Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (2 145)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jonathan Nolan, Christopher Nolan / Based on The Prestige by Christopher Priest | Hudba: David Julyan | Produkcia: Christopher Nolan, Aaron Ryder, Emma Thomas | Distribúcia: Touchstone Pictures (USA), Warner Bros. Pictures (International) | Štúdio: Touchstone Pictures, Warner Bros. Pictures, Syncopy Films | Rozpočet: 40 miliónov $ | Tržby: 109,676,311 $ || ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Miluji filmy, které mě hodí do Mínotaurova bludiště, dají mi falešnou mapu, schovají klubko a udělají ze mě natvrdlého Hastingse, abych na konci pochopila scénáristu-Poirota:-) Kouzlo není v jistotě, ale v tom momentu , kdy překračujete most od tajemství k odhalení, okamžik, kdy trik tušíte, ale nejste si jistí a pilíře vaší teorie se mohou kdykoli s rachotem zhroutit. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsi nepochopil, proč to děláme. Publikum zná pravdu. Svět je jednoduchý. Plný utrpení. Tvrdý... tvrdý skrz naskrz. Ale když je dokážeš ošálit, i kdyby jen na sekundu, pak v nich vyvoláš údiv. A pak...pak uvidíš něco velmi výjimečného...... Naozaj dobrá dobová atmosféra, kvalitné herecké výkony a jedinečne napísaný a miestami naozaj prekvapivý scenár. Emotívne je to však veľmi chladné a aj veľké dejové zvraty a rozuzlenia tým pádom nemajú až tak veľký dopad na diváka. Inak však kvalitne vymyslené. Dokonalý trik ale nie je dokonalý film. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém budete celou dobu tápat, přemýšlet, co je pravda a vymýšlet další a další teorie s tím, jak se bude příběh dál a dál rozvíjet aby vám nakonec pointa vyrazila dech a donutila vás přinejmenším přemýšlet o tom, jak to do sebe všechno dokonale zapadlo nebo dokonce jít a okamžitě si pustit film znova. Abyste se přesvědčili, jestli byl scénarista opravdu tak geniální, abyste si ověřili logiku, abyste znova nasákli tou skvělou atmosférou, abyste zjistili, co všechno jste přehlédli a jestli ono to všechno náhodou ještě není o něco složitější, než se na první pohled zdá. A taky abyste si znovu vychutnali dokonalé herecké výkony většiny zúčastněných (mimochodem u mě vede samozřejmě Alfred Christiana Bala a taky skoro epizodní postava Nikoly Tesly v podání téměř k nepoznání civilním Davidem Bowiem). ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalý film. Musím dát čtyry hvězdičky, ačkoliv sám nevím proč. Film mě celou dobu bavil, byl bravůrně ztvárněný, měl skvělou zápletku a zajímavé rozuzlení. Přesto jsem nebyl nadšen a nebyl schopen dát plný počet. Film je velice zálůdný, diváka staví do pozice soudce, který za každou cenu musí stát na jedné straně. Výběr zdánlivě jednoduchý. Dva kouzelníci, dva styly, dvě povahy, ovšem děj si s náma pohrává tak neuvěřitelným způsobem, že názory a obliba se přelévá z jedné strany na druhou. To mě na tomto snímku neuvěřitelně bavilo. Když už přišla ta chvíle a já nabyl dojmu, že jsem rozpoznal toho "dobrého" a on pravděpodobně bude klaďasem, přišel zvrat, který mé přesvědčení roztrhal na kousky a otočil. Tohle se opakovalo nejméně čtyřikrát, což je na dvouhodinový film naprostá šílenost (úžasná šílenost). Závěr, který byl absolutně dokonalým (trikem), do toho nepočítám, ačkoliv tenhle závěrečný twist mě rozsekal nejvíce. 80% 19.01. 2010 ()

Galerie (76)

Zajímavosti (57)

  • Pomocník Fallon vlastnil vo filme zbraň typu Derringer. Táto malá pištoľ bola obľúbená v 19. storočí a slúžila hlavne ako tzv. "vrecková pištoľ" na sebaobranu. Jej vynálezca bol Henry Deringer a zbraň nebola drahá, takže bola prístupná skoro každému. (BoncheR)
  • Hugh Jackman (Robert Angier) vzpomínal na zdaleka největší hvězdu na place, kterou byl... David Bowie (Nikola Tesla): "Ukázalo se, že je to ohromně fajn, charizmatický člověk, ale při prvním setkání jsem z něj byl hrozně nervózní. Odjakživa jsem byl jeho veliký fanda. Nikdy jsem neviděl tak pozorný a ohleduplný štáb, jako když přišel David na plac. Lidi mi šeptali: 'Řekni mu, ať zazpívá!' - 'Ty mu řekni, ať zazpívá!!!' Christian Bale mi vyprávěl hezký příběh. Telefonoval svojí mámě a ona se ho ptala, co dělá. 'No, teď točím film s Michaelem Cainem, Hughem Jackmanem, Scarlett Johansson, Davidem Bowiem...' - 'Páni s Davidem Bowiem! To teď točíš veliký filmy!' - 'No moment, vždyť jsem dělal Batmana, to stálo sto padesát milionů dolarů a hráli v tom Michael, Morgan Freeman, Liam Neeson...' - 'No jo, ale tohle je přece David Bowie!!!'" (NIRO)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama