Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Ambientne podaný (pomalá hudba, rozostrená kamera) nezávislý snímok o borderlinerovi, solitérovi žijúcom v dvoch svetoch, a zároveň film, ktorý sa snaží na problém poukázať a nie ho riešiť. Preto je je príbeh v tomto prípade minoritný a oveľa väčši priestor dostávajú emócie, ktoré sú v podaní Ryana Goslinga sakra uveriteľné (až tak úplne si nie som istý jeho filozofickými monológmi pred 12-ročnými deckami). Pomalé tempo (aj keď som s ním mal z počiatku problém) tažiace hlavne z tiaživej atmosféry prostredia dáva divákovi dosť času, aby si dobre popremýšlal. Vzorový adept pre americké nezávislé kino na ČT2. 75% ()

tormento 

všechny recenze uživatele

Fuu..tak toto som nečakal. To že je Gosling skvelý herec som vedel, ale vďaka tomuto snímku je u mňa jeden z najvýnimočnejších súčasne scény. To sa zhostil svojej postavy ma nechalo počas celého filmu v nemom úžase. Silný príbeh, ktorý je dosť reálny ešte viac umocnil zážitok. Scéna kde mu jeho žiačka donesie dávku je nezabudnuteľná...možno som ešte v opojení...u mňa 95% a Golslingov výkon na Oscara. ()

Reklama

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Někdo učí, protože neumí, někdo proto, že chce něco změnit - aspoň jednoho žáka. Koho by napadlo, že to může bejt i naopak, že i žák může něco naučit svýho učitele. Je zvláštně uhrančivý a hlavně osvěžující sledovat tenhle totálně nestereotypní příběh o vztahu fetujícího učitele-filozofa a černošský studentky z ghetta, která kupodivu drogám ani zločinu neholduje. Gosling jako obvykle válí na celý kolo, Shareeka Epps se ale za svůj výkon taky nemusí stydět - klape jim to zatraceně dobře. K nevíře, že tohle vypotili Amíci... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších novodobých amerických indie dramat. Díky dialekticky strukturovanému vyprávění. Díky nenásilnosti, s jakou upozorňuje (pomocí školního rámování a vložených mikroreferátů o významných dějinných událostech), že velké dějiny začínají u malých osobních selhání. A taky díky Goslingovi, kterému málokterá role sedla tak jako vyhořelý učitel dějepisu, který nachází smysl už jen v drogách. 90% Zajímavé komentáře: kleopatra, Le_Chuck, Jordan, castor ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Mít takového učitele, tak jsem asi zamilovaná až po uši. Kdyby takhle provozovali hodinu reální učitelé, to by bylo. Každopádně mimo školu, i když ani ne tak mimo, častým uživatelem drog. Kontrast bílého učitele mezi černými dětmi je více než zajímavý. A co se týče příběhu mezi Ryanem a Sharrekou (nepamatuju si jejich jména z filmu) tak jsem pořád čekala v co to vyústí, jelikož to - co si budeme nalhávat - nevypadalo zrovna normálně. Díky bohu se mé temné představy nenaplnily a snímek tak ve mě zanechal stopu až doteď. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v New Yorku. (MikaelSVK)
  • Film je inspirován krátkometrážním snímkem Gowanus, Brooklyn z roku 2004 oceněném na festivalu Sundance. (CliffLee)
  • V Gowanus, Brooklyn si zahráli Shareeka Epps jako Drey a Karen Chilton jako její matka. Stejné role si poté zopakovali i v tomto filmu. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama