Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Kate Armstrongová je kuchařka tělem i duší. Nemá rodinu, přítele ani koníčky, jen svou práci, která je pro ni vším. Na jednu stranu díky tomu získala místo respektované šéfkuchařky luxusní manhattanské restaurace, na druhou to však pro její poněkud výbušnou povahu znamená spoustu potíží. Její život se nečekaně změní, když její sestra Christine zahyne při autonehodě a ona se musí postarat o její desetiletou dceru Zoe. Majitelka restaurace Paula vnutí Kate týden volna, ona je však ve snaze postarat se o dítě zcela bezradná, tím spíš, že dívenka, otřesená ztrátou maminky, jí situaci příliš neusnadňuje. Další šok Kate čeká v restauraci. Paula totiž přijala nového kuchaře, sympatického, věčně veselého Nicka Palmera, který její strohou kuchyň plnou kmitajících kuchařů proměnil v uvolněné místo zářící úsměvy personálu, kteří stíhají i bez Katina velení. Zmatená šéfkuchařka se s Paulou kvůli tomu pohádá. Nedaří se jí skloubit práci s péčí o dítě, s nímž se přes veškerou snahu nedokáže sblížit. Naštěstí je tu Nick, kterému se podaří Zoe rozveselit. Na její přání musí Kate s Nickem strávit neděli a trojice prožije krásný a pohodový den. Kate se dokonce začne s Nickem i Zoe sbližovat. Těžce však nese jeho popularitu v podniku. A když mu Paula nabídne stálé místo, pohádá se s ním. Nick kvůli ní nabídku odmítne a z podniku odejde. Utíká také Zoe, když zjistí, že se s Nickem rozešla. Je možné v takové chvíli ještě všechno zachránit? (Nova Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (278)

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Film neměl v podstatě žádnou zápletku, což dost uškodilo a ubralo na kvalitě, ale nevadí mi to natolik abych srazila ještě více počet hvězdiček. Byla to příjemná odpočinková romantika u které jsem se občas pousmála a v některých chvilkách mě až zamrazilo..Catherine Zeta-Jones zvládla roli kuchařky perfektně. 3* , pěkný film, který stojí za shlédnutí i když třeba jen jednou. PS: Mám chuť si něco uvařit.. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Láska prochází žaludkem a hollywoodský romantický žánr zase krizí velkou jak schodek státního rozpočtu. Abigail Breslin zapomněla brýle (díkybohu), Catherine Zeta-Jones úsměv (bohužel) a já varování, abych se Koření života vyhnula. Dobře mi tak. Lákavá poklička oslnila, ale ten nudný klišoidní blevajz uvnitř Hicksova hrnce nevylepšil ani klukovsky nezbedný Aaron Eckhart. Když jsem byla malá, říkali rodiče, že o jídle se fuj neříká, ale protentokrát musím. A tu pachuť snad přebije nějaká romance z doby, kdy celuloidová láska nebyla totálně mrtvá. Zesnulé Cukora s Wilderem neoživím, ale pány Curtise a Linklatera snažně prosím: vraťte se. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct,že by se mi film nelíbil,jen mě zklamalo,jak rychle tvůrci vzdali úvodní snahu o něco lepšího a nechali děj sklouznout do typické předvídatelné linie.Potřetí jsem byl překvapen tím,že mi nevadí dítě ve filmu a i teď za to může Abigail Breslin stejně jako ve filmech Určitě,možná a Malá Miss Sunshine,bude to tím,že tady z ústřední trojice hrála nejlépe,ale zároveň v sobě musí mít nějakou dávku neotravnosti,jinak to nevidím.Snímek jako takový vidím jako průměr,nenaštval mě,neoslnil,je prostě takový neutrální,dá se využít jako poklidná kulisa k žehlení nebo utírání prachu. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak jo, tohle už jsme několikrát viděli v podobnejch barvách. Akorát že tentokrát jsou ti dva nějací séfkuchaři pro snobáky, což je pro mě opovrženíhodné, páč nesnáším snoby. Není to ani vtipné, ani jinak zajímavé a očividně to hraje na notu "trochu smutna a trochu štěstí". Zeta se tam sem tam mihne i nenamalovaná a to je všechno. Skončí to podle regulí - s tím určitě souhlasí i dozorčí sazky, pan Šíma. Když hraje hudba, je to většinou hroznej komerční šit. Nevim, proč jsem na to vubec čumákoval, ale na druhou stranu to nebylo nepříjemné, nakonec jsem si řek, že je to takovej normální obyčejnej sympatickej film. PS: o koření tam není skoro ani zmínka, spíš se to mělo jmenovat Vaření života... Ne, spíš se to mělo jmenovat i v překladu No Reservations, protože ty český názvy už mě serou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hodnota tohto filmu je porovnateľná so 100 minútovým preklikávaním fotiek Catherine na nete. Takže sa nedá hodnotiť nižšie ako pod tri hviezdy, aj keď nestojí absolútne za nič. Distribútor film asi nevidel, pretože dávať do jeho názvu niečo, čo film postráda, je nezmysel. Je to ťažké alibi, ale dávam vyššie hodnotenie iba za krásu herečky. Predstavujem tak prototyp povrchného mladého muža bez túžby po uspokojení vyšším umením? Námet na art film. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Nick říká Kate, že tiramisu znamená v italštině „jídlo pro bohy“. Ve skutečnosti však slovo tiramisu znamená „životabudič“. (becki_tu)
  • Podle časopisu USA Weekend pracovala Catherine Zeta-Jones jeden večer jako servírka ve Fiamma Osteria v New Yorku v rámci příprav na svou filmovou roli. Pokaždé, když jí hosté restaurace tvrdili, že jim připomíná Catherine Zetu-Jones, říkala: „Tohle slýchávám pořád..“ (becki_tu)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. července 2007 v New York City. (BMW12)

Reklama

Reklama