Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Based on the true story?? U všech žraloků, no nazdar!!! Hanse Horna a jeho tvorbu neznám. Po tomhle nešťasném snímku bohužel už ani poznat nechci. Celé to bylo ubohé počínání party "kamarádů", které se režisér tu a tam snažil zdramatizovat brekem kojence a snahou (bez nápadu) o záchranu života. Ponurá hudba. Kamera sekaná, bez nápadu! Adrenalin na mne "nevystříkl" ani jednou a jak jsem se modlil, abych alespoň jednou zahlédl tradiční ploutev nořící se z vody a vyvolávající sucho v ústech. Scénář o pár nic neříkajících větách a brečící hlavní hrdina, který ze sebe na jeden den udělal milionáře, aby se zalíbil přátelům, mi nedovolí víc, než jednu hvězdu za hlavní motiv! (vytažený můstek) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Partička kandidátů na Darwinovu cenu skočí z jachty do vody a nemůže zpátky bo zapomněli skopnout žebřík. Debilní, leč docela zábavně znějící premisa, která s prvním dílem nemá, až na lidi v nouzi uprostřed oceánu, v podstatě nic společného. Jenže jak byl první díl realistický (a nudný), tak dvojka není debilní jen tím samotným námětem. Snad v žádném jiném filmu mě postavy nesraly tak, jako tady. Divák, místo aby se o ně bál, se naopak těší až se ta partička namachrovaných debilů utopí a přestane zbytečně děsit už takhle vystresovanou mořskou faunu. Rozklad mozkových buněk naštěstí s blížícím se závěrem trochu pomine a musím uznat, že filmařsky to není vůbec špatné, jakkoli mi ty četné klipovité (2006™ filmařina) rádoby artové prostřihy přijdou v tomto žánru dost zbytečné. Nicméně s ohledem na ten dumbfest postav je tohle film jen pro otrlé. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak toto byla solidní marnost. Věděl jsem, že to bude hloupost, ale přeci vám ten nápad nedá a musíte se na to kouknout. Přeci jenom taková volovina, že všichni naskáčou do vody a nedostanou se zpět na palubu je hodně lákavá. Vážně jsem se nasmál, že je nenapadlo spojit síly a jednu tu holku poslat nahoru. No rozhodně nevěřím že se něco podobného stalo. Ale jako dobrý, všichni jsou ve vodě, nemůžou se dostat nahoru, ale to co se dělo pak nemá nic společnýho s realitou. Totálně marná úmrtí, rozhovory a chování většiny zúčastněných. No prostě ubohý film s docela zajímavým nápadem, který byl ovšem tragicky rozprášen neschopností autorů. 35% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to skoro i horší. Občas se film tváří i hodně nadějně, ale potom většinou přijde dosti tvrdá rána v podobě strašné hlouposti postav nebo jako na závěr, hrozné hlouposti režiséra, který se na poslední chvíli snaží o nemožné - film zachránit. Když ale všichni umírají a jejich partnerky pro ně smutní, je atmosféra slušná, takže to není až tak zbytečný film. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Největší problém filmu je ten, že si neudrží pozornost ani těch 84 minut a to ho autoři natahují všemi možnými a nemožnými způsoby. Oproti snímku z roku 2003 se počet vymrzlých a dokonale proslazených těl ztrojnásobil, zábava je to ale pořád stejná - nudná. Postavy se v afektu mlátí, bodají noži a dělají spoustu jiných nerozumných věcí. Jediné, co může být trochu působivé, je fakt, že tento příběh nemusí být až tak nereálný. Jinak je to opravdová nuda, která je natahována hloupými zpomalovačkami, zmatenými flashbacky(zejména v samotném závěru) a která je prostřihávána záběry na plačící dítě na palubě(když si uvědomíte, že by to dítě mělo být Vaše, tak to má atmosféru). Autoři si měli dát větší práci s vykreslením charakteru jednotlivých postav a nemuseli by pak vymýšlet tolik sáhodlouhých a nic neříkajících scén na moři. Mimochodem možná to přežilo víc lidí, jestli tu paní nesežral žralok(ve filmu se neobjeví ani jeden, čemuž je třeba uznale pokývat hlavou), tak možná ještě plave pro pomoc ke břehu:) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • V rámci přípravy na natáčení trávil Susan May Pratt mnoho času a soláriu a v posilovně, aby byl schopen tak dlouho šlapat vodu. (Jocker94)
  • Ve scéně, kdy Amy (Susan May Pratt) ukládá dítě, nemá skoro žádné vlasy, v následujícím záběru má spící dítě plno kudrnatých vlasů. (Jocker94)
  • Všechny úvodní scény odehrávající se na pevnině (ve filmu označované jako Mexiko) se točily na Maltě. Scéna s klikatou silnicí vedoucí k moři je konkrétně na ostrově Gozo v místě zvaném Dwejra poblíž Saint Lawrence, kde bylo až do roku 2017 Azurové okno – významná maltská přírodní památka, která se během bouře zhroutila a přestala existovat. (haack)

Reklama

Reklama