Reklama

Reklama

Žízeň

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Katolícky kňaz Sang-huyn sa rozhodne podstúpiť experiment a je na ňom testovaný zákerný vírus. Nastanú komplikácie a tak dostane transfúziu. Zázračne sa vylieči, no zisťuje, že transfúzna krv ho premenila na upíra. Ako katolícky kňaz tak musí čeliť láske, vášni a iným neduhom, ktoré mu boli doteraz cudzie. Spoznáva ženu Tae-joo, ktorá mu aj ako upírovi výrazne skomplikuje život. (cool827)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (220)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Bakjwi mě poměrně zklamalo, po úžasném začátku přišlo poměrně úmorné vyprávění a přesvědčování. NAneštěstí to zachraňuje naprosto bravůrní herec Kang - ho Song, v každé roli je naprosto úžasnej. Dále naprosto úžasná stylizace kamery. Ale to je asi to jediné co můžu více méně pochválit. Protože po první hodině se film dost táhne a nudí, ale jak jsem řekl první hodina je naprosto výborná. Ale když se po té hodině dostaví prakticky jen romantika začne mě to nudit. Ale zase je to lepší než to přiteplený Stmívání. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Že by Park ztrácel formu? Jak si jinak vysvětlit, že si stejně jako v průměrném Im a cyborg pomáhá nadpřirozenem? Čekal jsem od tohoto filmu hodně a vzhledem majstrštykům typu Olboye, Paní pomsty nebo JSA to byla očekávání oprávněná. Tatam jsou kvanta nádherné hudby z předchozích filmů, bůhvíproč. Výtečná kamera naštěstí zůstala, ale to je asi jediná věc, která mě nezklamala. Ta ovšem nepřekryje plytký příběh, a co mě hodně nepříjemně překvapilo, občas i zaoceánsky působící prvky. Atmosféra by se taky rozhodně nedala krájet, násilí a krvavé scény jsou narozdíl od předchozích filmů až neuvěřitelně samoúčelné. Najde se sice několik skvělých scén, ovšem ohromila mě bohužel jenom jedna (krvavé hraní na flétnu) a to je na 133 minut sakra málo. A film navíc ke konci skouzává spíše do bláznivé komedie, což se mi pranic nelíbilo.Všechno poukazuje na to, že má Park slabší období, ale pevně doufám, že se dalším filmem vrátí do správných kolejí. Nerad bych ztratil nejoblíbenějšího režiséra. Slabé čtyři hvězdy a 70% ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Absolutni dokonalost. Nejlepsi vampire film posledni dekady. Upirska love story nikdy nebyla tak brutalni, uchylna a sexy. Park se s tim vubec nemaze a jde za svym cilem naprosto nekompromisni a tou nejefektivnejsi cestou. Je zde citit silna inspirace rannym Cronenbergem - deformace masa, opravdu nechutne zabery, sex sceny, ktere brousi do ujeteho porna. Vsechno je to ale tradicne asijskym zpusobem podano velmi poeticky, romanticky.. a casto take vtipne a s nadhledem. Hlavni upirsky par je fantasticky. A to nadherne epicke a zabavne finale! Zapomente na vsechny hovadiny typu Twilight, Blade, nebo Underworld. This Is It! 9/10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Bakjwi je o5 filmem na kterej jsem už kdysi narazil ale víceméně jsem mu nevěnoval větší pozornost. Nyní když jsem na film dostal doporučení od uživatele stan67 za což mu tímto děkuju jsem tedy filmu už pozornost věnoval. Ikdyž bez mučení přiznávám, že až tolik mě film nelákal. Prvním důvodem byla jeho delší stopáž. Druhým důvodem bylo téma. Filmy o degustátorech červený tekutiny už delší dobu nepatří zrovna k mým vyhledávaným. Ikdyž je pravdou, že v poslední době jsem na pár velice solidních kousků s touhle tématikou narazil. A Bakjwi rozhodně můžu zařadit k nim. Tahle upířina made in South Korea nenudí ba naopak neustále mě něčím překvapovala. A i při delší stopáži tu není téměř žádnej prostor pro nudu. Což se u takových stopáží stává málokdy. Takže nevidím důvod proč nedát silný 4hvězdy. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zábava preveliká, miera bizarnosti značná. Asi ako keby sa sused Záviš premenil na upíra, začal prášiť Kristínku a potom spolu vymárovali všetko v dosahu, vrátane Mafie a Pištu Hufnágela. Inak povedané: čakal som aj komediálne prvky, ale scény až v duchu raimiovskej krvavej grotesky ma zaskočili. A možno je škoda, že to Park hnal až tak na hranu, pretože nános gore, digitálnych efektov a (väčšinou sexuálnych) podivností prehlušil inak vrstevnato poňaté upírske klišé. Zahrané a natočené je to ale bravúrne - záverečná scéna na útese je jednoducho geniálna. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (1)

  • Film je volně založen na románu "Thérèse Raquin" od Émila Zoly. (Chatterer)

Související novinky

Korejská žízeň v Hollywoodu

Korejská žízeň v Hollywoodu

23.05.2009

Pamatujte: Nemá smysl se rozčilovat. Hlavně klid. Oč jde? O jihokorejské hororové drama Bakjwi (na obr.), které jen před několika dny představil v Cannes Park Chan-Wook. Film vypráví příběh kněze,… (více)

Reklama

Reklama