Reklama

Reklama

Poslední polibek

  • USA The Last Kiss (více)
Trailer

Michael a Jenna spolu chodili tři roky a teď se chtějí vzít …až do okamžiku než Jenna zjistí, že je těhotná. Najednou si Michael uvědomí, že navždy přijde o svůj bezstarostný život a bude muset zabezpečit rodinu. Na svatbě svého přítele potká studentku Kim, která ho svede a díky ní svět kolem sebe začně vnímat jinýma očima. Tragikomedie o rozchodech, láskách a trápeních dnešních třicátníků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč dávám tak vysoké hodnocení. Podobný příběh najdeme v každém druhém romanticky založeném filmu. Tady se mi ale něco líbí. Zřejmě to budou dialogy, které nejsou vůbec hloupé. Příběh je propleten vztahy a jejich komplikacemi. Záverečná část filmu mi přijde přirozená, smypatická. Stejně tak i herci. Vlastně i celý film. Hodnocení: 70% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Přijemný, zábavný, ale nikoliv komediální film plně si zachovávající svou vážnost. Poslední polibek je příběh o lidech na pomezí mladého a středního věku, kterak se (ne)vyrovnávají s prvními velkými životními dilematy v oblasti vztahů. Přichází velké závazky, odpovědnosti, končí mladická nerozvážnost, postavy ví, že by měly udělat další krok, ale ještě se na něj necítí. Charaktery jsou jako ze života stoprocentně věrohodné, jsou nám blízcí a s jejich problémy sympatizujeme, prožíváme je. Neviníme z nich ani tak konkrétní lidi, jako samotný život, nad kterým se díky tomu zamýšlíme. Film výborně vystihnul polohu, kdy donutí diváka k zamyšlení, ale přitom v naprosto stravitelné a svěží podobě. Nespokojen jsem zůstal pouze s poněkud obyčejným a idealistickým závěrem. 8/10 ()

Reklama

aluna 

všechny recenze uživatele

Je to hezkej film, ze života, to je pravda. S většinou protagonistů jsem schopná se (dřív nebo později za pár let) ztotožnit, jen ne, a to je trochu problém, s hlavním hrdinou....kluk, co zbouchne svojí holku, chová se k ní, jakoby bylo všechno tak, jak si vždycky přál, a odmítá nejen vyvstávajícímu problému čelit, ale dokonce si ho i přiznat, a tak místo toho, aby tomu všemu předešel, probral svoje obavy s ní (ona má, vsadím se, dost podobný) nebo s kamarády, zachová se jako naprostá sobecká svině. Ne, že by se to nemohlo stát, to bohužel jo, ani si nemyslím, že je kvůli tomu člověk rovnou nenapravitelně špatnej, ale tenhle film stojí a padá s pochopením hrdiny...a já sice naprosto chápu jeho strach a to, co se mu honí hlavou, ale nechápu řešení, který si zvolil. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Film ze života a vztazích, který si u mě neobhájil zařazení mezi komedie a taky si myslím, že kdekomu toto dílo nesedne do noty. Poslední polibek více ocením až si za pár let projdu podobnou krizí a pochopím jaké to je. Konec je pěkný a nutí člověka zamyšlení jak by se zachoval v roli Jenny a já bych se v jejím případě určitě zachoval přesně naopak, proto...6/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

The Last Kiss pre mňa predstavuje dokonalý romantický film, ktorý sa obíde bez všetkých typicky amerických pátosových scén a ktorý je silný práve vo svojej jednoduchosti a uveriteľnosti. Žiadny z načrtnutých charakterov nie je úplne uzavretý a táto Haggisová sonda do vzťahov je plná scénaristických vychytávok a provtriednych hereckých výkonov. Vzťahy vo svojej komplexnosti a nevyčerpateľnosti ako témy, boli jedným z mála odvetví, ktoré sa vo filme používali odjakživa. Nechcem tvrdiť že tento Goldwynov počin, je milníkom, to rozhodnie nie, ale svojou prirozdenosťou a hlavne nenútenosťou pôsobí v zmezi druhostriednych romantických komédií ako pohladenie, alebo ako dážď po sparnom týždni. Film, ku ktorému sa vždy rád vrátim a v ktorom sa dá nájsť strašne veľa rád a postrehov, ktoré celý príbeh posúvajú na vyššiu úroveň. Fantastický majterštek Toma Wilkinsona. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • V Kimině ložnici můžete vidět plakát skupiny Bleeding Through a The Shins. Kapela The Shins se podílela na soundtracku režisérského debutu Zacha Braffa s názvem Procitnutí v Garden State. (HappySmile)
  • Rachel Bilson požadovala dablérku pro sexuální scény, protože se styděla před kamerou. Nakonec při těchto scénách odmítla ukázat prsa na kameru a nosila kalhotky, ale scénu natočila sama bez dvojnice. (HappySmile)
  • Do kin doručeno pod názvem "French". (HappySmile)

Reklama

Reklama