Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vychází z režisérova života, zvláště z let dospívání, které prožil v newyorské čtvrti Queens. Když se Dito po dvaceti letech vrací z Kalifornie zpět domů, je nucen se vyrovnat se všemi démony minulosti. Jeho otec je těžce nemocný a Ditovi přátelé z mládí skončili buď na ulici, nebo ve vězení. Při vzpomínání na divoké roky adolescence, plné užívání drog, rvaček či prvních sexuálních zkušeností, Dita zachvátí pocit viny, že jemu jedinému se podařilo překonat hráz své čtvrti a odejít do velkého světa. Při hovorech se svým otcem poznává, kdo byli jeho opravdoví přátelé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z mnoha Rumble movies z NY. Všichni jsou drsní, pořád by ho chtěli kouřit, všichni mají IQ 53, rodiče o něco méně a podle toho to taky vypadá. Všichni dělají hovno o nic neusilují, nudí se. Všichni ti pitomci s odhalenými rameny stále říkaj fuck a myslí si, že v životě je štěstí, láska nebo svoboda zadarmo. Všichni ti tupci se potom diví, že ne a reagují agresivně. Takových sraček bylo již natočeno spousty ale proč jejich sledováním ztrácet čas. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Queens, bordel, gangy... V tomhle prostředí vztah otce, zakořeněného ve čtvrti a "hodného" syna toužícího po změně. Život v takovéhle čtvrtu asi není úplně pohoda jazz, přesto Guide to Recognizing Your Saints to zdaleka nevěŕím. Nedokážu si představit, že Dito Montiel byl opravdu takový bourák, jak to tady ukazuje a spíše rád kouká na Město Bohů. Na druhou stranu některé fragmenty jsou natočené hodně zajímavé (střihy při otcově kolapsu) a zpětný vztah funguje taky výborně. Takže tak nějak napůl... I'm a fucking piece of shit. And that's who I am. ()

Reklama

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Docela "pohodovej" příběh. Že to bylo z vlastního života pana režiséra, to jsem se dozvěděl až po shlédnutí filmu. Celkově musim říct, že jsem možná čekal víc, ale i tak to byla docela dobrá podívaná. Na celý film jsem se díval hlavně kvůli Robertu Downeymu Jr. a Shiaovi LaBeoufovi, takže jsem byl spokojen. Jen mohlo být více scén s dospělým Ditem, aby se více objevil Downey, ale i tak, když toto opomenu, se mi velmi libil příběh. Prostředí, takové nemám rád, ve filmu mi to takhle nevadilo tak, ale v reálném životě bych to nepřežil. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Bylo nás pět na americký způsob, aneb „Kurva, píča, doprdele, mám bejsbolku, tak mě neser“. Dito Montiel je v prvé řadě talentovaný písničkář, k filmařině se dostal teprve přes svůj pseudobiografický bestseller z roku 2003. Podle bestselleru napsal scénář, scénář vzbudil pozornost v Sundance a filmovému zpracování již nic nestálo v cestě. Průvodce k rozpoznání tvých (jakože číkoliv) svatých je dobře obsazený bezdějový film, který, ač usiluje být osobitou výpovědí o „dětech ulice“, dost dluží filmům Scorseseho a Spikea Leeho. Za pozornost stojí „rising star“ Shia LaBeouf, stejně tak „regenerated star“ Robert Downey Jr. Rozhodně jde o zdařilý debut, opět dokazující, že ničím nesjednocená forma je taky forma. 70% Zajímavé komentáře: Martyr, Kvítek ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Před minulostí nikdo neuteče … Obhroublá slupka ukrývá citlivý příběh, jehož hlavní hrdina až po mnoha letech poznává sílu opravdového přátelství a soudržnosti. Kdysi dokázal odejít z ghetta, ve kterém vyrůstal - a zabouchl za sebou dveře. Napsal autobiografickou knížku o dospívání ve čtvrti, kde byste rozhodně bydlet nechtěli, ale to podstatné mu paradoxně unikalo. Snímek měl místy dokonale autentickou atmosféru, ale při jeho sledování mě opakovaně vytrhovaly z děje dvě časové linie. Nepřekážely mi proto, že tady BYLY - nemůžete jen tak vyloučit základ, na kterém je příběh vystavěný. Jenomže hlavního hrdinu Dita i jeho kamaráda Nerfa v mládí a v dospělosti představovali různí herci - a jejich vzhled byl tak odlišný, že jsem se s tím až do konce filmu nedokázala srovnat a tahle "maličkost“ mi dost kazila celkový dojem. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Dito Montiel nechtěl obsadit Shia LaBeoufa do role mladého Dita, protože měl záměr obsadit někoho neznámého. Ačkoliv byl také LaBeouf po první zkoušce zamítnut, přišel podruhé a vyrazil pěstí do zdi díru. Tím režisérovi dokázal, že má potřebnou dávku agrese pro roli, a byl nakonec obsazen. (CliffLee)
  • Na konci titulků nechá režisér Dito Montiel krátce promluvit svého otce. (StevenW.)

Reklama

Reklama