Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu, který připomíná rané filmy Bressonovy a Wendersovy, je mladík Sebastien (hraje ho Georges Babluani). S vidinou, že si vydělá spoustu peněz, vstoupí do podivného světa za zavřenými dveřmi, který připomíná noční můru a kde se hraje ještě podivnější hra o život. „Často se mi vracejí vzpomínky z dětství,“ říká režisér. „Zafixované obrazy jsou jako paprsky světla protínající temnotu. Jsou vždy nejasně přítomné, ale když se pokouším znovu objevit jejich panenskou kvalitu, postrádám přitom pocit nevinnosti z dětství.“ Originální černobílý snímek ve stylu „film noir“ je pozoruhodnou výpovědí o lidech, jejich aroganci, zlobě i strachu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (89)

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Počas celého filmu vo mne prevládal zvláštny znepokojujúci pocit, ktorý mi nedal poriadne dýchať. Atmosféra je skvele podčiarknutá čierno-bielou kamerou a hudbou, či skôr zvukmi, tvoriacimi podmaz. Trochu mi prekáža slovenský názov, keď som na tento film išla v roku 2006 ja, film sa volal Trinástka, alebo tak nejako podobne. Preto som skutočnosť, že ústredným motívom bude ruská ruleta ako "ľahký a najmä zaručený spôsob rýchleho zárobku" vnímala ako prekvapivý zvrat v deji. Scény z "centra diania" boli neuveriteľne napínavé, miestami až desivé. Svoj účel však splnili - niečo také ako nuda mi naozaj počas celej stopáže nehrozili. 9/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ku skutočnosti, čo všetko sa vo filme odohralo a čo všetko predstavuje známa hra na ruskú ruletu by som čakal napínavejší priebeh a aspoň trošku lepší príbeh. Napätia bolo síce dosť, ale práve pri spomínanej hre napätie dosahovalo úrovne ako keď sledujete ťahanie čísel zo športky. Hudba a čiernobiela kamera boli veľmi dobrou voľbou, no tento nezávislý snímok dieru do sveta nespraví. Sklamanie to však nie je. 70%. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Magické číslo 13. Přináší štěstí, nebo smůlu? A není to nakonec stejně jedno? Nevěřím na náhodu, nevěřím, že máme moc ovlivnit, co se stane. Nanejvýš jak se to stane. Říkejte tomu třeba odevzdanost osudu. Někdy jde o nejpohodlnější, někdy o jedinou cestu životem. Delší úvod Ruské rulety srozumitelně ukazuje, proč se na ni člověk dobrovolně vydává. Nebýt pitomého českého názvu, nevíme, k čemu bezejmenný mladý muž od začátku směřuje, proč je kolem toho taková spousta tajností a podezřelých osob. Mohli bychom jenom tušit příchod něčeho velkého, něčeho osudového. Samotná hra už zvědavost tolik nepodněcuje. Její vývoj lze snadno odhadnout, takže postrádá i očekávanou napínavost (kdyby nám mělo záležet na více hráčích, kdyby duel probíhal až v posledních minutách filmu…). Závěrečná třetina je vyloženě vařením z vody, do které autoři nepřidali dostatek ingrediencí. Zatímco mnohé francouzské snímky mají problém přesně opačný, tento trpí prázdností. Příliš spoléhá na fatalistickou atmosféru vytvářenou nikterak úchvatnou černobílou kamerou a přitom zapomíná na zadní vrátka pro případ, že osudová nota někoho mine. Mne neminula, jen mi přišla příliš obehraná. 70% Zajímavé komentáře: Richie666, Lookass ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Gela Babluani mi hovori leda tak hovno, a po tomto filme tomu este dlho tak aj bude. Pokus o novodoby film -noir? Ani omylom, najlepsie noiry sa tocili v USA v 40. a 50. rokoch minuleho storocia a tieto novodobe pokusy su len akousi ubohou napodobeninou najslavnejsich kuskov. Herecke vykony na hovno, herci hrali hovno a dej to zrejme nemalo. 5 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu že den před zkouknutím, jsem koukal na stejnojmený "remake", už tohle bylo pro mě celkem nuda, nebot to bylo jedno a to to samé a to doslova. Těch pár detailů nestálo za to. Celkem mě vadilo černobílé provedení. Dalo by se to přirovnat i k Hostelu, kde rovněž skupina boháčů ukájí své choutky, jen jinak. Jen mě tak napadá kolik takových hazardních her se ve světě odehrává? (nebude jich málo) ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama