Reklama

Reklama

Brazilský masakr

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Po úděsné autobusové nehodě zůstane v brazilském městě poblíž pláže bez pomoci skupina dobrodruhů. Zatímco čekají na příchozí pomoc, rozhodnou se zajít do místního baru a užít si tak alespoň nějakou party s místními. V baru si dají několik piv a několik sklenek caipirinha a seznámí se s milým místním mladíkem Kikem. Vše se příjemně vyvíjí. Ráno už není tak pozitivní, když cestovatelé zjistí, že jim chybí všechny věci a peníze. Nejen to, všichni, kteří s nimi v noci popíjeli v baru, se chovají odtažitě a nikdo jim nechce pomoci. Jediný Kiko jim pomoci chce a nabídne jim pobyt u jeho strýce v domě, který leží v hluboké a temné džungli a kde mohou v „bezpečí“ počkat na pomoc... Postupem doby zjišťují, že bělostná písečná pláž a nepropustná džungle kolem ukrývají temné, zatím neodhalené tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Ve schématu podobný Hostelu, ale s lepším provedením. První polovina nehororová, avšak s dynamickým spádem (počínaje autobusovou akrobacií, konče klaustrofobickým proplouváváním podvodních jeskyní). Druhá půlka startuje atmosférickou desetiminutovkou a vrcholí zhruba na konci druhé třetiny filmu výbornou scénou, v níž se docela zřetelně podívám do útrob lidského těla. Film posléze v mých očích neskutečně klesne a závěr samotný podtrhává nohy celému předchozímu dění. Pěkné a atraktivní prostředí Brazílie a výborný soundtrack, jehož zejména zpívaná část mě naprosto nadchnula. Brazilská portugalština je skvělá! Parádní písně interpretů Marcela D2, Beatfanatic či Adriana Caleanhottoa. Turistas - A mea casa e tua também:) 10 miliónů dolarů(rozpočet)/11 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Turistas mě zklamal a to hodně. Atmosféra je budována důkladně a vše se pomalu rozjíždí. Film jde do kytek v momentě, kdy se setmí. Díky naprosto debilní kameře a střihu není poté už nic pořádně vidět. Prakticky to fungovalo tak, že jsem ani nevěděl kdo kdy chcípnul, což je myslim pro film tohoto žánru docela podstatný problém. Místy je to brutální až přes čáru - přeci jen sledovat magora, jak vyndává odhalené děvě z rozříznutého břicha orgány jeden po druhým a do toho pronáší životní moudra o svém životě, není zrovna činnost, jež by mě uspokojovala. Herecky je to průměrné, vyčnívá snad jen pouze jako vždy skvělá Olivia. Snímek je podbarven zajímavou, leč divně zvolenou hudbou. Rozhodně bych to jako horor neoznačoval, nebál jsem se prakticky vůbec. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Svižný thriller jak se patří. Děj šupajdí kupředu, nic se moc neřeší, napětí je slušné a prostředí je pro horor taky vynikající. Scény v podvodních jeskynních jsou parádní, zde je atmosféra určitě nejsilnější, protože stísněné prostory pod vodou navozují tu správnou klaustrofobii a beznaděj. Masakr to až takový nebyl, autoři mohli možná ještě přiostřit. Děj je chudý, ale o to tady nejde. Chování postav občas dost divné, ale ještě se to dá. Melissa a Olivia byly skvělé, možná to nejsou nejlepší herečky, ale mně se líbí a ve filmu je vidím rád. Celkově se jedná o solidní horor z netradičního brazilského prostředí s poměrně zajímavým a kontroverzním tématem. 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Brazilci jsou ti nejpřátelštější a nejfantastičtější lidi, jaký jste kdy viděli." To by jistě byla pravda, kdyby ve hře nebylo osm páru jater, ledvin, rohovek a taky další náhradní díly v exkluzivním balení. Tentokrát se totiž v exotickém prostředí hraje chirurgická hra o vlastní orgány, což má něco do sebe a pro lenocha mého typu se tímto způsobem dají slušně poznávat odlišné kultury. Ale i když nejsem žádným velkým odborníkem na cestovní ruch, tak mám jistou pochybnost o tom, že by tento film nějak výrazně zvýšil turistický zájem o pobytové zájezdy v brazilské přírodě. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Takové nemastné neslané a krom šíleného řidiče autobusu, který se někdy ze začátku filmu snaží předjet motorkáře, tak i nudné. Vražda přibližně jedna, což je na můj vkus dosti málo. Atomoféra nulová, avšak skupinka hlavníh hrdinů docela snesitelná. Film mi přijde takový prázdný. Dovolte mi zaspoilerovat. Celou dobu se tam nic moc neděje. Partičce cestovatelů se skutálí autobus ze svahu a místo aby počkali pár hodin(10) na další, tak se vydají džunglí kdoví kam a čirou náhodou narazí na bar, kde se koná obrovská párty, kde je pochopitelně zdrogují. Protože místní podnikají v obrovském bussinesu v prodeji orgánů a zabítet turisty shledávají asi tou nejsnadnější cestou, jak zbohatnout. Je tam spousta hloupých a nelogických momentů. KONEC SPOILERU Já musím dát prostě odpad. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Všechny postavy filmu poznáme pouze jménem, příjmení neřekne žádná z nich. (Pepinec)
  • V původní verzi scénáře byl příběh situován do Guatemaly. (Avalon820)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 37. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (ČSFD)

Související novinky

Narkobaroni jdou po krku Owenovi

Narkobaroni jdou po krku Owenovi

31.12.2008

Jižní Amerika je v kurzu. Včera jsem se rozplýval nad mimořádně šťavnatě obsazeným Stalloneovým The Expendables, které se brzy začne natáčet v Riu, a dnes je tady Cartagena. To není jen název… (více)

Béčkové horory útočí

Béčkové horory útočí

20.07.2008

Pokud jste příznivci sofistikovanějšího strašení ve stylu třeba Osvícení či Šestého smyslu, neobtěžujte se číst dál. Dnes si totiž dáme porci hororů, které o kategorii A nezavadí ani náhodou. A právě… (více)

Reklama

Reklama