Reklama

Reklama

Kiefer Sutherland (TV seriál 24 hodin) stojí tváří v tvář mohutným silám zla v tomto šokujícím thrilleru od režiséra filmu Hory mají oči. Zdiskreditovaný bývalý policista (Sutherland) se pokouší znovu postavit na vlastní nohy a bere rutinní práci ostrahy vyhořelých trosek kdysi oblíbeného newyorského obchodního domu Mayflower. Ale děsivé obrazy, které spatří v ozdobných zrcadlech uvnitř budovy, ho odvedou na vzrušující cestu, během které musí odhalit dávná tajemství obchodu… dřív než ho připraví o rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Z natáčení 1 - Kiefer Sutherland

Recenze (740)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Malá inovace v podobě náhrady tmavovlasých asijských holčiček za zrcadla nestačí, aby film nabídnul něco jinýho, než co už tu bylo asi tak jednostopadesátkrát. Krvavý Aja se sice v pozici režiséra snaží, ale v pozici scénáristy jen recykluje profláklé asijské hororové serepetičky (koneckounců je to remake). Škoda, protože představa, že ten v zrcadle začne dělat něco jinýho než já, byla v dětství mojí noční můrou. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Další zbytečný remake. Děravý scénář, divné dialogy, plochý a místy i nudný film. Jedná se spíše o mysteriózní drama o záhadě, které se Ben snaží přijít na kloub, nežli o klasický horor s pocitem strachu z neznámého zla. Navíc od dob "24" Kiefera Sutherlanda vůbec nemusím. Stejně jako u filmu The Hills Have Eyes, mé pocity jsou stále víceméně chladné a i když je jistě Aja pro mnohé spásou a inspirací v žánru hororu, pro mě prozatím zůstává, dle svých výtvorů, režisérem poněkud nezajímavým. Takhle to dopadá, když se vezme korejská předloha, natočí ji Francouz a své dílo směřuje do amerických kin. Možná jako hit měsíce na Nově Mirrors uspějí, ale jít na to do kina je ještě mnohem horší než se na sebe ráno podívat do zrcadla. (4/10) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Alexandre, zatr-sakr, zase ses nechal ty kolego řezníka Krkovičky scenáristou napálit.. Aja tradičně řemeslně na vysoké úrovni, ale všechno jsem už někde viděl a popravdě mě to začíná unavovat. Všechna ta voda, bledé holčičky s kruhy pod očima, co dělají bububu, domy a nábytek v nich dělající bububu.. Pořád dokola bez náznaku originality a v srorriM to nespraví ani závěr s Kieferem nastavujícím si zrcadlo. No a výsledkem je, že pár minut po skončení filmu se mnou pohled do toho lesklého obdélníku na zdi vůbec nic nedělá. To Medáček Candyman, ten to se mnou uměl v tomto ohledu líp.. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $30,691,439Tržby Celosvetovo $77,488,607Tržby za predaj DVD v USA $10,237,328 //počet predaných kusov 581,710║ Z veľkého množstva podobne ladených horrorov to je asi najlepšie zvládnutí projekt, Alexandre Aja svoj talent nezaprel a rozbalil to vo veľkom a dokázal že je momentálne najzručnejší režisér vo svojom žánri. Trikovo zvládnuté, ponurá atmosféra nechýba, temnota tiež, pár dobrých lakačiek, fajn Kiefer Sutherland a hudba spraví svoje. /80%/ ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

70%. Bez posledních dvaceti minut jasný 4*. Aja je narozdíl od jiných patlalů režisér co zvládá práci s atmosférou i prostorem před kamerou. S výborným Kieferem přebíjí nic moc scénář a debilní finále (kromě poslední minutky). A konečně dokazuje, že to umí i bez krvavých jatek. Dialogy zatahují za uši, některé situace lehce k pousmání, ale většina času napětí a příjemné mrazení za krkem. A jedno klišé na konec - Zrcadla už i mě přesvědčily, že jestli se Aja někdy dostane k opravdu dobrému scénáři, tak by mohl natočit pecku srovnatelnou s klasikami žánru. P.S. Skvělá hudba ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • Autorem hudby je španělský skladatel Javier Navarrete, nominovaný mimo jiné na Oscara za soundtrack k filmu Faunův labyrint. (Jurij)
  • Amy Smart musela být kvůli své koupelnové scéně krmena brčkem, jelikož zjevně nebyla schopna otevřít ústa. (ČSFD)
  • Alexandre Aja je rodilým francouzem, a tak se občas na place stávalo, že se pozapomněl a začal mluvit svou rodnou řečí, čož někdy dělalo vrásky natáčecímu týmu. (Rodriguez)

Reklama

Reklama