Reklama

Reklama

Brouk

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paranoia je nakažlivá. Servírka Agnes Whiteová (Ashley Juddová) žije po rozchodu s násilnickým manželem sama v levném motelovém pokoji. Nemůže se vyrovnat se ztrátou synka, který se jí před lety záhadně ztratil během obyčejného nákupu v samoobsluze. Jednoho dne se Agnes seznámí s bývalým vojákem Peterem Evansem (Michael Shannon). Z obou se brzy stanou milenci. Peter vzápětí zjistí, že v pokoji jsou drobní brouci, kteří jsou schopni dostat se lidem pod kůži. Pochopí, že hmyz k Agnes dovlekl on sám, protože po válce v Zálivu podstoupil u armády experimentální léčbu, ve které byl spolu s dalšími vojáky zneužit jako pokusný králík a ve které jej lékaři úmyslně nakazili. Několik lidí se snaží Petera přesvědčit, že žádní brouci neexistují a že vše se odehrává jen v jeho hlavě. Je však pozdě: zamilovaná Agnes totiž Peterovi ve všem věří a stejně jako on se pouští do předem prohrané války s neviditelným hmyzem… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdybych hned od začátku věděl, že film je natočený podle divadelní hry, býval bych ho vnímal trochu jinak a užil si ho líp. Nebylo by mi bývalo tolik vadilo, že Ashley Judd, která se mi svým civilním a ležérním projevem zprvu tolik líbila, začne strašlivě přehrávat, že Shannonova proměna je celá nějak rychlokvašná a teatrální, že se slibné psychologizující drama postupně změní v groteskní frašku... zkrátka že je to jak na divadle. Ale stejně dám čtvrtou, protože tak nádherně šílený film se často nevidí, a protože hysterické finále s "robotem" a s rozsáhlým odhalením "pravdy" bylo skvostné. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

william friedkin má svoje dva najlepšie filmy za sebou - a sú to také klasické kúsky, že si môže točiť čokoľvek, dokonca aj takúto pomerne nudnú a nevýraznú divadelnú psychotinku založenú na hereckých výkonoch, ktoré sú ľahko nadpriemerné a atmosféru paranoje, ktorá je síce budovaná poctivo, ale vo svojich najvrcholnejších momentoch nedosahuje kvalít iných filmov podobného razenia (komorné, interiérové, paranoidné); nič extra, ale ťažké srdce na to mať nemôžem; trhanie zubu si mohol pán režisér odpustiť, no dlhá záverečná scéna bola vo svojej nejednoznačnosti toho, čo je reálne a čo nie celkom vydarená; ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nádherně, nádherně paranoidní záležitost, jejíž sledování není ani trochu příjemné - ta koncentrace totální vyšinutosti, špíny a vším možným bičovaných ztroskotanců je jednoduše geniální. Moc rád bych viděl původní divadelní hru... Friedkin a titulní herecká dvojka u mě mají veliké plus. 48%, které tu film v červnu 2010 má, jsou nezaslouženým výsměchem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Anatómia ľudského šialenstva i s nepríjemnou myšlienkou nákazlivosti v plnej kráse. Len hrozná škoda toho vleklého rozjazdu a nezáživnej prvej polovice dejovej linky. No čo sa začalo diať v tej druhej, tak to klobúk dole, pred hercami, ktorí tú svoju paranoju naplno prežívali ako i pred samotnou pointou, ktorá je v závere neodbytnejšia ako ten chrobák. Friedkin vie ako zaujať. Lepší priemer. 65/100 ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Trošku nespravedlivě podhodnocený film. Skromný rozjezd se postupně přehoupne nejdříve do solidní směsky dramatu a horroru. Snímek - jako ve všech podobných případech - trochu trpí ukecaností divadelní předlohy, ale rozhodně nenudí. V roli psychotického paranoika se tady hezky vyřádil Michael Shannon, ostatní herci hrají příjemně civilně. Zázraky nečekejte, ale litovat nebudete. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • William Friedkin prohlásil, že dělat v místnosti zabalené do staniolu, byla fuška. Všichni, kteří se v místnosti pohybují, totiž byli vidět v odrazech od staniolu. (Terva)
  • Během natáčení mělo utržilo mnoho členů štábu kousance od hotelových štěnic. Při natáčení se totiž spalo v šesti hotelech. (Terva)

Reklama

Reklama