Reklama

Reklama

Hvězda mexického fotbalového klubu Santiago Munez (Kuno Becker) tu v souboji o Světový pohár FIFA stojí proti spoluhráčům ze španělského Realu Madrid a reprezentantům Anglie Charliemu Braithwaiteovi (Leo Gregory) a Liamu Adamsovi (JJ Feild). Santi chce zvítězit a pozvednout cennou trofej nad hlavu jako hold svému zemřelému otci a rodině, kterou nechal v Los Angeles a Madridu. Charlie a Liam zas od vítězství očekávají přerušení čtyřicetiletého pohárového půstu svého klubu. Na cestě k fotbalové slávě musí všichni tři překonat řadu překážek a pokušení. Největší boj ovšem musí svést se svými osobními problémy, které se znatelně podepisují na jejich výkonech na hřišti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Koho proboha napadlo po dvou dílech vystřídat hlavního hrdinu a odstrčit ho na druhou kolej, stejně jako vlastně celý fotbalový námět. První dva díly byly čistě sportovní kousky s jasným cílem a směrem a ve trojce se najednou autoři pokusili místo fotbalové pohádky o hlubokomyslné drama, což se absolutně nepovedlo. Dobré alespoň v tom, že jsem si připoměl jací velikáni v té době hráli. 50% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

S původními díly toho moc společného nemá. Ze staré party zůstal jen Kuno Becker a ten je tady spíš jen takové křoví. Celý třetí Gól je vlastně takové podivné romantické drama, které ale překvapí svou drsností (oproti minulým dílům tady nejde vše hlavním hrdinům na ruku). Jinak úbytek v rozpočtu jde už hodně vidět. Na ty zápasy se už totiž fakt nedá dívat. ()

Reklama

zdenny odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát jednu hvězdu. Ale proč? Ve filmu, který má být směrován fotbalovým fanouškům, není o fotbale skoro ani zmínka. Božský Santi se ve filmu míče nedotkne ani rukou a vše je raději zabaleno do klišoidního děje - aby alespoň emoce trochu plály. I fotbalisté zde byli úplně jiní - kde se poděl Alessandro Nivola z dřívějších dvou dílů? Toho jsem si celkem oblíbil. Sice chlastal a pařil, ale dával i góly. Zde chlastmen není schopen dát ani penaltu, což korunuje nesmyslně patetickým odkrytím nápisu pod dresem (R.I.P. - Rest In Peace). A co mělo znamenat to intermezzo v rumunském buranově? Opravdu jsem si chvíli myslel, že půjde o pornofilm. No nic - jednička byla vynikající, dvojka už přecházela patetickou mez, ale stále to bylo ještě o fotbale. Trojka? To není pokračování - je to úplně jiný film. A vlastně to není ani film. Je to zmatečný pokus nějakého neumětela, co nádhernou hru jako je fotbal neviděl ani z rychlíku. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Munez jen na ozdobu, překrásná Anna Friel se filmu dokonce ani neupsala (a věděla proč!), pár autentickejch záběrů z MS, ucházející sympatickej Leo Gregory (jediný + celýho filmu), debilní (ale opravdu debilní) scénář a celkově film, ve kterým si pravidelně asi tak 8x za minutu řeknete "What the fuck?!", protože nebude chápat, co s tímhle Goalem scénáristi, režisér a spol. udělali. Takovýhle znásilnění si značka Goal! rozhodně zasloužila. Vždyť je z toho do píči romantickej film, kterej nemá s předešlejma dílama absolutně nic společnýho!!!!!!! Psát něco dál je už zbytečné. Nekoukejte se na to! ()

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

Fotbalový Bože !!! Co je to za blbost ? CITÁT : Strach z křížů poprvé..... Ty záběry z hřiště, no to je ubohost. To jsou ale hrozný efekty. CITÁT : Jděte, kluci a otočte ten stav......? Vyndavám dvd, připravuji levačku, nápřah a centr....dvd letí, letí a góóól !!!, ale ne to není góóól, dvd se tříští o břevno !!! Zlatá jednička, bronzová dvojka a odpadová trojka. Ve filmu byly použity songy jako třeba Try overcome your speed defects ( Speed Default ) od Le hammond inferno http://www.youtube.com/watch?v=oxoi6LCFpCY nebo Suburban knights od Hard - fi http://www.youtube.com/watch?v=dZ8RtHbS65g ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Finále Svetového Pohára bolo nakrútené na štadióne Stade de Soleil vo Francúzsku namiesto štadiónu v nemeckom Berlíne. Dôvodom boli vysoké dane a nedostatok financií na prenájom štadiónu. Približne 60% hereckých výstupov na ihrisku bolo nakrútených pred zeleným alebo modrým plátnom, a zladených s reálnym meradlom Svetového pohára. (ČSFD)
  • Charlie Braithwaite (Leo Gregory) nastupuje na zápasy majstrovstiev sveta v drese s číslom 26. V skutočnosti však môžu hráči na majstrovstvách sveta používať len dresy s číslami 1 až 23. (baruss)
  • Film bol originálne naplánovaný na jar/leto 2008. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno