Reklama

Reklama

Černé ovce

  • Nový Zéland Black Sheep (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry (Nathan Meister) se po letech vrací domů s úmyslem odprodat svému bratrovi Angusovi (Peter Feeney) svůj podíl rodinného majetku. Po příjezdu se však v důsledku genetických pokusů prováděných na ovcích, které má na svědomí právě Angus ocitne nečekaně uprostřed pekla na zemi. Zmutované ovce prahnou po lidském mase, jsou velmi nebezpečné a je jich čím dál víc. (Tygrys)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (288)

tron 

všechny recenze uživatele

„Z ktorej jaskyne si vyliezol, ty debil?“ – „Zo Spolku ekologických aktivistov.“ Vraždiace ovce, toto sa asi ako „vážny“ horor nakrútiť nedalo a režisér Jonathan King to rozumne poňal ako odľahčený splatter á la raná tvorba Petra Jacksona (tiež rodáka zo Zélandu). Čierne ovce majú krásnu novozélandskú výpravu a dobré masky/triky, ale na to, že sa malo jednať o hororovú komédiu, som sa takmer vôbec nesmial (pobavil ma snáď len taxikár). Báť som sa samozrejme nebál vôbec. Takisto lepší herci by určite neboli na škodu a scenár je dobrý len po stránke námetu (čo by sa stalo, ak by na Zélande začali ovce žrať ľudí?), nie ako „celok“. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

A mě to pobavilo. Já nevím, co diváci pořád čekají od druhořadých horrorů, potažmo komediálních. Není to Bergman ani Fellini, je to film pro zábavu. Uchvátila mě nádherná kamera a kouzelné přírodní scenérie. Pak roztomilé ovečky, zmutované ovečky, zmutovaní lidé - takoví pololidé a poloovečky a nakonec roztomilé krvavé výjevy. Hromadný atak oveček na dav lidí byl prostě rozkošný. Jediný problém mi vyvstal, když mě pozval kamarád do Prahy, kde si vzal zajímavou brigádu - pásl ovečky.... Pořád se divil, proč si je nechci pohladit, že jsou hrozně hodné a přítulné. Ale znáte to, s prominutím, blbá ovce, nevíte, co se jí honí hlavou, pak jí rupne v kouli...a raději nedomýšlet. A protože mám rád přírodu a filmy o zvířatech, tak se mi tenhle moc líbil. Ale pokud někdo nemá rád zvířata, potažmo ovečky, dívat by se na něj raději neměl. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Subsubžánr hromadných zvířecích hororů (mimochodem je to můj žánr nejoblíbenější, ale nikomu to neříkejte) by se dal rozdělit minimálně ještě na dvě kategorie. Ty které se berou plně vážně ( zejména starší filmy jako Slimáci, Squirm, Mravenčí terror) a ty které rozhodně ne (spíše nové snímky jako Hadi v letadle nebo právě Black Sheep). Nedokážu úplně uspokojivě říci, jaký subsubsub žánr mám raději, možná přecijenom ten prvně jmenovaný, ovšem humor v obou dvou je trochu jiné kategorie a Black Sheep bezpochyby patří ke špičce svého žánru, jemuž nechybí snad žádné z povinných klišé. Jen se trochu obávám, že nového vážného animal horroru se už nikdy nedočkám, tedy alespoň v americké produkci, v takové Asii ta šance možná ještě je. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na komedie budu koukat už jedině s dabingem! Ani dvacet fucknutí se nechytá na trefně použité české sousloví, jako např. "Jebat ovce" apod. :-D Určitě se jedná o originální nápad, ovce útočí, to tady ještě nebylo. Zajímavý nápad ovšem trochu kazí zpracování, které je chvílemi až moc crazy. Zábava je velice často dobrá (Hej! Ruce vzhůru? Přesně!), ale humorná dávka mohla být při podobném námětu větší. 55% ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Fantastická hororová komédia v ktorej nemôžte brať vážne nič. Angus prevádza genetické pokusy na ovciach ale to sa mu vymkne s pod ruky a ovce majú chuť na ľudské mäso a tak vraždia každého kdo im vzkríži cestu. PS: Najlepšia scénka bola keď sa celé stádo oviec vyrútilo na ľudí a žrali im zaživa vnútornosti 80 percent. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se na Novém Zélandě v lokalitách Wairarapa a Wellington. (Terva)
  • Ve filmu můžeme několikrát slyšet režiséra Jonathana Kinga. Namluvil zvuky některých ovcí. (Terva)
  • Špeciálne efekty boli vytvorené firmou WETA Workshop, ktorá sa podielala aj na trilógii Pán prsteňov. (Mihail123)

Související novinky

Všechny cesty vedou do Varů

Všechny cesty vedou do Varů

29.04.2007

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary svůj 42. ročník odstartuje již 29. června a tedy by bylo na místě trochu poodhalit program nejprestižnější české filmové události. Předběžná filmová nabídka… (více)

Reklama

Reklama