Reklama

Reklama

Hvězda mexického fotbalového klubu Santiago Munez (Kuno Becker) tu v souboji o Světový pohár FIFA stojí proti spoluhráčům ze španělského Realu Madrid a reprezentantům Anglie Charliemu Braithwaiteovi (Leo Gregory) a Liamu Adamsovi (JJ Feild). Santi chce zvítězit a pozvednout cennou trofej nad hlavu jako hold svému zemřelému otci a rodině, kterou nechal v Los Angeles a Madridu. Charlie a Liam zas od vítězství očekávají přerušení čtyřicetiletého pohárového půstu svého klubu. Na cestě k fotbalové slávě musí všichni tři překonat řadu překážek a pokušení. Největší boj ovšem musí svést se svými osobními problémy, které se znatelně podepisují na jejich výkonech na hřišti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

zdenny odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát jednu hvězdu. Ale proč? Ve filmu, který má být směrován fotbalovým fanouškům, není o fotbale skoro ani zmínka. Božský Santi se ve filmu míče nedotkne ani rukou a vše je raději zabaleno do klišoidního děje - aby alespoň emoce trochu plály. I fotbalisté zde byli úplně jiní - kde se poděl Alessandro Nivola z dřívějších dvou dílů? Toho jsem si celkem oblíbil. Sice chlastal a pařil, ale dával i góly. Zde chlastmen není schopen dát ani penaltu, což korunuje nesmyslně patetickým odkrytím nápisu pod dresem (R.I.P. - Rest In Peace). A co mělo znamenat to intermezzo v rumunském buranově? Opravdu jsem si chvíli myslel, že půjde o pornofilm. No nic - jednička byla vynikající, dvojka už přecházela patetickou mez, ale stále to bylo ještě o fotbale. Trojka? To není pokračování - je to úplně jiný film. A vlastně to není ani film. Je to zmatečný pokus nějakého neumětela, co nádhernou hru jako je fotbal neviděl ani z rychlíku. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Koho proboha napadlo po dvou dílech vystřídat hlavního hrdinu a odstrčit ho na druhou kolej, stejně jako vlastně celý fotbalový námět. První dva díly byly čistě sportovní kousky s jasným cílem a směrem a ve trojce se najednou autoři pokusili místo fotbalové pohádky o hlubokomyslné drama, což se absolutně nepovedlo. Dobré alespoň v tom, že jsem si připoměl jací velikáni v té době hráli. 50% ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

O čempak je tenhle slaboučký film spojený s prvními dvěma díly jenom tím, že se tu ve vedlejší roli objevuje Santiago Munez? Inu o tom, že zdraví máme jenom jedno, že rodina je to, co vás učiní šťastnými, a že chovat se jako nezodpovědná troska nepřináší nic dobrého. Odehrávat by se to mohlo úplně kdekoliv s kýmkoliv, takže se dá říct, že se sportem to má společné jen dva ptáky naklíčované před modrým/zeleným pozadím do záběrů skutečných zápasů, ale vypadá to o několik tříd hůř než v prvním Gólu. Naprosto zbytečná na sílu a vejvar tlačená product a girls placementová záležitost. 50%, protože to vlastně neuráží, jenom to prostě je úplně o ničem. ()

Doomedx 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jako fotbalový fanda jsem se na Góóól! III. velmi těšil, jelikož mě předchozí dva díly moc nezklamaly, bohužel jsem se mýlil. Góóól! III. má s fotbalem společného jen málo, film hraje mnohem více na city diváků a vztahy hlavních postav. Díky tomuto se chtěl určitě zalíbit více divákům. Co jsem trochu nepochopil, tak určitě dost divnou smrt Charlieho, Kuno Becker (Alá Nunez) si zahrál spíš křoví, než hlavní postavu a v poslední řadě miniscénky anglických FANS, které se tam podle mého absolutně nehodily. Suma sumárum: berte to spíše jako takové romantické drama s nádechem fotbalu, kterého je ve filmu minimum. Rozhodně je to nejslabší díl série a myslím, že uz je potřeba sérii ukončit. 3* dávám jen za solidní hudbu a pěkné slečny. ()

Jigsaw88 

všechny recenze uživatele

Nejdojemnější ovšem také nejhorší díl série. Nejvíc mě na tomto filmu dostalo, jak jsou primitivně digitálně vytvořeny záběry, kdy hráč je na hřišti nebo se ocitá v zápase, je naprosto průkazné, že hráč je na hřišti sám a za ním běží jen záběry z mistrovství světa. Jestli očekáváte další příběh Santiaga Muneze, tak na to raději zapomeňte. Tentokrát se mo dostalo pramálo prostoru. Ovšem i přes všechny tyto kazy na kráse, musím podotknout, že zde byly i hezké chvilky, na které se nechalo koukat proto hodnotím slabšími 55 % ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Charlie Braithwaite (Leo Gregory) nastupuje na zápasy majstrovstiev sveta v drese s číslom 26. V skutočnosti však môžu hráči na majstrovstvách sveta používať len dresy s číslami 1 až 23. (baruss)
  • Film bol originálne naplánovaný na jar/leto 2008. (ČSFD)
  • Filmovalo sa v štúdiách na viacerých miestach ako Nottingham, Leicester a Lincolnshire, a nové dramatické prvky sú zmiešané s originálnym filmom German FIFA World Cup, nakrúteným v roku 2006. (ČSFD)

Reklama

Reklama