Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (433)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Výpravnější Kriminálka Anděl. ,,Čmaňa", Dolanský, Kanyza, Bydžovská ad. -- drsný poldové? Snažej se, ale nevěřim jim to. Vagnerová je kus ženský, ale tady se hodnotí filmy. Zatím **. ---Dopisuji 21.12.2011 po dosledování posledního dílu. Sice mi občas některý díl zcela utekl, či jeho část, přesto jsem celou dobu stíhal sledovat hlavní linii příběhu. Připouštím, že některé díly byly opravdu napínavé a povedené. Holt korupce mezi strážci zákona je těžký průser a člověka skutečně mrazí při představě jen částečné reálnosti příběhu..Při každodenním sledování dalších korupčních kauz jimiž nás zaplavují média člověka mrazí ještě více. To je také jeden z důvodů proč zvedám celkové hodnocení o jednu hvězdu. Myslím si ale TV NOVO, že kriminálek už bylo dost. * * * ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Expozitura je na české a především novácké poměry velice slušným dílem. Ale bohužel pouze technicky, řemeslně. Zajímavost případů ubíjí nepovedený casting, a to téměř ve všech rolích. Souhlasím s "Terezkou", že bychom jí neuvěřili, že je policajtka, protože tolik přehmatů a amatérských výkonů, doufám, u skutečné elity policie nenalezneme. Záporáci jsou spíše trapní (především DRB), alespoň, že jejich gorily vypadají jako gorily. Policistům "expozitury" zase nevěřím, že jsou elita. Scénář odkrývá zajímavé vztahy a souvislosti, ale na konci je už až příliš přitažený za vlasy a závěrečný díl, který měl několika zvraty bombasticky završit celou sérii, vyvolal u mě spíše úsměv a zvedání obočí. Neprofesionalitu prokázali na konci snad už úplně všichni, o klišé nebyla nouze, včetně zmrtvýchvstání a Terezka jako "deus ex machina" bylo už pouze vrcholem trapnosti. Vadily mi také exteriéry, kdy se natáčelo hodně v noci, mimo hlavní silnice a centra, na liduprázdných ulicích a silnicích bez aut. Každopádně, za silný příběh a dobré filmařské řemeslo, kdy mě přikoval každý díl k sedačce, odpouštím neprofesionalitu herců a poslední díl... PS: zajímavé je, jak se TV N vypořádala s PP - vše je pečlivě zamaskováno, No Name. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Drsné české podsvětí aneb Jak jsme Ameriku dohnali a předehnali. 1) Parta scénáristů z pořadu Na vlastní oči se pustila do filmové dramatizace svých zkušeností...a musím říci, že vznikl příjemný akční seriál, který sice poněkud napodobuje své bohatší americké bratříčky, ale mně to nevadí, protože je to imitace příjemná a docela chutná. 2) Místní nízké hodnocení zavání laciným pózerstvím, tak typickým pro velkou část místních přispěvovatelů. Mně se tedy seriál líbí. Akčnost je sice poněkud papírová a i scénář by občas potřeboval kapku vyspravit, ale i tak jde o mile svěží počin. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

První část příjemně překvapila i přes velké halló a s ním spojené přílišné očekávání, dobrý casting. Zatím 80% ----------- Druhý díl podstatně mín zajímavější než první, proto zatím snižuju na 60% .. .a uvidíme. -------- Po šesti dílech: seriál má hodně hluchých míst, nicméně i několik zajímavých momentů a celkov by tohle zahraniční produkci celkem s přehledem prošlo. DOkoukám až do konce - to u většiny cz seriálů napsat nemůžu ... -------Po 16 dílu: kvalita různě kolísala. Konec dobrý - tak všechno dobrý? no celkem jo. Ale na opáčko fakt nevidím. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro nic…a nebo, že by přece pro něco. Ale Vagnerové její odhodlanou policajtku zatím moc nežeru. Dvojka Bydžovská, Zedníček šlapou totálně naprázdno, spíš bych je tipovala na angažovanost u pomocné stráže VB. Jen Jašków a Dolanský se snaží tvářit jako skuteční ranaři… a trochu jim to i věřím. Tak vyčkám a snad se té drsné krimi ještě dočkám. ...(12.11.)Tak jsem se dočkala, jen Vagnerové to pořád nežeru. Ale ten Jašków!! ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • V čase 14:25 Chládek (Robert Jašków) říká: „Vrah si dokáže opatřit pancéřovku Stinger,“, přitom předtím při poradě jim specialista říkal, co je to za střelu. Kromě toho jako bývalý voják by měl vědět, že Stinger není pancéřovka. Poté v čase 1:03:30 novinář Vintr říká: „Útok protitankovou střelou...“ Stinger ale není protitanková střela, ta by tank jenom pohladila. (JK17)
  • Expozitura se ve své době stala nejdražším seriálem z tvorby TV Nova. (navabaca)
  • Na scénáři nespolupracovali žádní skuteční policisté, natáčení se ale účastnili, aby například natáčené policejní zásahy odpovídaly realitě. (navabaca)

Reklama

Reklama