Reklama

Reklama

Moderátorka jednoho z newyorských rádií Erica Bain nesmírně miluje svého snoubence a užívá si všeho, co jí život štědře nabízí. Při náhlém brutálním útoku však o snoubence přijde a sama je velmi vážně zraněná. Zdrcená Erica se přes své neštěstí nedokáže přenést, po nocích bloudí temnými ulicemi města a pátrá po mužích, kteří jsou zodpovědní za její neštěstí. Její snaha sjednat spravedlnost na vlastní pěst je však jednoho dne prozrazena a Erica se rázem ocitá v centru pozornosti celého města. Newyorská policie si s jejím případem neví rady a po jejích stopách se vydává neústupný detektiv, který jí chce přimět k tomu, aby svůj boj vzdala a nechala jej na zodpovědných autoritách. Sama Erica řeší dilema, jestli jí pomsta opravdu přinese pocit zadostiučinění, který hledá a nebo už se stala přesně takovým zlem, jaké se z města snaží vymýtit… (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (469)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Trochu mě mrzí, že nastavené tempo a kamerové lahůdky se zhruba v polovině filmu vytratí a vrátí se až v závěrečném kataklyzmatu, který ač končí originálně by opravdu mohl být natočen mnohem lépe. Ale tento nedostatek vynahrazuje herecký koncert Jodie Foster, mysteriózní hudba Daria Marianelliho a vymazlená kamera (předevím ony dlouhé záběry "na šikmé ploše"). To vše je spojené do kompaktního celku s netradiční atmosférou a povedeným scénářem, což zachraňuje kdejaké to škobrtnutí...:) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Už skoro ani nevím proč se dívám na filmy s Jodie Fosterovou, když ji podle mě neumím možná ani náležitě ocenit, po příšerném Tajemném letu sem si touhle mstící kriminálkou sice o ní trošku napravil dojem, přesto pachuť nadále zůstává. Není to její chyba, ale třeba nejvíce mě v poslední době zaujala ve Spojenci. Film MÉ DRUHÉ JÁ se snaží utáhnout sama. Nejvíce mě ale asi zaujal druhý herec Terrence Howard. Přesto si myslím, že k tomuhle filmu se jen steží někdy vrátím. Na konci alespoň trošku kýčovitě příjemná hudba. Taková hollywoodská povinnost. Podruhé o něco lepší dojem. 65% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Akorát ženská variace na Touhu smrti s Charlsem Bronsonem. Jodie Foster je tady dobrá, to bezdebat, i když už je fakt hodně sešlá a nenalíčení v některých scénách jí taky moc nepřidalo, ale na druhou stranu to přidalo postavě ve filmu, ale problém je v příběhu, kterej je strašně hranej na náhodu, který se už pak člověku ani nechce věřit. Nicméně celá ta cesta za pomstou je nakonec celkem solidní, jen škoda víceméně hloupýho propojení Jodie Foster s detektivem, trošku mi to kazilo tu atmosféru pomsty. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jodie Foster by si měla lépe vybírat scénáře. Po Tajemném létu si totiž opět vybrala scénář, který má možná dobrý námět, ale jinak je to blbost. Navíc Jordan to celý natočil zcela průměrně a tak to celý táhne kupředu Jodie Foster, která opět exceluje. A taky jí pomáhá Terrence Howard, který se vedle ní rozhodně neztratí. Jinak je to ale zcela průměrný thriller. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Za fušérský scénář plných trapně umělých náhod, že Foster narazí na toho a pak zase onoho a všechny prostě picne jedna hvězda dolů. Za tupý konec, druhá hvězda dolů. Třetí hvězdu strhávám za scénu, kde Foster vytáhne kazetu z monitorovacího zařízení, které je umístěno hned vedle kasy?! To je fakt dost trapný umístění a velice nevěrohodný zemetení stopy. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Postava Eriky byla původně píšící novinářkou. Udělat z ní reportérku a využít více její hlas napadlo Jodie Foster. (Siriuss)
  • Terrence Howarda na úlohu detektiva přichystal veterán newyorské policie, který ho prý naučil i správně mluvit a chodit. (Siriuss)

Reklama

Reklama