Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu, který připomíná rané filmy Bressonovy a Wendersovy, je mladík Sebastien (hraje ho Georges Babluani). S vidinou, že si vydělá spoustu peněz, vstoupí do podivného světa za zavřenými dveřmi, který připomíná noční můru a kde se hraje ještě podivnější hra o život. „Často se mi vracejí vzpomínky z dětství,“ říká režisér. „Zafixované obrazy jsou jako paprsky světla protínající temnotu. Jsou vždy nejasně přítomné, ale když se pokouším znovu objevit jejich panenskou kvalitu, postrádám přitom pocit nevinnosti z dětství.“ Originální černobílý snímek ve stylu „film noir“ je pozoruhodnou výpovědí o lidech, jejich aroganci, zlobě i strachu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (90)

dANo 

všechny recenze uživatele

Veľmi pútavý thriller v štýle film-noir, hlavne vďaka dobrému príbehu a celej tej atmosfére počas hrania tej brutálnej psycho hry postavenej na princípe ruskej rulety. Pochváliť sa dá tiež kamera a herecké výkony pôsobia celkom vierohodne, takže suma sumárum je to veľmi pozerateľné a diváka to v druhej polovici tak silno vtiahne, že rýchlo zabudne na pomalší rozbeh... ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Kam až jsou lidi ochotni zajít,aby si vydělali peníze? Kam až jsou lidi ochotni zajít,aby se pobavili? Když se řekne ruská ruleta, většina si vybaví scény z Lovce jelenů. Tady je hra hnána do extrému tím, že hraje najednou 13 hráčů. Vše dokonale organizováno, aby na ně policie nepřišla a pro vítěze vidina obrovského výdělku. Scény "soubojů" jsou mistrovsky natočeny, člověku až tuhne krev v žilách. Jen jsem zvědavý, jak dopadne americký remake tohodle komorního dílka. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Číslo 13 žije! Zatiaľ. Trinástka je pre niekoho aj šťastné číslo. Z hry, ktorá sa odrazu v pokojnom a pomalom filme objaví, som nebol až tak prekvapený, ako som mohol byť, pretože som videl upútavku. No aj tak bola hra dosť adrenalínová, a mohla byť ešte viac, keby hráčov napadlo nezostať poslušnými ovečkami a zbrane otočiť nabok, kam by sa patrilo. Ale to by bol už celkom iný film. Tento má slušné scény pri hre, ale inak nič, žiadna pridaná hodnota a to ma mrzelo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Slabé 3* a to ta třetí hvězda je jenom za to, že naprosto neočekávaně tam přežili SPOILER tlusťoch a ten nejstarší KONEC SPOILERU. Nápad je celkem dobrý, příběh taky není špatný, problém ale vidím někde jinde. První polovina je zbytečně utahaná a myslím, že i bez hrozného českého názvu by mi připadala utahaná i tak. Když už jde do tuhého, sice to má napínavé momenty, ale vlastně tu není komu fandit. Kromě hlavního hrdiny o nikom nic nevíme, nemáme tušení, co jsou zač, kde se tu vzali, proč tu jsou a ti nejzbytečnější stejně umřou hned na začátku. Ani to nemá nějaké větší zvraty, hlavní hrdina si to celé nechával líbit, i když mu šlo o život, hrál tu hru s nima kromě prvního kola bez nějakého problému, to mi přijde taky celkem divný. A konec jsem čekal. Jako, není to špatný film, ale zbytečně se táhne a je nedomyšlený v tom, v čem měl dominovat. Což je špatně. Slabé 3* ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem bohužel viděl remake, ale i tak si myslím, že oba filmy mají nejen téměř totožný děj ale i celkovou kvalitu. Tady to nebylo tolik nabité hvězdnými ksichty, ale i tak herci odvedli slušné výkony. Černobílý obraz taky nebyl špatný, občas to mělo pár solidních momentů, ale i tady byla hromada nudnějších pasáží. Chtělo to více akčnosti než jen pár prostřelených hlav. Přesto všechno jde o průměrnou záležitost, která navíc prostě nemá. Plusový bodík za to, že nemám rád happyendy a režisér Géla Babluani se s osudy svých hrdinů prostě nepáral. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama