Reklama

Reklama

Jednotka příliš rychlého nasazení

  • Česko Úsvit policajtů (více)
Trailer 3

VOD (1)

Seržant Nicholas Angel absolvoval školu s vyznamenáním a brzo si získal respekt i oblibu u lidí v londýnských ulicích. Dostal medaili za statečnost, devět ocenění jen za poslední rok ve službě a dosáhl většího počtu zatčení než kterýkoli jiný policista. Je prostě ze všech nejlepší a to začne vadit jeho kolegům i nadřízeným. Nicholas je převelen do malé vesničky Sandford. Z nové situace je hodně zklamaný, přesto začne své povinnosti plnit hned po příjezdu. Nejenže si svým přístupem získá opovržení místních policistů, navíc je považován za hlupáka. Jediný, komu se Nicholas zalíbí, je dobrácký strážník Danny. Po krátkém Angelově pobytu se v městečku s nulovou kriminalitou rozběhne kolotoč smrtelných nehod. Jediný, kdo v tom vidí něco daleko většího než souhru nešťastných náhod, je právě seržant Angel. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (1 364)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Zatímco v nudnějším začátku sledujeme jen snaživého mladého policistu, kterému kolegové hážou klacky pod nohy, ve střední části už jde o lehce ztřeštěné pátrání po vrahovi v poklidném venkovském Standfordu ("Nenapadlo Vás někdy, že zločinnost je tu nízká a nehodovost hrozně vysoká?") a pak příjde šokující zlom ve scénáři i v tempu. Závěrečná třetina je vymazlenou hustou a brilantní hyperakční parodií, vtipnou a vyzdvihující celý film. I takový Schwarzenegger jako mstitel v akčňáku Komando se může jít zahrabat... "Umíte střílet ze dvou pistolí a přitom skákat vzduchem?" Nakonec i ta zachráněná labuť ("asi sedmdesát centimetrů vysoká, dlouhý štíhlý krk") si zde zahraje svou pozitivní roličku při prosazování zákona... Trailer: http://www.csfd.cz/film/223729-jednotka-prilis-rychleho-nasazeni-usvit-policajtu-hot-fuzz/videa/ ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vždy když něžnější část domácnosti začne sledovat novou adaptaci klasického díla Rózy *undy Pi*črové, říkám si, že všechna ta idylka anglického venkova, kde se všichni zdraví a vychází spolu, potřebuje nějak oživit. A ejhle, anglické městečko, roztomilí sousedé a k tomu zběsilá akce. Až na místy zbytečně agresivní střih a hudbu (např. při focení do evidence) vrcholná zábava s vychytanými klišé akčního filmu, navíc pro klidné hloubavé Angličany dělání si legrace sami ze sebe a ze zidealizovaného životního stylu. Při Grabtharovu kladivu, takovouhle parodii jsem už dlouho potřeboval. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Edgar Wright, Simon Pegg .. B i z a r n í, potřeštěné a to až moc! Nicholas Angel má zápal pro práci. Velký, až nezdravý. Podobný zápal má i tvůrčí dvojíce.. Úvodní polovina je výborná, prostoupená výborným vtipem a v extrémním rychlostřihovém tempu vás přenese z Londýna do vesničky Sundford, kde v dobrém rozmaru pokračuje jak tempo, tak příděl vtipných scén či pestrých citací k nimž se přičítají béčkově laděné vraždy plné krve. Prostě se jede na plné otáčky a to nemůže vydržet věčně - taky že nevydrží. Co totiž s (dosavadní – 51/78%) většinou nesdílím, je pochvalná óda na závěrečnou, výhradně akční část. Sice sem tam prostoupí nějaké to vtipné odlehčení, ale jinak je to těžkopádná, hloupá a zdlouhavá přestřelka, která potápí výborné předešlé minuty a usazuje celek pouze na hranici průměru. 55%. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ani zdaleka nie tak dokonale ako starsi Shaun of the dead, no stale slusna, parodicky ladena zabava okorenena necakane stavnatymi krvavymi efektmi. Podobne ako predchadzajuci film, Hot Fuzz si vychutnate viac, ak ste familiarny s atmosferov anglickych mesteciek a pubov, pretoze po tejto stranke je to az nechutne hodnoverne :). One pint of lager please Marry ! (7.5/10) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Docela překvapivé a hlavně zajímavě natočené zjevení s naprosto osobitým a patřičně suchým britským humorem. Je zvláštním paradoxem, že se Hot Fuzz chová úplně stejně jako Soumrak mrtvých, ale na rozdíl od něj funguje. Soumrak si dělal legraci ze zombie filmů, aby se postupně stával jedním z nich, což mě v důsledku skutečně naštvalo. Jednotka dělá to samé - z malé nenápadné parodie směřuje až k dokonale zábavnému a úmyslně přetaženému akčnímu infernu. Ale v tomhle žánru to sedí tak, jak už v žádném jiném nebude. Za tohle prohlédnutí tak beru Pegga s Frostem velmi ochotně na milost. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (46)

  • Služební číslo Nicholase Angela (Simon Pegg) je 777. Jediný, kdo ho ve filmu zmíní je bývalý agent 007 Timothy Dalton (Simon Skinner). (xjane)
  • Scéna, v ktorej Nicholas (Simon Pegg) odpovie na Dannyho (Nick Frost) otázku, či chce niečo v obchode, "Cornetto", je narážkou na film Súmrak mŕtvych (2004). V ňom sa Shaun (Simon Pegg) pýta Eda (Nick Frost) tú istú otázku a dostane tú istú odpoveď. (Wonderwall)
  • Somerfield byl skutečný obchodní řetězec v Británii. Natáčelo se v jednom z nich, který si Edgar Wright vybral záměrně, protože v něm kdysi pracoval jako brigádník. (don corleone)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

15.01.2014

Žili jste v dojmu, že mravenčí superhrdina, jehož nám za rok a půl představí Edgar Wright, našel svého představitele v Paulu Ruddovi? To nejste zdaleka sami, režisér Scotta Pilgrima nebo Jednotky… (více)

Reklama

Reklama