Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vychází z režisérova života, zvláště z let dospívání, které prožil v newyorské čtvrti Queens. Když se Dito po dvaceti letech vrací z Kalifornie zpět domů, je nucen se vyrovnat se všemi démony minulosti. Jeho otec je těžce nemocný a Ditovi přátelé z mládí skončili buď na ulici, nebo ve vězení. Při vzpomínání na divoké roky adolescence, plné užívání drog, rvaček či prvních sexuálních zkušeností, Dita zachvátí pocit viny, že jemu jedinému se podařilo překonat hráz své čtvrti a odejít do velkého světa. Při hovorech se svým otcem poznává, kdo byli jeho opravdoví přátelé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

cervajzik 

všechny recenze uživatele

První třetina filmu byla dokonalá, bylo tam několik strhujících momentů, jenže po dokonalé půlhodince film začnou potápět nezajímavé dialogy. A právě v nich se postupně rozplyne i drsná atmosféra špinavých ulic. Na filmu je znát režisérova nezkušenost, protože některé scény působí značně nedokončeně a jiné jsou zase zbytečně zdlouhavé. Hlavní plusy filmu jsou herecké výkony teenagerů, velmi zajímavý a nadějný začátek a dále dokonalá hudba. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Pribeh z Bronxu trocha inak...ako ho vyrozpraval DeNiro:)...ale slapalo v nom vsetko ako malo...Perfektne vykreslene postavy,charaktery,priatelstvo...problemy.Do toho zaujimava kamerka...a haluzne "flash" zaberiky...ktore tomu navyse davali originalitu...a zaverom trefne zamyslenie.Navyse cele toto podfarbene fajnym sountrackom...Mne sa to lubiloa davam 4,5/5 ! Pochvala Dito Montinelovi a jeho autobiografickej snimke...navyse ako prvotina perfektne, a ak pojde tymto smerom...tak uz teraz tesim na dalsi projekt,nazdar ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě tady chyběla nějaká nit, nějaký příběh, který by celý film ohraničoval. Takhle to byla z mého pohledu jen sonda do drsného dětství v jedné z newyorských čtvrtí, se kterým se hlavní hrdina snaží nějakým způsobem vyrovnat, ale ten styl nalezení rovnováhy mi přišel polovičatý. Zahrané to bylo dobře a dokonce mi sedl i hezoun Tatum, ale ani přes přesvědčivé výkony všech zúčastněných mě film nedokázal vtáhnout do děje. Škoda. 50% ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

2 časové linie, které jaksi nekorespondují... několik pák na city, pro které máme soucítit s hlavní hvězdou Shiou LaBeoufem připadně s Robertem Downeym Jr., který dostal více prostoru až v závěru... vedlejší role mi přijdou jaksi strohé a často nepřirozené... vizuálně je snímek dosti experimentální, bohužel ani po této stránce se mi nezdá dotažený... film je doprovázen hodící se hudbou, která podrtrhuje jakousi bezstarostnost party mladých lidí a také zde můžeme slyšet pár pěkných dialogů a vět... viz. Chci ti toho tolik říct, ale nevim co mam říkat. ...mno lepší 3 ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Někdy se láska tak maskuje, že je nejen k nepoznání, ale i k nevydržení. Originální (není divu, že si scénáře všimli na Sundance), dobře a místy vynalézavě zpracované (viz ta zvláštní zvuková stopa při jízdě metrem na Coney Island), až si člověk ten starý Queens téměř oblíbí. Dobrý casting, zaujme i Channing Tatum, v jedné ze svých prvních, neškatulkovacích rolí. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Dito Montiel nechtěl obsadit Shia LaBeoufa do role mladého Dita, protože měl záměr obsadit někoho neznámého. Ačkoliv byl také LaBeouf po první zkoušce zamítnut, přišel podruhé a vyrazil pěstí do zdi díru. Tím režisérovi dokázal, že má potřebnou dávku agrese pro roli, a byl nakonec obsazen. (CliffLee)
  • Na konci titulků nechá režisér Dito Montiel krátce promluvit svého otce. (StevenW.)

Reklama

Reklama