Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (866)

POMO 

všechny recenze uživatele

Umelá romantická komédia so zopár úprimnými momentami, z ktorej navyše cítiť isté nadbiehanie ľuďom z filmovej branže, povedzme že priamo akademikom (línia so zostarnutým oscarovým scenáristom). Sorry, ale medzi hollywoodskymi Prázdninami a britskou Láskou nebeskou je hlboká priepasť. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Krásný, velký dům v LA vs. malý, útulný domek na Anglickém venkově, který bych si vybrala já? I přestože miluju Anglii a Anglický venkov je úžasný, šla bych do toho super velkýho domu v LA. Teď něco k filmu, velice příjemný, odpočinkový, Kate Winslet působila mile. Ale teda ten konec, ten byl příšernej. Od chvíle, kdy Cameron Diaz došlo, že právě odjíždí od muže svých snů, to šlo s filmem jenom z kopce. Někdy mi klasický americký happy end nevadí, ale tohle bylo moc. Uvažovala jsem kvůli tomu nad 3*, ale nakonec jsem se rozhodla jednu přidat. Ale film si radši vypněte 5 minut před koncem ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazená romantická komedie. Velmi se mi líbila Cameron Diaz, kterou jinak moc nemusím. Jude Law byl vynikající jako vždy. Kate Winslet je jedna z mých nejoblíbenějších a opět mě nezklamala. Skvělý příběh, který se může stát každému z nás, i když samozřejmě jak už to ve filmu bývá je vše s valkou nadsázkou :). Vůbec nechápu proč tenhle film je srovnáván s Láskou nebeskou, která jen tak přemožitele nenajde. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kam mám jet sama v depresi o vánocích?" Ty deprese musí být vážně skvělá věc, ale dosud jsem nezjistil, kde se to kupuje, takže jim tak úplně nerozumím. Zato však rozumím tomu restartovat svůj život někde, kde nejsem ta nezajímavá nicka, ale kdosi tajemný z neznámého světa. Když se to podařilo mně, tak se to asi musí podařit každému a o sympatických holkách v novém prostředí asi ani nemá cenu spekulovat. Já jsem si s Amandou a Iris jejich směnu užil, nejednou jsem se i zasmál a jelikož jsem na sladké, tak jsem nečekaně snadno strávil i tu hromadu cukru s karamelem, do které byl příběh hustě obalen. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Luxusní romantická komediální podívaná, která má (díky bohu) parádní humor, který se obejde bez vulgarit a narážek na sex, z čehož většina komedií těží po celý film. Zde je humor slušně namixován, takže se může bavit jak generace mladá, tak starší. Jude Law a Cameron Diaz k sobě náramně pasují a Kate Winslet (ačkoliv ji nemusím) je tu také skvělá. Oceňuji i volbu prostředí, nápad, hudbu a smekám před stařičkým Eli "Ošklivým Calverou" Wallachem, který na svůj věk působí neskutečně svěže. Jedna z nejpříjemnějších romantických komedií za hodně dlouhou dobu. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • Severoamerické tržby byly 63,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 205,9 mil. (NIRO)
  • Když Amanda (Cameron Diaz) jede poprvé k domu Iris (Kate Winslet), její řidič ji vysadí kus před domem s tím, že by se na úzké cestě pak neotočil. Na konci filmu ji však přijede vyzvednout se stejným vozem přímo před dům, a dokonce se v následující scéně na její požádání vydá stejnou cestou zpět k domu. (imagoo)

Reklama

Reklama