Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (866)

choze 

všechny recenze uživatele

V momentě, kdy jedna z dcerek Jude Lawa řekla Cameron Diaz, že vypadá jako její barbie, jsem si uvědomil, že přesně tak ten film působí - jako by malá holka natočila s živými herci to, na co si hraje s panenkami. Naivní, klišovitá a zbytečně natahovaná romantická slátanina, která se s tím opravdu moc nesere nebo přijde divné jen mě, že si dvě cizí ženské každá z druhého konce světa vymění byt po krátkém potlachu přes internet, aniž by se kdy viděly? Nápad s režisérkou trajlerů, která si vlastní život představuje jako trajler byl dobrý, ale nevytěžený a celou tu linii s Kate Winslet (která mě svým výkonem mimořádně iritovala) a starým hollywoodským scénáristou bych vyhodil. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Je to možná trochu zvrácený pustit si tenle film, když padají teplotní rekordy staré desítky let (červenec 07), ale třeba ten sníh aspoň trochu ochladí... Vždycky když přijedu někam na nový místo-hotel,penzion,chatka pobíhám tam stejně nadšeně jako Winslet. Jako první letim do koupelny a pak hledám postel, prostě nadšeně rekognoskuju terén. Z takový výměny bych byla věru nadšená. J, Black byl roztomilý, Diaz až moc usměvavá, Law sexy a Winslet pro změnu ubrečená. Hudba příjemná, konec očekávatelný. Už ale jen za ty znímky o soundtracích s Blackovými úžasnými hláškami a cameem Dustina Hoffmana 4*. A chci další prázdniny!!! ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nudná rutina. Nečekám, že se z každé romantické komedie vyklube druhá Láska nebeská nebo Deník Bridget Jonesové, ale Prázdniny nejsou ani romantické, ani legrační. Diaz je nudná barbína, ale ani další, mnohem charismatičtější herci, nemají co předvést. Navíc, stopáž přes dvě hodiny je u tohoto žánru vražedná (zvlášť když film opravdu nemá co nabídnout). Možná je to tím, že poslední dobou hodně koukám na staré hollywoodské pecky a jsem tudíž náročnější, co se stavby příběhu a dialogů týče, ale jsem si jistý, že za časů Lubitsche či Wildera by se do takhle slabého filmu peníze nevrážely. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Něco jako Láska nebeská jenže slabší ( už jen kvůli Keiře ). Jenže se propojuje příběh pouze 4 lidí, kteří mají problém se svýma vztahama. Vynikající Winslet jako redaktorka Iris, Jude, vdovec mající dvě dcery jako Graham, Jack skládájící hudbu pro studio jako Miles a podle mě nejslabší a moc vyumělkovaná Cameron jako Amanda. I když ve filmu hodně slaďoučká. Ale jinak krásná podívaná, kdy se z vás na konci filmu stane skoro romantik ( pokud ještě nejste ). Jinak zajímavá forma prázdnin, kdy si vymění dům-auto-všechno, možná bych měl taky nějakou podobnou naplánovat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $63,224,849Tržby Celosvetovo $205,135,175Tržby za predaj DVD v USA $74,320,260 //počet predaných kusov 5,408,737║ Prvá polovica je akási nemastná neslaná, v tej druhej sa to konečne rozbehne do slušných obrátok ako je zvykom u filmov od režisérky Nancy Meyersovej. /70%/ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • Když Amanda (Cameron Diaz) jede poprvé k domu Iris (Kate Winslet), její řidič ji vysadí kus před domem s tím, že by se na úzké cestě pak neotočil. Na konci filmu ji však přijede vyzvednout se stejným vozem přímo před dům, a dokonce se v následující scéně na její požádání vydá stejnou cestou zpět k domu. (imagoo)
  • Když Amanda (Cameron Diaz) leží v posteli v Anglii a vidí v televizi svojí reklamu, je jasné, že se dívá na Malou Velkou Británii (od r. 2003). Tento seriál vysílá anglická BBC, která získává peníze z televizních poplatků a reklamy nevysílá. (Seriál ale mohl být také vysílán na komerčních kabelových televizích Dave nebo G.O.L.D., které reklamy mají.) (imro)

Reklama

Reklama