Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptace románu jednoho z nejslavnějších spisovatelů generace beatniků Jacka Kerouaca. Hlavními hrdiny jsou Sal Paradise a Dean Moriarty, kteří odmítají žít spokojeným konvenčním životem a spolu s dalšími kamarády se vydávají na bláznivou cestu po Spojených státech. Sal je spisovatelem a žije v New Yorku. Dean je dítětem ulice, často pobýval v polepšovně a živí se hlavně krádežemi. Oba jsou svobodní a tak pro ně není problém sbalit si věci a vyrazit. Nakonec se dostávají až do Mexika. Během svých cest si užívají absolutní svobody a volnosti, navštěvují večírky, užívají si alkoholu, drog, sexu a jazzu. (Creony)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (212)

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Ej malo to niečo do seba, aj keď tá nehorázne dlhá stopáž vyplodila pár hluchých a nudných miest ale celkový dojem bol dobrý. Po prvý raz vôbec musím pochváliť aj Kristen Stewart, ktorá sa tu netvárila stále ako kyslá uhorka (možno to bolo jej nahotou že sa tak herecky uvoľnila =D ). Každopádne dalo sa z toho vyťažiť aj viac. ()

curunir

všechny recenze uživatele

,,NECÍTIM ĽÚTOSŤ, TÁ JE PRÍLIŠ BANÁLNA, MELANCHÓLIA ZASE VEĽMI MDLÁ. NAJSKÔR TO BUDE ZLOSŤ." __ Walter Salles nakrútil po ,,Motocyklových denníkoch" opäť film o mladosti ikonickej postavy, opäť s podobne vystavaným dejom a opäť sa je načo pozerať. Kerouacovo slávne dielo mám v počítači stiahnuté ako audio knihu, ale dosiaľ ma nelákalo vypočuť si ho, keďže by som dal skôr prednosť jeho literárnej podobe. Dokonca aj ku tomuto filmu som sa dostával vyše mesiaca, kým som si našiel chuť pozrieť si ho. Je jednoducho skvelý, chytil ma hneď od začiatku. Keby Kristen Stewart hrala iba vo filmoch ako je tento alebo ,,Útek do divočiny" patrila by moje obľúbené mladé herečky. Garrett Hedlund je absolútna hviezda a neskutočne mi pripomínal Petra Sagana (,,Počúvaj, viem robiť viac vecí naraz. Moja energia je neobmedzená."). Je to na 4* alebo na 5*? Neviem. Možno teraz na 5* a pri inom pozretí na 4*, alebo úplne naopak. Myslím na Deana Moriartyho... (doteraz 2483. hodnotení, 185. komentár k filmu) ()

Reklama

Reesam 

všechny recenze uživatele

Film mi místy přišel jako film Into the wild. Mám v lásce takové melancholické filmy, kde jedinou starostí je sex, drogy a alkohol. A když se k tomu přidají dva moji oblíbení herci jako je Kristen Stewart a Tom Sturridge, je z toho slast pro mé oči. Herecké výkony jsou parádní, ale zápletka nijaká a to, že se vrací z New Yorku do Denveru a zpátky, tomu moc nepřidá. Občasné scény byly zbytečné a fádní. Ale celkový film, pointa a závěr, byl fajn. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Ten film sice TO nemá, ale kupodivu jsem spokojený. Vlastně bych možná měl před Walterem Sallesem smeknout klobouk, jak se s On The Road dokázal poprat. Ona je ta kniha totiž v podstatě nezfilmovatelná. Nějaká souvislá dějová linka v ní neexistuje, spoustu stránek zabírají opakující se cesty na západ a východ a celé to je postavené na práci s jazykem, s jazzovou atmosférou, s beatnickým životním stylem... Ach jo, mám tu knížku vážně rád. Proto opravdu cením, že Salles se zaměřil právě na tohle a jakous takous atmosféru tomu filmovému cestování napříč Amerikou dokázal vtisknout. Není to sice úplně ono, ale dýchlo to na mě alespoň z části stejným dechem jako předloha. Horší čtyři hvězdy. P.S. Může mi někdo vysvětlit proč bylo třeba dávat tolik prostoru šoustacím scénám Deana? ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jako film sám o sobě je to celkem dobré, jako knižní adaptace mizerné. Na knížku zapomeňte, děj filmu sice tak nějak rámcově sedí, ale energii má hodně jinou. Kerouacův Dean, jak ho popsal ve svém benzedrinovém rauši, je hyperaktivní cvok, šílený beatnický šaman posedlý a zdrogovaný životem, který ze sebe chrlí větu za větou, mluví o několika věcech najednou, plánuje několik věcí najednou, dělá několik věcí najednou, má několikrát denně sex, často i s několika ženskými... zkrátka je to živelná "múza", která přiměla Kerouaca ke psaní. Ale filmový Dean je někdo úplně jiný. Jinak se ale na film dá celkem koukat, stopování, divoké večírky, extatické a bláznivé rozhovory, bopová hudba... ale proti knize slabota, žádnou existenciální sílu a hloubku jsem z něho necítil. Překvapil (svou účastí) Mortensen jako Starouš Bull, unylá Stewart jako Marylou nijak neoslnila, v roli postaršího buzíka se zajímavě mihne Buscemi. Coby (dříve) náruživý čtenář beatnické literatury jsem zklamaný, jako filmový divák obstojně spokojený. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Sal Paradise (Sam Riley) má doma na zdi za svým psacím strojem pověšenou malou podobenku Arthura Rimbauda, francouzského prokletého básníka, který měl velice intimní vztah se svým nejlepším přítelem. (Moena)
  • Režisér Walter Salles rozhodol, že pred začiatkom nakrúcania musia všetci herci absolvovať čosi ako "beatnický tábor". Kristen Stewart (Marylou) to opísala ako „tri týždne čítania beatnickej literatúry a počúvania nahratých rozhovorov autora literárnej predlohy Jacka Kerouaca“. (Saraswati)

Související novinky

Viggo Mortensen opět na cestě

Viggo Mortensen opět na cestě

07.08.2010

Snad není potřeba vysvětlovat, že nepůjde o pokračování postapokalyptické Cesty. Viggo, přestože nedávno plánoval seknout s hereckou kariérou, se připojil k obsazení adaptace slavného románu Jacka… (více)

Reklama

Reklama