Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah není příliš spokojena se svým manželstvím, nudí se a je unavená péčí o tříletou dceru Lucy. Jednoho dne ji náhoda svede dohromady s pohledným Bradem, který žije s energickou manželkou Kathy a chodí na stejné hřiště se synem Aaronem. Dvojice se spřátelí a jejich kamarádský vztah přeroste časem ve vášnivou pletku. Zatímco se Sarah snaží vyřešit své manželství i milenecký vztah, Bradův kamarád Larry se postaví do čela pobouřené veřejnosti, protestující proti návratu stárnoucího pedofilního exhibicionisty Ronnieho, který si odseděl dvouletý trest. Jenže i Larry skrývá vinu, která tíží jeho svědomí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (362)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Já jsem se Sarah nedivila, že se tak zoufale a bezhlavě zamilovala, ale popravdě jsem se divila Bradovi. Ne že by Sarah nestála za to, to určitě stála, ale proč byl ten člověk tak nespokojený se svým životem a tak znuděný, to jsem moc nepochopila. Možná ten malý chlapec věděl, proč nosí pořád tu čepici, možná cítil, že táta nebude tak úplně v pořádku. Motiv s pedofilem byl takovým příjemným oživením a pro mě osobně trvalou hrůzou z očekávání, co hrozného se stane. Konec byl velmi pěkný a Kate Winslet podlala jeden z nejlepších hereckých výkonů, jaké jsem u ní viděla. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, jaký asi může být přes dvě hodiny trvající milostný vztah mezi Kate Winslet a Patrickem Wilsonem. Ukázalo se, že mé představy o jejich vášnivém vztahu, který bude naplňovat celý děj, byly poněkud nepřesné. Zhruba první polovina filmu se jejich setkáním, vyvíjející se přitažlivostí a následným vznikem poměru zabývá. Zároveň se však do této jejich společné linie prolínají i další charaktery se svými vlastními démony a osudy. Skvělý Jackie Earle Haley jako podivínský a osamocený Ronnie. Jako malé děti jsou zajímavým a silným snímkem s excelentní hereckou sestavou, taktéž i těch vedlejších postav. Kate Winslet je prostě Žena a zde se kromě jejího výkonu můžeme opět kochat pohledy na její svlečené křivky:) ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalé ´vztahové drama´, které stojí především na vynikajícím scenáři, plném svěžích neokoukaných situací a v závěru nečekaně vygradovaném. Postava sexuálního devianta Ronnieho mi zpočátku přišla až příliš násilně vsazena do příběhu, ale nakonec se jeho osud stal nejemocionálnějším prvkem celého vyprávění, s jedním mrazivým momentem v závěru, při kterém by se ve mě krve nedořezal. V téhle souvislosti nemohu než si na adresu oscarových akademiků zaklepat na čelo, že dali před působivým výkonem Jackieho Haleye přednost trapnému Arkinovu dědečkovi v ´Little Miss Sunshine´. To, že v závěru Field v případě obou hlavních postav se nesnažil se o co nejfatálnější vyznění jejich vztahu, kvituji s povděkem. Není pokaždé, pro vyvolání intenzivních emocí, třeba příliš ´tlačit na pilu´. A vůbec poprvé musím vyzdvihnout také geniální trailer, který je díky použití netradiční minimalistické zvukové stopy přijíždějícího vlaku, perfektně sladěné se střihem záběrů, takovým malým uměleckým dílem (a i díky němu jsem ´Little Children´ očekával s netrpělivostí, navzdory skutečnosti, že trailery vždy beru s rezervou). ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film som videl (podľa ČSFD) pred dvoma rokmi, málo si ho pamätám a neviem, či to vypovedá viac o jeho kvalitách alebo o mojej pamäti. Opakovane som si ho pozrel iba kvôli komentáru. Námet nie je nový a toľko chválený scenár obsahuje okrem zaujímavých pasáží aj nudu, klišé a neprirodzené správanie postáv. Komentátor bol vhodný iba miestami a väčšinu času pôsobil skôr rušivo. Herci v prvej línii sa snažili zo všetkých síl, ostatní o poznanie menej. Patrick Wilson je síce fešák, ale do úlohy otca na materskej, ktorý si obľúbi žiť pasívnu úlohu, by typovo patril iný herec. Film ako celok je značne nevyrovnaný, čo však vôbec neznamená, že je priemerný alebo dokonca zlý. Len vo mne toho veľa nezanechal. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tento snímek s velmi sympatickým párem v hlavní roli mne mile překvapil, neboť se v něm stále něco dělo a byla radost sledovat osudy všech zůčastněných. Na druhou stranu jsem ale od finále čekal rozhodně více, takže se nedá říci, že by mě trochu nezklamal. Jinak si ale myslím, že celkové vyznění filmu je až na tuto menší výtku bezchybné. Navíc jsem si u toho parádně pokecal s přítelkyní v reakci na jednotlivé scény. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • V románe je postava Ronnieho vykreslená fyzicky úplne inak ako vyzerá Jackie Earl Haley. Má nadváhu, plešinu, je fajčiarom, ktorý nosí okuliare. (megajalec)
  • 26milionové drama distributora New Line debutovalo na 42. příčce amerického žebříčku návštěvnosti (6. – 8. 10. 2006) se ziskem 97 953 dolarů z pěti kin. Celkový obrat v USA se pak vyšplhal na pouhých 5 milonů. (imro)
  • Do titulků se nedostalo jméno vypravěče, kterým je Will Lyman. Jeho hlas je známý z množství televizních dokumentů a seriálů. Slyšet jsme ho mohli například v Západním křídle. (imro)

Související novinky

Daniel Craig míří do televize

Daniel Craig míří do televize

02.06.2016

Představitel Jamese Bonda stále nepotvrdil, zda si znovu obleče ikonický smoking. Všechno ale nasvědčuje tomu, že je s agentem 007 hotový. Na jedné straně máme setkání bondovských producentů s Jamiem… (více)

Temný rytíř na Divokém západě

Temný rytíř na Divokém západě

05.08.2012

Christian Bale skončil jako ochránce Gothamu (alespoň prozatím to tak vypadá) a poohlíží se po dalších projektech. Adaptace bestselleru Bostona Terana The Creed of Violence ztratila Leonarda DiCapria… (více)

Reklama

Reklama