Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah není příliš spokojena se svým manželstvím, nudí se a je unavená péčí o tříletou dceru Lucy. Jednoho dne ji náhoda svede dohromady s pohledným Bradem, který žije s energickou manželkou Kathy a chodí na stejné hřiště se synem Aaronem. Dvojice se spřátelí a jejich kamarádský vztah přeroste časem ve vášnivou pletku. Zatímco se Sarah snaží vyřešit své manželství i milenecký vztah, Bradův kamarád Larry se postaví do čela pobouřené veřejnosti, protestující proti návratu stárnoucího pedofilního exhibicionisty Ronnieho, který si odseděl dvouletý trest. Jenže i Larry skrývá vinu, která tíží jeho svědomí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (360)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Vztahové drama, které se nakonec odvíjí zcela jinak, než by se podle různých plakátů a popisků mohlo zdát. Není to jen o dvojici osamělých rodičů, kteří spolu podvádějí své zákonné partnery, ale je to spíše takový komplexní pohled na předměstský život, kde má každá postava (jakkoli se ze začátku může zdát nadbytečná) své pevné místo. Ačkoli se všechno nakonec dobře doplňuje, filmu by možná prospělo zkrácení či urychlení některých linií a více prostoru by si zasloužila ústřední dvojice, jejíž vztah se ke konci poměrně upozaďuje (ale to je pouze z hlediska mé osobní sympatie k těmto výborně napsaným postavám). Samotný závěr je pak možná trochu zvláštní, ale rozhodně působivý. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Little children má něco z American beauty a novějšího Daydream Nation, ale přesto je svůj. Vztahová záležitost s podivnou atmosférou a výborným výkonem Kate Winslet, u kterého ale působí rušivě hlas vypravěče a dějová linka se sexuálním deviantem (jehož představitel si vysloužil nominaci jen za to, že vypadá jako slizák a slizáka i hrál, hmm..). Přesto se jedná o výborný vztahový film, který se dostane pod kůži nejspíš hlavně lidem, kteří se někdy ve svém vztahu cítili jako v kleci a chtěli z ní ven... ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Když jsem se rozhodoval, na co zamířím do kina, padla moje volba na tento film. Nevím proč, ale zaujal mne ve spleti nejrůznějších filmů. Snad proto, že zde nenajdete mnoho známých herců, snad proto, že neměl prakticky žádnou propagaci a ani se o něm nijak nemluvilo. To mne patrně zaujalo natolik, že jsem se rozhodl ho zhlédnout. A film nezklamal má očekávání. Naopak, dokonce je předčil a já si ho zařadil do své soukromé TOP 10. Kate Winslet je zde naprosto dokonalá (ale příliš mi k její kráse neseděla scéna s nákupem plavek), Jennifer Connelly mohla dostat trochu více prostoru, ale i tak předvedla dobrý výkon. Patrick Wilson nijak nepřehrává a Jackie Earle Haley vystřihl jeden z nejlepších hereckých výkonů, které jsem kdy viděl. Režie je dokonalá, až na několik málo zbytečných scén, bez kterých by se film určitě obešel. Stopáž tím pádem mohla být kratší, ale už je to tak, jak to je. Celkový dojem je perfektní a já nemohu jinak než dát pět hvězdiček. A dodat, že tři nominace na Oscara si tento film vysloužil právem. Jediné, co mne mrzí, je, že film v prvním týdnu promítání navštívilo pouze 850 diváků. To je na takový výborný film bohužel malá návštěvnost. Snad si na DVD najde diváků více... ()

meave 

všechny recenze uživatele

Podarilo sa mi násť dostatok ľudí do kina. Bolo nás sedem a prvá reakcia bola, že toho bolo aj na dva filmy. Myslím, že nie. Aj keď film obsahoval dve línie v niektorých momentoch som mala pocit, že by sa to dalo aj urýchliť. Menšia stopáž by tomuto dielku podľa mňa neubrala na kvalite. Preto o jednu hviezdičku menej. A tiež preto, že hlúposť /v tomto prípade ju môžeme nazvať infantilnosťou, ktorá je hlavným motívom filmu/ ma irituje. Iný záver som ani nečakala - čokoľvek iné by už patrilo do ríše bájok a oceňujem, že sme ostali v obyčajnom svete plnom zlyhávajúcich ľudí a predsudkov. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

O filmu jsem v podstate nic nevedel, ale docela jsem se na nej tesil, ale nakonec musim rict, ze teda nic moc. Jednak film v podstate neni originalni. Proste se tu resi nevera a vztahy a to jeste nijak zvlast dramaticky, vsechno to jen tak nak plyne, ale aspon, ze ma film takovej ten krapet divnej look. Nicmene linie s uchylem mi prisla naprosto zbytecna, sice to misty ozivi a kdyby nejak na konci zasah do deje, tak nic nereknu, ale takle to bylo krapet k nicemu. Nicmene Jackie Earle Haley je fakt lahudkovej. Navic ma celej film, na to, ze se v nem prakticky nic moc nedeje, dost prestrelenou stopaz. A konec je taky nakej divnej, v podstate se nic nedoresi a jen tak se film usekne. Jediny, co film vytahuje nad prumer, jsou herecke vykony. Winslet i Wilson jsou dobra dvojka a Winslet je opet bezchybna. Akorat me mrzelo, ze Connelly dostala minimum prostoru. Celkove se jedna o zajimave natocenej filmecek, kterej sice nenudi, ale je v podstate o nicem. Taky me ze zacatku stvali ty desny vysvetlovaci kecy vypravece, kterej furt vysvetloval, co si postava mysli, co si preje a podobne. Lepsi 3*. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Autor literární předlohy Tom Perrott se v snímku objeví jako postava příznačně nazvaná Malý muž. Ve světě filmu není nováčkem, protože už v roce 1999 vznikla podle jeho novely „Election“ svižná komedie Kdo s koho (r. Alexander Payne). (imro)
  • Do titulků se nedostalo jméno vypravěče, kterým je Will Lyman. Jeho hlas je známý z množství televizních dokumentů a seriálů. Slyšet jsme ho mohli například v Západním křídle. (imro)
  • Snímek Jako malé děti byl nominovaný na tři Oscary, za adaptovaný scénář, herečku v hlavní roli (Kate Winslet) a herce ve vedlejší roli (Jackie Earle Haley). Stejný počet nominací v téměř identických kategoriích získali i na Zlatých globech, jen herce ve vedlejší roli vyměnilo Nejlepší drama. (imro)

Související novinky

Daniel Craig míří do televize

Daniel Craig míří do televize

02.06.2016

Představitel Jamese Bonda stále nepotvrdil, zda si znovu obleče ikonický smoking. Všechno ale nasvědčuje tomu, že je s agentem 007 hotový. Na jedné straně máme setkání bondovských producentů s Jamiem… (více)

Temný rytíř na Divokém západě

Temný rytíř na Divokém západě

05.08.2012

Christian Bale skončil jako ochránce Gothamu (alespoň prozatím to tak vypadá) a poohlíží se po dalších projektech. Adaptace bestselleru Bostona Terana The Creed of Violence ztratila Leonarda DiCapria… (více)

Reklama

Reklama