Reklama

Reklama

Hrdinka amerického thrilleru, manažerka Angela Bridgesová (Rachel Nicholsová), pracuje i na Štědrý večer, a když chce konečně odjet domů, zjistí, že hlídač Thomas (Wes Bentley) na ni v podzemí nalíčil past. Buď se jí podaří utéct, nebo přijde o život...  Je Štědrý večer, ale mladá ambiciózní manažerka Angela Bridgesová (Rachel Nicholsová) je ještě stále v práci. Chce vše dodělat, než vyrazí na rodinnou večeři. Když konečně sjede do opuštěné garáže, zjistí, že nemůže nastartovat auto a nemá signál v mobilu. Pomoc jí nabídne přátelský hlídač Thomas (Wes Bentley), ale když se ani jemu nepodaří auto spravit, řekne Angele, aby s ním povečeřela. Ta se jen zasměje, jenže záhy zjistí, že se ocitla v situaci, která rozhodně úsměvná není. Probudí se totiž přivázaná k židli ve studené místnosti pro bezpečnostní službu v podlaží P2 a je si jistá, že štědrovečerní večeře je to poslední, po čem Thomas prahne. Teď záleží hlavně na její odvaze a touze žít, aby se jí odtud podařilo utéct. Americký hororový thriller režíroval Franck Khalfoun. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Atmosféra 7/10 Prostředí 8/10/// +nápad s uzavřeným prostředím není nic nového, ale tady toho tvůrci využili na sto procent, Rachel Nichols svoji postavu slušně zvládla, atmosféra je dobrá a postupně houstne -filmy si vystačil jen se dvěma herci plus pár bezvýznamných postav, ale možná to tolik nevadí./// Já myslím, že to je dobře natočený horor. Skládá dohromady prvky, které už sice známe. Nicméně jako celek působí obstojně a rozhodně žádného hororového fanouška neurazí./// Celkem 74%/// ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pořád mě sžírá pocit, že se z toho dalo vykřesat víc. Námětově nejde o nic nového, s obměnami jsme už leccos podobného viděli. Přesto se to celé nevyvíjí zle, i jméno Alexandre Aji dává tušit, že nepůjde o další rutinní thriller. Zásadní pozitivum = s hlavní hrdinkou prožijeme něco, co se může klidně přihodit vaší sestře. Mladík posedlý Elvisem a kamerovým systémem totiž rozhodně nechce strávit vánoční čas sám mezi prázdnými zdmi podzemního parkoviště a prsatá kariéristka je v Hollywoodu zase jednou hodně populární zboží. V druhé polovině ale naskáče několik hrubých chyb, které si zrovna netykají s logikou (nevím, ale že by byl na tísňové lince 911 záznamník?) a z našeho psychopata dělají kapku supermana, co mimo záběry kamery stihne nemožné. Na vině je bezesporu scénář, který postupně ztrácí na lesku a nápady tahá hodně neohrabaně. A možná i kapku herci. Například Wes „Ricky Fitts“ Bentley je v rámci možností psychopat slušný, na druhou stranu ale tak nějak furt stejný. Překvapivě mi scházelo takovéto mrazení v zádech. Závěrem vím jedno, P2 neobsahuje scénu, na kterou bych si třeba za týden vzpomněl!! 50%. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený ani ne tak horor, jako spíše napínavý thriller. Žádné inovace v žánru, ale napětí by se dalo krájet. Jedna krásná slečna je naháněna místním chlápkem hlídačem v podzemním parkovišti. Možná pro někoho nic světaborného, ale já za sebe musím říct, že právě prostředí je atraktivní a pro onu slečnu jak dělané, aby si nadělala do kalhotek. Mimochodem Rachel Nichols ve svých bílých uplých šatech s velkým výstřihem je opravdu k sežrání. Některé nelogické věci v takových to případech už ani neberu vážně. Prostě to k tomu patří. Pro mě lepší průměr. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

intenzivně mrazivý horor s výraznými prvky psychothrilleru s pořádnou porcí napětí a velmi zlověstnou vánoční atmosférou, kdy máte pocit, že i vánoční stromek se tváří zle. Rachel Nichols v tomto filmu neprožije zrovna klasické veselé Vánoce. Jako na potvoru se jí porouchá v podzemních garážích auto a pomoc jí nabídne na první pohled sympaticky vyhlížející místní hlídač parkoviště Wes Bentley. Jenže za příjemnou fasádou se skrývá psychicky narušený muž, který má, vzhledem ke své permanentní osamělosti a otravné službě v práci, poněkud rozdílné představy o ideálně prožitém Štědrém večeru. Nic netušící dívku unese a z opuštěného komplexu podzemních garáží nebude úniku. Ten zde sehrává dost podstatnou roli, protože ve spletitém komplexu garáží se z větší části odehrává zběsilá naháněčka s psychopatem lemovaná mrtvolami. Na filmu je znát, že se na jeho vzniku podílel mistr hrůzy Alexandre Aja, který se postaral nejen o produkci, ale také o námět a scénář. Rachel Nichols po několika komediích dokázala, že dokáže být velmi přesvědčivá i ve vážné roli a blýskla se i nepřehlédnutelnými ženskými přednostmi. Wes Bentley byl opravdu nevyzpytatelný psychopat a jeho podmračený kukuč si už dávno říkal o pořádnou zápornou roli. Režisér Franck Khalfoun rozhodně překvapil v mnoha ohledech. Neztrácel čas zbytečně zdlouhavým úvodem a šel rovnou na věc a divákovi servíroval množství originálně pojatých scén, které se nebudou líbit ochráncům přírody (zmasakrování psa) a z filmu pravděpodobně nebudou nadšeny ani ženy, ale není důvod k panice, protože Rachel Nichols se nechovala jako nějaká blbka a dělala, co bylo v jejich silách, aby její chování v krajní situaci nevyznělo iracionálně. Byl jsem spokojen. Kvalitní režie, výborná hudba, nepolevující napětí, originální story, perfektní herci, rovná se skvělý horor nejen na Vánoce. 100% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale ta neuvěřitelnost bije do očí. Kolikrát jsem si říkal, proč neuděláš tohle, proč si upustila tenhle předmět atd. O Wesovi Bentleym nemluvě, ale u toho se to dá omluvit, protože hrál psychouše. Největší strach a napětí jsem paradoxně cítil za začátku, když na něj klepala a byly tam jen náznaky jeho magorismu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Rottweilera "hrali" traja rôzni psi. (ladko)
  • Film bol natáčaný počas dvoch mesiacov, výhradne v noci v existujúcej parkovacej garáži v Toronte. (ladko)
  • Natáčení probíhalo také v Cinespace Film Studios v Torontu (Ontario, Kanada). (noelcoward73)

Reklama

Reklama