Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Nick Cherenko (Dolph Lundgren) opustí svou práci a chystá se užívat si klidu se svou rodinou. Jeho žena a syn se však stanou nevinnými oběťmi války gangů. Nick se rozhodne začít znovu, přestěhuje se do Ameriky a pracuje jako mechanik. Náhoda mu však přivede do cesty vrahy jeho nejbližších…a dál už ho žene jen pomsta! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tomuhle prostě musíte přijít na chut, aby jste si to mohli pustit. Mě to nějakou dobou trvalo, ale pak to přišlo EJHLE mám chut na rusáky.. tak si to pustim. Nebylo to zase tolik špatny, vypadalo to teda dost levně, ale Lundgren rasící rusáky to zachranoval. Zase se mstil protože mu jeden ruskej špekoun vystřílel rodinu a tak tu máme zase film o pomstě a o zachranování jedný holky, z který se stane děvka a její děvkařská kamarádka jí radí, že přitom až jí budou rusáci znasilnovat, tak má čumět do stropu a myslet na to jak ulítne z okna nebo co. No zajímavý dialogy občas no, ale jako ta akce byla dobrá. Sice ta závěreční přestřelka se odehrávala v nějakým zapadákově, ale vem to čert. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jasný,že je to béčko jak prase.Jasný,že jde o po milionkráté odvyprávěnou zápletku o mstícím se tatíkovi za vyvražděnou rodinu.Jasný,že dialogy jsou jedno obrovské klišé,navíc na opravdu příšerné úrovni.Ale bohužel ze všeho nejvíc je jasný,že jakmile v tom figuruje Lundgren,tak je to už předem odsouzeníhodný brak.Jenže POZOR!Vážně jsem si už nemyslel,že to ještě někdy o nějakém filmu s títmo mít dětským idolem napíšu,ale Inkvizitor je skutečně povedený film s Lundgrenem a co víc,dokonce i přímo od Lundgrena.Inkvizitor je totiž přes všechny své nepopiratelné béčkové atributy velmi slušnou a nenudící jízdou,se skvělou atmosférou,která je úžasně syrová,s vydařenou nemilosrdnou akcí,která je přehledná,skutečně akční a v neposlední řadě i pořádně krvavá a hlavně vážně nasraným Lundgrenem,který je po dlouhé době zase sakra ve formě,nevypadá unaveně a znuděně a kosí to fakt s gustem.Celému filmu jistě napomohlo i prostředí špinavého,zdecimovaného a skrznaskrz prohnilého Ruska ovládaného mafií a pak lze pochválit i kameru,která to vše zabírá skutečně syrovými a nepříjemnými filtry,které napomáhají celkové neučesanosti a drsnosti zápletky a mnoha scén.Takže nevím,zdali je to tím,že si ten film zrežíroval Lundgren sám pro sebe,že prostě ví,co potřebuje,ale mohu jen doufat,že Inkvizitor není jen ojedinělou vyjímkou v jeho filmografii,která si zaslouží opravdu vyšší parametry,ale jsem hlavně i rád,že dokázal,že není zas až tak úplně v prdeli a že umí být stále nekompromisním,charismatickým hrdinou,který se nebojí ustřelit hajzlovi hlavu brokovnicí a být při tom sakra cool. ()

Reklama

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Ačkoliv Dolph Lundgren nepatří mezi mé nejoblíbenější akční herce a filmy s ním cíleně nevyhledávám, zvědavost mě přemohla, a tak jsem se nechal zlákat na tento jeho druhý režijní počin, i když mi bylo již předem jasné, že to asi žádný velký sukces nebude. Inkvizitor však výrazně předčil mé očekávání a překvapil, i když ne zrovna v tom pozitivním. Tak špatné béčko jsem rozhodně neočekával. Snímek v první řadě zaujme mimořádně odpudivým vizuálem a nepříliš pěkným zpracováním, které diváka vrátí až někam minimálně do raných osmdesátek a i tehdy by se jednalo o velice ošklivý snímek. Není zde jedna jediná sympatická postava, o nějakém charismatu ani nemluvě. Příběh je intenzivní a dlouhotrvající nuda, absolutně o ničem, bez jakéhokoliv zajímavého momentu. Sám sobě se divím, že jsem to peklo hodinu a půl vydržel. 0/10. ()

TSZ odpad!

všechny recenze uživatele

Inkvizitor je hrdým zástupcem těch legračních odpadů, které jsou zábavné zcela jiným způsobem než tvůrci zamýšleli. Zde je navíc tvůrcem přímo představitel hlavní role, čímž se uzavřel kruh (nebo něco meta bizarního). Zejména finále, které se odehrává v jakési ruské prdeli světa, se vryje do dějin akčních filmů mnoha pozoruhodnými úkazy (zastřelené postavy padají k zemi dříve než vyjde výstřel, pronášejí zcela nesmyslné dialogy a ačkoliv se tak chovají, přesto nejsou z vesmíru). Navíc Dolph Lungren vypadá se zbraní hrozně legračně a neohrabaně, což je u rádoby akčního hrdiny dost podstatná vada. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Su dva pripady, kedy by ste si mohli pozriet tento film. Bud ste velmi tolerantny fanusik beckovej produkcie, alebo fanda Dolpha Lundgrena, ktory predsa len vzdy bol trochu lepsi herec ako jeho zanrovy kolegovia. Inak ruky prec. Ultralacne, bez atmosfery, bez naboja, s par peknymi zabermi. Nebyt Lundgrena, ani o tento film nezakopnem. Nie ze by tomu nejak moc pomohol, ale je to proste drsan zo starej skoly. Tot vsjo. (Ps. Uz dlho som sa tak dobre nezasmial, ako pri scene, kde v stajni prebiehala operacia postreleneho muza. OMG!). (3/10) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Natočené za 32 dní. Okrem Bulharska sa natáčalo aj v St. Petersburgu a Los Angeles. (m.a.t.o.)
  • Taxík, kterým jede hlavní hrdina Nick (Dolph Lundgren) po Rusku, nejen že během jízdy změní typ (z Volhy 3110 na novější Volhu 31105), ale dokonce i poznávací značku - z bulharské na ruskou. (Stejšn)
  • Dolph Lundgren požiadal producenta Aviho Lernera, aby film mohol režírovať. Lerner súhlasil pod dvoma podmienkami: prvou bolo, že Lundgren stvárni hlavnú úlohu a druhou, že prepíše scenár tak, aby sa väčšia časť filmu mohla natáčať v Bulharsku. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama