Reklama

Reklama

Ils

Obsahy(1)

Film je natočen podle skutečné události. Clémentine je učitelkou na francouzském gymnáziu v Bukurešti a Lucas je spisovatel. Tento páreček žije šťastně ve velkém domě, který se nachází kdesi uprostřed lesů. Jednou v noci se zcela změní jejich život. Ještě to nevědí, ale jsou pozorováni. Když nastane noc, Clémentine a Lucas zjistí, že "ONI" jsou tady... všude... také v jejich domě. Kdo jsou oni? Co chtějí? Odpovědi mohou být hrůzostrašné. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (516)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $50,057Tržby Celosvetovo $2,695,341║ Jednoduchá priamočiara dráma z jemným závanom horroru. Veru je smutné že takéto veci, čo nám prezentujú v tomto filme sa dejú ale dnešný svet je už taký, decká sa už nevedia zahrať poriadne na pieskovisku tak sa vyberú do odľahlého lesa v blízkosti cesty a vyžívajú sa tam v masochistických týraniach na úbohých ľudí, čo im prídu do cesty. Film ponúka klasické strašidelné motívy, opierajúce sa o stiesnenie nejakej napadajúcej obete v prítmí, výkriky z diaľky, vzájomné seba zachraňovanie obetí, ... samozrejme že dohromady nič nové ale za to vďaka minutáži to rýchlo odsype a film si po celý čas drží svoje tempo, bez toho aby sa tam nad niečím zbytočne polemizovalo a vytvárali sa nejaké veľkodušné dimenzie o motiváciách vraždiacich. Na škodu je že film pôsobí dosť chladným dojmom, diváka nevtiahne do deju tak aby to trýznenie prežíval z obetami a tak mu je absolútne jedno či to na konci prežijú alebo nie. Aspoň akou takou výhodou pre film je že žiadna scénka nie je nejak moc prehnaná, či krvilačná, aj keď nejaké tie zaužívané atribúty sú tu samozrejme použité ale vždy v stráviteľných medziach. "Slušný priemer čo neprinesie nič preborné." __/60%/ ()

akisha 

všechny recenze uživatele

"Ils" se sice od začátku odvíjí dost neoriginálně (uvozující vražda - na skok do civilizace - a zase zpátky) ale šlape bez větších obtíží. Co víc, první polovina filmu je výborná. Ne že byste zrovna umdlévali strachy, ale různé pazvuky a skřeky, kombinované s opuštěným domem kdesi v Rumunsku, navozuje ten správný pocit úzkosti a nervozity. Jakmile se ale sklouzne k nudnému nahánění mladého páru po domě a okolí, veškerý strach a očekávání zmizí, nahrazeno občasnými lekačkami a jediné, co vás potom zajímá, je jak to skončí. Pointa není převratná, ale vcelku docela zajímavá. Ils bezpochyby vyčuhuje z šedého hororového průměru, (na tom se také podílí nálepka "podle skutečné události") ale moc dlouho v hlavě nezůstane. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoiler**Tak já si hodně dlouho myslel, že vraždí duchové a ona to nakonec byla cigáňata. No jo, země původu: Rumunsko. Mohlo mě to napadnout.**Konec Spoileru Horor, myslím že zde to slovo můžeme s klidem použít, takže horor je naprosto schématická záležitost. Tvůrci mají očividně hodně nastudováno. Skoro mi vše přišlo, jako takový amatérský film, ale samozřejmě té nejvyšší kvality. Film skutečně postupuje podle všech zákonitostí hororu. Přesně víte, kdy se připravit na leknutí a kdy by mělo přijít mrazení v zádech, proto se taky nic z toho nedostaví. A hudba je pro horor naprosto typickou záležitostí. Tudíž je zde potřeba film pochválit. Po té řemeslné stránce je zvládnut skutečně precizně, ale tak nějak v něm chybí něco navíc. Škoda, že hlavní hrdinové nepobrali více sympatičnosti. Kdybych dal 3*, tak bych ostatním filmům ublížil, takže to budou takové pěkné 2*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zvukem řehtačky na sebe dříve upozorňovali malomocní, nyní rumunské děti rostoucí pro šibenici.. Čekal jsem od Ils intenzivní lekci strachu, dostalo se mi instantní ladění spánku. Autoři se sice správně drželi pouček, že strach z neznáma je děsivější a vrzání dveří se nebojí jen výrobci vazelíny, ale já se i přes pozdní identifikaci zla a hrátky se strašidelnými zvuky bál asi jako člen jednotky Delta Force na výstavě koťat a tak mezi filmovými příspěvky o rozpustilé mládeži u mě nadále dominuje mnohem naléhavější Eden Lake. Snad měli kucí na konci platné jízdenky, jinak by se asi museli před revizorem hanbou propadnout.. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Atmosferický hororík z francúzska. Dvojica režisérov vložila do filmu kus svojho umu. Nie nadarmo zafigurovali pod americkým remakom The Eye alebo pozastavenom Saw IV, tvorcovia nechávajú diváka v neistote čo resp. aký vrahovia si pohrávajú s obeťami a koľko ich vlastne je. Nie je to tuctová vyvražďovačka akých natočia amíci namraky čo sa mi páči. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Tvorcom po odprezentovaní filmu vyčítali, že sa inšpirovali projektmi typu Blair Witch (1999) pri natáčaní scén. Režiséri však túto inšpiráciu striktne odmietli. (Arsenal83)
  • Vo filme nie sú jedny dvere, ktoré by nevŕzgali. (pukar)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno