Reklama

Reklama

Horákovi

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2006–2007)

Hrají:

Igor Bareš, Lucie Benešová, Hana Vagnerová, Jan Hraběta, Jakub Chromeček, Jan Komínek, Marek Zeman, Mariana Prachařová, Ctirad Götz, Nela Boudová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(39)

Jan a Lucie spolu v období dospívání chodili, ale když dosáhli plnoletosti, tak se vydal každý svou cestou. Lucie odjela do Brna, vdala se tam, měla dvě dcery a dosáhla více než dobré životní úrovně. Přesto však nebyla šťastná a rozhodla se rozvést. Jan nikdy ze čtvrti, kde od mládí žil, neodešel. Před pěti lety ovdověl a od té doby se musí sám starat o své tři syny. Jan a Lucie se náhodou po letech setkají. Oba cítí, že láska mezi nimi nikdy nevyprchala, a tak se rozhodnou společně vytvořit novou rodinu. Svatba je výchozím bodem, který otevírá příběh celého seriálu. Na obřadu a hostině se seznámíme se všemi hlavními i vedlejšími protagonisty. Jako jsou Janovi synové. Nejstarší Tomáš, který má do dospělosti už jen krůček. Prostřední Ondřej je rozený rošťák a nejmladší Kuba zatím vše pozoruje ze své dětské perspektivy. Je tu i Janův bratr Stanislav, který spolu s Janem provozuje malou rodinou hospůdku U Horáků, kde mají ty nejlepší pivní klobásky. Vedle Lucie stojí její dvě dcery Tereza a Eva. Evě chybí jen o něco málo větší krůček do dospělosti než Tomášovi. Mladší Tereza je zapřísáhlou vegetariánkou a ochránkyní zvířat. A nesmíme zapomenout na Zdenu, matku Lucie, která je stejně jako její dcera dámou z dobré rodiny. Tedy z „lepší“, než je ta Janova... alespoň z jejího pohledu. Každý z následujících dílů je vždy otevřen vnitřním komentářem nejmladšího z Janových synů Kuby. (Česká televize)

(více)

Recenze (289)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Česká televize jde ve své vlajkové seriálové tvorbě nějakým divným směrem. Opustila výpravné projekty s osvědčenými tvůrci (obvykle adaptace klasických děl české literatury - viz třeba Bylo nás pět) a začala natáčet cosi jako mutace světově úspěšných sitcomů. Ach jo... Osobně chápu, že se musí šetřit, ale šetřit takovýmto způsobem mi přijde velmi nešťastné. Navíc - nejvíce je zde šetřeno na originalitě a dobrých nápadech. Český Krok za krokem se prostě hrubě nepovedl... (Soukromý dovětek: Zvláště mě jakožto učitele na tomhle seriálu dráždí, jakou medvědí službu poskytuje českému školství hrubým zkreslováním společenského statusu a ekonomické síly českých učitelů. Rád bych slyšel od tvůrců Horákových, proč mají všechny učitelky manžele kupující si na počkání kabriolety za 800 tisíc a zájezdy kolem světa vlastníce přitom fotbalové kluby atd. Před českými školami ale takové auta rozhodně neparkují. Proč se třeba do nějaké školy nejdříve nezajdete podívat a nezeptáte se tam, kolik bere taková místní učitelka?! Až budeme zase žádat navýšení platů, aby za tak směšné peníze přišli do škol vůbec nějací mladí absolventi pedagogických fakult, veřejnost bude i díky vám se svou zkreslenou představou proti...) ()

sallyann 

všechny recenze uživatele

A já dám tři hvězdy, protože se u toho doma s rodinkou vždycky nasmějeme. Seriál víceméně drží trio Honza, Eda a Standa :o) , Kuba Prachař je moje srdeční záležitost. Vztah Tomáše a Evy je také zajímavý. Jedinou výtkou je Tomášův zpěv nezpěv (poslouchat, jak za něj zpívá Vlasta Horváth je k nesnesení) ()

Reklama

SkyLukey 

všechny recenze uživatele

Nejlepší počin z českého seriálového průmyslu. Přesto 50% musí stačit. Na půl večera dobré spestření. Nikdy nebrat podobné seriály vážně, pouze jako zábavu a stále si opakvoat, je to jen český film. Dobré, že se autoři nesnaží za každou cenu dosadit do seriálu tu největší hereckou hvězdku součastnosti, a nebojí se hledat i v zapadlejšíš končinách a zvolit i méně známé herce. Je už trochu úsměvné, když vidím jednoho herce asi v 5 seriálých v týdnu najednou. ()

majkl44 

všechny recenze uživatele

Ten seriál začal velmi dobře. Fakt mě bavil i přes pár nelogičností, jako například být kantorem svých vlastních dětí. Bylo tam pro každého něco. Časem bohužel začal sklouzávat k blbé telenovele, která zastínila příběhy ostatních postav. Nedorozumění dospělých byly občas přehnané, ale udržely si jistou úroveň a dalo se to brát s nadsázkou. Rošťárny mladších sourozenců na tom byly podobně. Starší kluci byli občas trochu mimo, ale pořád se na ně dalo koukat, pokud neřešili Evu. Ale díky tomu blbému, trapnému a nepochopitelnému chování Evy šel seriál do kopru (Hana Vagnerová ji zahrála fakt přesvědčivě). Je mi líto, že byl seriál celkem brzo ukončen, ale díky tomu všemu kolem T+E to začínalo stát za houby a nedivím se, že to tak (ne)dopadlo.. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nejsem seriálový typ a předhánění našich televizí na podzim 2006 která z nich uvede víc nových seriálů mne nechává dost chladným, ale po shlédnutí prvních dvou dílů musím říct, že to není tak hrozné jak jsem se bál. Bareše mám rád a jeho donucování záchodovou štětkou je vrcholný moment českého komediálního seriálu... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (37)

  • Když chce Ondra (Jan Komínek) svým novým sestrám zkazit snídani jakýmsi přípravkem, Kuba (Marek Zeman) o něm prohlásí, že to je pro jeho rybičky. Ty se ale v celém seriálu ani jednou neukážou. (Nick321)

Reklama

Reklama