Reklama

Reklama

Smrti napospas

  • Španělsko Los abandonados (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní / Thriller
Španělsko / Velká Británie / Bulharsko, 2006, 99 min

Americká filmová producentka, která byla v dětství adoptována, se vrací do své rodné země, aby zjistila něco o svém původu. Navštíví rodinný dům, který nikdy neviděla a musí čelit děsivému tajemství, které je v něm ukryto. (TV Horor Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Marie (Anastasia Hille) se rozhodne zjistit více o své rodině, a tak navštíví rodné Rusko. Od místního právníka dostane adresu domu, kde žila jako malé dítě - a kde by mohla pátrat po svých kořenech. Opuštěný dům na malém ostrůvku byl ale svědkem nepříjemných událostí, a spousta zla je stále v domě přítomna. Je zde ale také Nicolai (Karel Roden), který by mohl být Mariin bratr... Tento film jsem si vyhlédl, protože kolik uvidíte španělských hororů (dobře, s přispěním několika dalších zemí), ve kterých jednu z hlavních rolí hraje náš Karel Roden. Jenže - Karel Roden - Karel Neroden, film je to tak hloupý až to bolí - sice prvních asi dvacet minut mne docela bavilo, ale jak se Maria dostala do prapodivného domu, a začaly se objevovat přízraky, tak jsem se totálně ztratil. Karel Roden to nezachránil, a bohužel Anastasia Hille byla tak nesympatická herečka, že jsem si k ní za celých hodinu a půl nevytvořil žádný vztah. Vzhledem k obecnému hodnocení fakt těžké zklamání.. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Na hororech mě baví nejvíc zápletky a jejich postupné odhalování. Málem mě Karel Roden svedl ke 3 hvězdičkám, ale tento film je dost slabý. Vlastně vám hned na začátku prozradí jak skončí a jediným důvodem proč sledovat dál je jen zvědavost jakou "story" si scénáristi vymysleli. Ještě furt mám nutkání dát 3... :o) Roden hodně zapůsobil :oD ()

Reklama

Klay 

všechny recenze uživatele

Obstojný malý horůrek, který se zbytečně pomalu rozjíždí, ale v druhé půlce nabídne pár velmi atmosférických momentů. Závěr mohl být mnohem rafinovanější, ale v dnešní době toho od scénáristů nemůžem chtít moc. Režisér Nacho Cerda, zodpovědný za zvrhlost Aftermath, má podle mě světlou filmovou budoucnost. Projevuje slušný cit pro atmosféru, ale v dramatické části (rozepře mezi ústředním hereckým duem) už tak jistě nepůsobí. Navzdory silně odmítavým zámořským kritikám je to zkrátka solidní film, lepší než všichni současní Covenanti a Blood like chocolate a podobné PG-13 braky, i když tak skvělý, že bych ho v dohledné době musel vidět znova neni. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Smrti napospas rozhodne patrí medzi lepšie zvládnuté horory, ktorý svojmu žánru spraví dobré meno a poteší aj náročnejšieho fanúšika. Aj keď sa naplní očakávaný scénar filmu, stále sa je načo pozerať a napriek tomu, že niektoré pasáže sú zbytočné, film bolo treba natiahnuť aspoň na zvyčajnú minutáž. Opustený dom, strašidelný les a dobre zvládnuté masky navodia dobrú atmosféru, avšak dej nie je natoľko zaujímavý, aby ste film odporučili svojim známym. Film na hranici 60%... ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi dobře vybrané prostředí současného Ruska. Obrovská země s neuvěřitelným ( nejen ) byrokratickým nepořádkem, díky čemuž zde může kdokoli zmizet, jako jehla v kupce sena. Navíc země disponující zlověstným potenciálem pověstně široké ( a pověrčivé ) ruské duše. Ideální prostředí pro hledání tragické minulosti jedné rodiny, jež se odehrála v jakési osamělé usedlosti hluboko v lesích. Však začátek je taky parádní: příjezd do města s panoramatem paneláků, jednání na úřadě, odjezd do venkovské samoty, první setkání s prostými pověrčivými starousedlíky a samotný noční příjezd do starého, několik desítek let opuštěného domu...to jest asi prvních dvacet minut filmu. Následuje sice řemeslně skvělá, ale naprosto neinvenční duchařina. Moje první setkání s projektem AFTER DARK HORRORFEST, takže ještě nemohu porovnávat. Zatím tedy dvě * za ten začátek + jedna za vskutku charismatického Rodena. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • V samotnom filme sa dokonca na zhruba sekundu mihol aj sám režisér Nacho Cerdà a to ako komentátor regionálnych správ v televízii. (Kusko.t2)
  • Karim Hussain pri písaní scenára vychádzal z vlastných skúseností, keď ako dieťa žil s otcom na farme.
    (misterz)
  • K svojmu prvému celovečernému filmu sa Nacho Cerdà dostal iba niekoľko týždňov pred produkciou a to ako náhrada za Karima Hussaina (autora pôvodného scenára k filmu The Abandoned), ktorý si v tom čase na jeho tvorbu z dôvodu zaneprázdnenosti nenašiel čas. Bol osobne totiž zainteresovaný už na inom projekte a to dráme La belle bête (2006). (Kusko.t2)

Reklama

Reklama