Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matthew Broderick a Danny DeVito září v rolích sousedů, kteří mezi sebou soupeří o nejhezčí vánoční výzdobu! Buddy Hall (DeVito) je pevně rozhodnut, že tenhle rok přebere Stevu Finchovi (Broderick) místo vánočního krále. Svůj dům chce ozdobit tolika žárovkami, že budou vidět až z vesmíru! Nikdo nedokáže odhadnout, jaký budou mít tyhle prázdniny konec. Vy si však tuhle divokou a sněhovou slavnost smíchu jistě užijete a zamilujete si ji společně s celou rodinou! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

krab007 

všechny recenze uživatele

Trochu to připomíná vánoční Griswoldy. Vánoční atmoška slušná, sem tam i nějaký vtípek. Asi by to dalo na 3* nebýt toho šílenýho konce. Rozkmotřené rodiny se stmelí, sousedi-nepřátelé se stanou nejlepšími přáteli, celé město je přijde podpořit, přinesou něco toho cukroví, žárovičky, všichni společné ozdobí dům, zapějí koledy,... ještě jsem čekal, že vyvěsí americkou vlajku a zazní hymna. Z toho mi bylo fakt na blití. ()

S.Kok.i 

všechny recenze uživatele

Vianoce na nože sú celkom super, už len kvôli prítomnosti Dannyho DeVita, pri ktorom netreba veľa, a hneď vyčarí človeku úsmev na tvári. No ako komédia je to sklamanie, pretože je to tip komédie, pri ktorom zrejme nebudete pukať od smiechu, pretože tu naozaj nič k popukaniu nie je, ale aspoň, že pár úsmevných momentov sa tu objaví. Okrem Dannyho DeVita ma potešila prítomnosť sympatickej Kristin Davis, ktorá v mojich očiach zatiaľ nepokazila jediný film, a rovnako potešila prítomnosť Dannyho filmových dcérušiek, ktoré síce nepodali úchvatné herecké výkony, no v konečnom dôsledku, ani nemuseli :-). Čo ma naopak nepotešilo je už spomínaný chýbajúci humor k popukaniu, miestami chýbajúca logika a postava Steva Fincha, pri ktorej neviem ,či ma irituje herec Broderick, alebo len to ako je postava napísaná. Celkovo sú ale Vianoce na nože ideálny film na spestrenie vianočných sviatkov a na vytvorenie vianočnej nálady. Minimálne ako jednohubka počas sviatkov to svoj účel splní. Moje hodnotenie: 50% (slabé 3*) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Standardní americká vánoční komedie, na které vlastně není vůbec nic opakování hodného. I proto jsem jí tedy vrazil dvě hvězdy. To, že tu Danny DeVito a Matthew Broderick (kteří jsou tu jediní dobří) proti sobě stojí naprosto standardním způsobem v příběhu, který si o vánoční atmosféru naprosto koleduje, to není bůhví jaký zázrak. Podle mě to mohlo být mnohem vtipnější. Potenciál by byl. Takhle je z filmu ale standardní rodinný odpolední kousek, u kterého uvaříte oběd a najíte se ne úplně v tichu. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Protože máme za sebou už půlku března, a protože padá neustále ten svinský sníh, tak jsem dostal chuť na nějakou vánoční komedii. A tato mně velmi potěšila! Při natáčení musela panovat vynikající a pohodová atmosféra, jelikož tento film na mně celkově působí pohodářsky a hlavně jsem si u něj neobvykle dobře odpočinul. Samozřejmně komedie o sousedech, kteří spolu v něčem soupeří jsme měli možnost vidět několik. Dokonce jsem se několikrát pousmál a asi tak 3 krát jsem se smál dlouze a nahlas. Našlo se pár povedených hlášek. Matthew Broderick je sympaťák, který má možná nějaké ty herecké vlohy. V tomto filmu má krásnou manželku v podobě Kristin Davis. Ovšem jeho nově přistěhovaný soused v podání Danny DeVita je teda eso. Tenhle trpajzlík mně teda dostával! Nejenže ukradl svému sousedovi kafe i noviny, koupil mu auto, které si pak musel zaplatit, rušil ho při spaní a tak dále. Z takovéhoto souseda bych se zbláznil, i když možná ne, díky těm dcerám. Vydařená komedie, kterou si rád a s chutí připomenu o Vánocích. A proč? Je tam ta atmosféra Vánoc! ()

demented 

všechny recenze uživatele

Koľko podobných filmov o dvoch nevraživých susedoch, snažiacich sa prešťať jeden druhého, tu už vlastne bolo? Nespočetne. Väčšina pofidérnej kvality a ani tento kus nie je výnimkou. Danny DeVito je roztomilý, naopak Matthew Broderick je neznesiteľný (poväčšinou sa tvári ako debil a vôbec mu to nežerem :). S ubiehajúcou stopážou film značne pritvrdzuje a človek len neveriaco krúti hlavou, čo za "brutalita" bude nasledovať. Záverečná zhruba 15-minútovka je len pre otrlých a slabšie povahy by to vôbec nemuseli rozdýchať. O.K. je to vianočný a rodinný film, ale to ešte neznamená, že musí byť aj nechutne patetický a balancujúci na hranici dobrého vkusu (čo si budeme nahovárať, on vôbec nebalancuje, ale veselo si hovie za touto hranicou :) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Kvôli scéne, v ktorej Steve (Matthew Broderick) a Buddy (Danny DeVito) majú rýchlokorčuliarsky závod, musel Broderick trénovať s profesionálnym rýchlokorčuliarom už niekoľko mesiacov vopred. (misterz)
  • Pôvodný názov filmu bol All Lit Up. (misterz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno