Reklama

Reklama

Motel smrti

Trailer 2

Mladý manželský pár v opuštěném motelu objeví skryté videokamery ve svém pokoji. Brzy si uvědomí, že pokud se jim nepodaří utéct, stanou se dalšími oběťmi snuff filmu. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Antal je talent. Řemeslo má v paži a s minimálním rozpočtem si vystačí naprosto v pohodě, takže dokud se bouchá na dveře a kouká na ošoupané VHS-ky s poněkud bizarním domácím videem, boduje. Pak ho začne banálnost historky, kterou vypráví, dusit a on musí chtě nechtě provléct diváka hutnou vrstvou klišé, která gradují v hodně přiblbé finále. Do zapomnění to upadne brzy, ale pro ty občasné znepokojivé momenty se mi to zatratit úplně nechce. Slabší 3*. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tehle film si na nic nehraje, je to čistokrevná vyvražďovačka. Zní to divně - to jistě, v dnešní době konzument takových filmů čeká origininálně natočené, notně krvavé a supra úchylné orgie. Těch se sice ve Vacancy poskrovnu dočkáme, nicméně jsou podávány s takovou realistickou samozřejmostí, že v tom žádné vizuálně-umělecké ambice nejsou. Tím však nechci říci, že film po stránce vizuální nějak strádá. Ba naopak, režisér a kameraman přinášejí opravdu velmi zajímavé záběry a kompozice, které často staví na odrazech ve skleněných tabulích a zrcadlech. Když se k tomu přidá úžasně natočená honička v podzemních chodbách a efektivně použité záběry z amatérské šmírácké kamery, má tehle film opravdu atmosféru, která dokáže nahnat husí kůži. Ale nečekejte nějaké digitální vychytávky, toto dílko je natočeno snad až staromilsky, tradičními způsoby. Vacancy rovněž není žádné psychodrama, nýbrž hodně dynamická honička, takže 80 minut uběhne jako voda, v ději absentuje jakýkoliv oddychový čas, takže tu skvěle funguje gradace atmosféry, od pozvolného začátku až do opravdu brutálního konce. Autentičtější prožitek je vylepšen také díky civilním a lehce uvěřitelným hercům, a ač z úst vypouštějí banalitky na třetí, není to věru tak zlé, jak by mohlo. V rámci žánru 80%, v globále 60%. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Motel smrti nemá objevné téma, nicméně zpracování je poctivé jako jednička na desetidolarovce. Čím tenhle film zaujme oproti záplavě hororů/thrillerů vzniklých ve stejné době, to je zacházení s postavami. Ústřední pár nejsou šašci na odstřel, nepřicházejí s geniálními plány, ale naštěstí jsou dost chytří na to, aby jejich plány někdy fungovaly. A film je oba bere vážně. A naopak - antagonisti nejsou žádní ďáblové, jsou to pořád jenom lidi. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

K tomuhle dílku jsem přistupoval spíše s úškebkem na tváři, který ale rychle zmizel, a po skončení jsem jen polkl a pokýval hlavou. Na Beckinsale i Wilsona se dobře dívá, chovají se racionalně v boji o přežití, což je naprosto nezbytné k důvěryhodnosti filmů tohoto typu. V kombinaci se slušnou stopáží jsou to pěkné 4*. Jako jednorázovku mohu doporučit. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení. O filmu jsem nic nevěděl a očekával další z řady nezáživných duchařských hororů. Film mě však vyvedl z omylu a dostalo se mi velice slušného a chvílemi opravdu napínavého thrilleru. Duchové zde nejsou naštěstí žádní a místo nich tu je partička magorů, která ráda masakruje zákazníky svého motelu a ještě si to rádi natáčejí. Tento motel jedné noci navštíví i manželsý pár, který má těsně před rozvodem a samozřejmě oni se nenenechají zabít tak snadno jako předchozí návštěvníci. Zápletka tedy naní nijak originální a film je plný známých klišé jako rozhádaní manželé, které dá bezvýchodná situace opět dohromady nebo fakt, že vrahové se občas úkažou z nenadání na místě na kterém ještě před chvílí nebyly. Ale i tak se jedná o dobře natočený thriller se slušným výkonem spíše komediálního Lukea Wilsona a jako vždy dobře vypadající Kate Beckinsale, který nekazí ani "americký" nevěrohodný konec. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Ráno po napadení manžela sléza Amy (Kate Beckinsale) dolů, načež následuje záběr na nohy Davida (Luke Wilson), které leží na koberci. V dalším záběru, kdy Amy výjde ven, leží celé tělo za prahem venku přede dveřmi. (Danny F.)
  • Všetky snuff scény boli natočené hneď v prvý deň nakrúcania. (misterz)

Související novinky

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

24.06.2009

Jsou tady nové informace o dvou filmech z produkce Roberta Rodrigueze. Minulý týden jste v našich novinkách četli, že průvodcem mimozemských lovců na třetím safari na Zemi bude zřejmě Neil Marshall.… (více)

Reklama

Reklama