Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (865)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni romantarna, kde jsou nejdriv vsichni smutny a neustale nekdo rve nebo breci a pak se to zacne postupne obracet az to skonci ultimatnim happyendem. Navic tohle je ciste romantika, sice tu hraje uchylak Black, ale na zadnou komedii se neteste, je tu jen par vtipnejch hlasek, tot vse. Nastesti Meyers si je v tomhle zanru jista a vse ma pevne pod kontrolou, takze i kdyz je to desne romanticky, zaroven to je docela prijemne natoceny a postavy nejdou cloveku na nervy. Krome toho, ze jsou slusne napsany, tak je tady cela rada vynikajicich hercu a vsichni podavaj slusnej vykon. Na ciste romanticky filmy sice moc necumim, ale tohle se fakt povedlo, objektivne tak na 3*, ale v ramci zanru to ty 4* da. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála podarených romantických komédií. Škoda toho konca, ktorý nebol dotiahnutý, pretože niektoré otázky zostali nezodpovedané alebo iba čiastočne vysvetlené. Inak by išlo o geniálny počin, ktorý brilantným spôsobom opisuje všetky úskalia lásky a zamilovanosti. Herci predstavujúci hlavných hrdinov odviedli perfektný výkon. Keby nebol ten nepodarený koniec tak je to jasných 5*, takto iba silné 4*. ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

V rámci romantických komedií jsou Prázdniny lehkým nadstandartem, který kromě výborného obsazení nabízí i smysluplnné intertextuální ukájení kolem filmové hudby. Kromě pochopitelného protěžování Morriconeho a H. F. Zimmera jsem se dočkal např. i milého mrknutí (přesněji šlehnutí bičem) směrem k maestru Williamsovi. To pravé ultimátno se ovšem skrývá ve scéně z videopůjčovny, kde Black náhodně vybírá filmy, brouká k nim jejich slavné melodie, připojuje drzé i pravdivé glosy a stačí se při tom dotknout nejednoho absolventa školy života. Jen by mě zajímalo, odkud se zde bere to neustálé poměřování s Láskou nebeskou. To je opravdu, ale opravdu scestné. A soundtrackáři se na tenhle film podívají povinně, protože Jacka Blacka jako filmového skladatele už nikde jinde nepoznají (pokud se tedy nechystá nějaký utajovaný spin-off nebo crossover s LSO)! :) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedená romantická komedie. A tentokrát to nebyla jen ta romantika, ale i solidní dávka humoru. Bavil jsem se a líbilo se mi to. Britský příběh s Cameron a Judem má sice oproti tomu americkému s Kate a Jackem o dost navrch, ale celkově je film velmi podařený. Herecké obsazení je parádní, mám tyhle herce rád! Jelikož jsem těch dojáků moc neviděl, tak můžu říct, že tento patří určitě mezi 10 nejlepších romantických komedií, co jsem viděl. PS: Proč je probůh nejlepší vtip z filmu použit v traileru? Oh my God, nekoukejte na ten trailer před filmem! ;-) 75% ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nudná rutina. Nečekám, že se z každé romantické komedie vyklube druhá Láska nebeská nebo Deník Bridget Jonesové, ale Prázdniny nejsou ani romantické, ani legrační. Diaz je nudná barbína, ale ani další, mnohem charismatičtější herci, nemají co předvést. Navíc, stopáž přes dvě hodiny je u tohoto žánru vražedná (zvlášť když film opravdu nemá co nabídnout). Možná je to tím, že poslední dobou hodně koukám na staré hollywoodské pecky a jsem tudíž náročnější, co se stavby příběhu a dialogů týče, ale jsem si jistý, že za časů Lubitsche či Wildera by se do takhle slabého filmu peníze nevrážely. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • Když Amanda (Cameron Diaz) leží v posteli v Anglii a vidí v televizi svojí reklamu, je jasné, že se dívá na Malou Velkou Británii (od r. 2003). Tento seriál vysílá anglická BBC, která získává peníze z televizních poplatků a reklamy nevysílá. (Seriál ale mohl být také vysílán na komerčních kabelových televizích Dave nebo G.O.L.D., které reklamy mají.) (imro)
  • Když Amanda (Cameron Diaz) jede poprvé k domu Iris (Kate Winslet), její řidič ji vysadí kus před domem s tím, že by se na úzké cestě pak neotočil. Na konci filmu ji však přijede vyzvednout se stejným vozem přímo před dům, a dokonce se v následující scéně na její požádání vydá stejnou cestou zpět k domu. (imagoo)

Reklama

Reklama