Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptace románu jednoho z nejslavnějších spisovatelů generace beatniků Jacka Kerouaca. Hlavními hrdiny jsou Sal Paradise a Dean Moriarty, kteří odmítají žít spokojeným konvenčním životem a spolu s dalšími kamarády se vydávají na bláznivou cestu po Spojených státech. Sal je spisovatelem a žije v New Yorku. Dean je dítětem ulice, často pobýval v polepšovně a živí se hlavně krádežemi. Oba jsou svobodní a tak pro ně není problém sbalit si věci a vyrazit. Nakonec se dostávají až do Mexika. Během svých cest si užívají absolutní svobody a volnosti, navštěvují večírky, užívají si alkoholu, drog, sexu a jazzu. (Creony)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (212)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Jo, už asi po 20 minutách jsme všichni pochopili, že život je krátkej a tak ho prostě ŽIJ! Ale že film tenhle význam nabízí pouze prostřednictvím drog, rychlé jizdy a střídání hulení, sex, hulení, teploušskej sex a hulení... je otázka. Film by si rozhodně zasloužil kratší stopáž, protože nikdy jsem tak ráda neviděla titulky! Je to tak mezi 2-3 hvězdama.. ale musim za hlavní obsazení dát palec nahoru, protože byli všichni velmi dobří! Bohužel takové ty lepší scény, nebo dialogy s myšlenkou, či emocionální vypjetí, by se dle mýho sestříhaly do příjemné půlhodinky, kdy si každej uvědomí, že život je těžkej, máš si vážit přátel a ve výsledku asi nebejt sjetej každej den bez prachů a s holou prdelí. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ale jó-dobrý je to.. S knihou bych to moc nesrovnával-to je v tomhle případě takové poměřování na hovno. Výpověď je to funkční. Atmosféru to má. Dlouhé je to tak akorát. Herci jsou.. někteří lepší jiní méně(lepší= Hedlund, Sturridge a velmi potěšující Mortensen, který mého oblíbence trefil-hlavně hlasově-na jedničku.. horší= Stewart, Dunst a Riley tam měl taky pár slabších chvilek...)....... Jako celek je to taková pohodička, která nenadchne ale potěší. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Vše v tomto filmu je naprosto v pořádku. Je to dobře natočené, film si v pohodě plyne bez jakéhokoliv zádrhelu, nálada celého filmu je taky ta správná, dobré herecké obsazení, ale zkrátka filmu chybí šťáva. Jedná se jen o suché převyprávění jedné slavné knihy, které však divákovi nedá a neřekne vůbec nic. Škoda, těšila jsem se. ()

curunir

všechny recenze uživatele

,,NECÍTIM ĽÚTOSŤ, TÁ JE PRÍLIŠ BANÁLNA, MELANCHÓLIA ZASE VEĽMI MDLÁ. NAJSKÔR TO BUDE ZLOSŤ." __ Walter Salles nakrútil po ,,Motocyklových denníkoch" opäť film o mladosti ikonickej postavy, opäť s podobne vystavaným dejom a opäť sa je načo pozerať. Kerouacovo slávne dielo mám v počítači stiahnuté ako audio knihu, ale dosiaľ ma nelákalo vypočuť si ho, keďže by som dal skôr prednosť jeho literárnej podobe. Dokonca aj ku tomuto filmu som sa dostával vyše mesiaca, kým som si našiel chuť pozrieť si ho. Je jednoducho skvelý, chytil ma hneď od začiatku. Keby Kristen Stewart hrala iba vo filmoch ako je tento alebo ,,Útek do divočiny" patrila by moje obľúbené mladé herečky. Garrett Hedlund je absolútna hviezda a neskutočne mi pripomínal Petra Sagana (,,Počúvaj, viem robiť viac vecí naraz. Moja energia je neobmedzená."). Je to na 4* alebo na 5*? Neviem. Možno teraz na 5* a pri inom pozretí na 4*, alebo úplne naopak. Myslím na Deana Moriartyho... (doteraz 2483. hodnotení, 185. komentár k filmu) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem nečetla a to je určitě právě v tomhle případě mojí velkou chybou, protože pak bych nemusela být svým způsobem zklamaná těmi sterotypními sekvencemi, cesta - drogy - sex - atd., stále dokola jen s menšími obměnami. Zkrácená verze by tomu možná neuškodila. Ale já tu knihu nečetla a tak jsem se stala nezávislým divákem Salova vyprávění hlavně o Deanovi a o jeho sebedestruktivním způsobu života. Člověk, kterého musíte v jednu chvíli milovat, abyste ho vzápětí neseřezali jak malýho fracka. Garetta znám už i z jiných filmů, ale tady byl naprosto vynikající a finální část této road movie na mě asi zapůsobila nejvíc. Kristen Stewart jako Marylou neměla chybu, ale co mně docela dost mrzelo, že Kirsten Dunst, kterou mám moc ráda se dostalo minimálně prostoru. Takže za mě by to byl normálně průměr, ale za Garetta Hedlunga tu jednu hvězdu určitě přihodím. 75% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Sal Paradise (Sam Riley) má doma na zdi za svým psacím strojem pověšenou malou podobenku Arthura Rimbauda, francouzského prokletého básníka, který měl velice intimní vztah se svým nejlepším přítelem. (Moena)
  • Nakrúcanie filmu začalo v roku 2010 v Montreale v Kanade. Postupne sa presúvalo do Quebecu, Calgary, Mexika, Arizony, Louisiany, Kalifornie, Argentíny a Čile. (Saraswati)

Související novinky

Viggo Mortensen opět na cestě

Viggo Mortensen opět na cestě

07.08.2010

Snad není potřeba vysvětlovat, že nepůjde o pokračování postapokalyptické Cesty. Viggo, přestože nedávno plánoval seknout s hereckou kariérou, se připojil k obsazení adaptace slavného románu Jacka… (více)

Reklama

Reklama