Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (866)

Lavran 

všechny recenze uživatele

V rámci romantických komedií jsou Prázdniny lehkým nadstandartem, který kromě výborného obsazení nabízí i smysluplnné intertextuální ukájení kolem filmové hudby. Kromě pochopitelného protěžování Morriconeho a H. F. Zimmera jsem se dočkal např. i milého mrknutí (přesněji šlehnutí bičem) směrem k maestru Williamsovi. To pravé ultimátno se ovšem skrývá ve scéně z videopůjčovny, kde Black náhodně vybírá filmy, brouká k nim jejich slavné melodie, připojuje drzé i pravdivé glosy a stačí se při tom dotknout nejednoho absolventa školy života. Jen by mě zajímalo, odkud se zde bere to neustálé poměřování s Láskou nebeskou. To je opravdu, ale opravdu scestné. A soundtrackáři se na tenhle film podívají povinně, protože Jacka Blacka jako filmového skladatele už nikde jinde nepoznají (pokud se tedy nechystá nějaký utajovaný spin-off nebo crossover s LSO)! :) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Celkem mile natočený romantický drama, kde jsou dva páry ve kterých je ale vždycky jedna brzda, mezi Diaz a Lawem to je bezesporu Diaz, protože Law je tady skvělej, nicméně i Diaz se tu dobře uplatňuje a netahá tuhle dvojici dolu, spíš doplňuje Lawa, ale druhá dvojice Black a Winslet, tam už je to horší ,tam bohužel totálně zaostává Black, a tuhle romantickou roli prostě vůbec nedavá a i když se snaží dělat vše přirozeně navážno a v pohodě, tak většinou vypadá jak idiot a člověk jen čeká, kdy tam vytasí kytaru a zahraje ten svuj rokec, vůbec se na to nehodil, oproti tomu Winslet je milá a hodí se sem skvěle, škoda, že její romantickej rozlet mohutně brzdí Black. Ale celkově se mi to líbilo a ty 2 a čvrt hodiny uběhly v pohodě a zábavně ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Dvě osamělé zklamané (a taky řádně rozpustilé) holky si vymění na dva týdny domy a tím zároveň získají jako bonus nové partnery. Zní to nějak povědomě? Jistě! Originalitou tenhle snímek skutečně nehýří, ale ta pohoda a příjemné chvíle se známými herci rozhodně stojí za to. Pouze dva zápory mi zabránily v nejvyšším hodnocení. A to zejména na romantickou komedii příliš dlouhá stopáž a příliš přeslazený závěr (mám sladké rád, ale tohle bylo moc). ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

CouchSurfing v nablýskaných hollywoodských barvách. Až do teď jsem si myslel, že je to spíše výsada těch, kteří mají hlouběji do kapsy, ale to bychom asi nekoukali na romantickou komedii nýbrž na nějaké sociální drama. Takže jsou tu všichni standardně krásní - aha, Jack Black - nebo jinak výjimeční, thymolínově se na sebe usmívají a občas si nezávisle vrznou, aby později pochopili, že i tohle může být láska .. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Prázdniny jsou o mnoho víc milé než absurdní. Zvláštní výměna domů, aut, životů a odstupů od toho, co jedna z žen nevnímá nebo bere jako samozřejmost a druhou to oslní. Chaloupka v Surrey byla moc útulná, ale kdyby tak stála v LA - v sousedství dědouška z Hollywoodu a jeho scénářů a filmových i životních doporučení - to by byla moje soukromá volba. I instruktáž Jack Blacka byla fajn, moc fajn a já jsem si - jako už tolikrát proti rozkazu, že NE - musela jít pro kapesník. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • Dustin Hoffman v Noční Show Jaye Lenoe (od r. 1992) prozradil, že jeho cameo ve filmu bylo neplánované a nebylo ve scénáři. Když jednoho dne projížděl kolem videopůjčovny Blockbuster Video, viděl, že se tam něco natáčí, a tak se rozhodl zastavit a podívat se tam. A protože se znal se scenáristkou a režisérkou Nancy Meyersovou, vymysleli společně scénu, ve které se herec objeví. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama