, vzniká stylizovaný, ale naprosto klasický příběh. Naštěstí tu však stále zůstávají perfektní černohumorné situace. Celkový dojem nakonec výrazně vylepšuje závěrečné zombie řádění za zvuků rozverné hudby a samotné zakončení vůbec. Velmi silné tři hvězdy. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Good dead are hard to find...Je to technicolorově barevné, je to zábavně cynické, je to zvráceně retro. Carrie-Ann Moss v roli matky svádějící oživlou mrtvolu by probudila vášeň i v balvanu ze Stonehenge, jejímu synáčkovi proudí v žilách k dobrému srdci břitvoostrý sarkasmus a rytíř smutné postavy Fido, který za celou stopáž nepromluví, je prostě k sympaťák k sežrání...Když ukousne hlavu nepříjemné sousedce, máte na jazyku zdvořilé bon appetite:)__ Od hororu coby žánru udržuji bezpečnostní odstup (na mém scared to death kontě smutně leží norský Fritt Vilt a pár Hitchocků), k zombie mám doufám zatím daleko (kromě časných ranních hodin:), ale přesto považuji FIDA za druhý nejlepší film letošních Varů. Na půlnoční promítání jsem mimořádně podlým způsobem dotáhla několik lidí, kteří nakonec byli vděční, že místo zteplalého moku dali přednost vychlazeným mrtvolám. A teď si ti méně odvážní z nich do prasátka střádají na rakvičku pro hlavičku. Já to risknu. 90% :) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Na pohrebe (cca 1:24:04) FIDO-vi nesvietia červené kontrolky. (GabrielGabko)

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama