Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Konečně nějakej českej Indiana Jones, nebo spíše Lovec pokladů. Myslím, že na první pokus to ušlo. Konečně má i Praha a celkově i ČR nějaké zfilmované záhady, ne jenom US, která jich má zfilmovaných tolik za tak krátkou historii, že pokud tam vlastníte nějakou mapu nebo dokument více než sto let, máte v rukou jistě klíč k rozluštění některé ze záhad. Kramár mě celkem pobavil a z bývalého souseda Lukavského jsem měl radost, že se ukázal (( :: ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Proti hereckému obsazení nic nemám. To bylo velice slušné. Líbil se mi pan Navrátil a Kramár. Příběh už tak dobrý nebyl. No, film byl určený především dětem. Těm se bude určitě líbit. Každý se musí dovtípit, kde se tvůrci nechali inspirovat. Strará Praha se svými křivolakými uličkami nabízí velké množství inspirace a neodolatelnou atmosféru. Na mě příběh působí jaksi nedotaženě. Možná, že to vidím z pohledu dospělého diváka. ()

Reklama

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Na české poměry překvapivě dobrodružný film, který se snaží přiblížit těm zahraničním, jako jsou... Lovci Pokladů? No, moc se mu to ale nepovedlo! Až tu vznikne film, který se bude jak scénářem, tak výpravou, moct vyrovnat zahraničním dobrodružným filmům, tak bouchnu flašku šampáňa a půjdu na to do kina! ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Maharal na mě vůbec nezafungoval, ani přes dobré obsazení a snahu o chytlavý příběh. Film na mě působil jako podivná splácanina všech možných populárních žánrů a filmů (Indian a Jones, různí lovci pokladů, apod.). Vyvážený nebyl ani z hlediska cílového publika, nechci film hodnotit z jiných pohledů, ale přesto si myslím, že se do vkusu extra netrefil nikomu. Chyběl tomu lepší scénář a především lepší režie a vyladění do fungujícího celku. Někdy je méně více a o Maharalu to platí dvojnásob. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem z české Šifry mistra Leonarda měl trochu vítr, výsledek mě poměrně mile překvapil i potěšil. Určitě nečekejte žádné zázraky, ale je až zarážející, s jakou dávkou tajemnosti a napětí se film podařilo zrealizovat. A to i přestože se nejedná o zrovna logického a příběhového krále, rozhodně jako milá zábava s velmi dobrou atmosférou postačí... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Mystická kniha, která je středobodem tajemného pátrání, se jmenuje „Via Lucis“ („Cesta světla“), tedy stejně jako kniha J. A. Komenského, v níž český myslitel a evropský reformátor nastínil koncepci své vševědy čili pansofie a s ní spojený program nápravy lidstva, spočívající na vytvoření jakési mezinárodní akademie věd a vzdělanosti (kolej světla) a dalších dvou celosvětových organizací k dosažení náboženského smíru i k odstranění válek. (sator)
  • Ve scéně odehrávající se během 2. světové války svítí pouliční lampy a okna bytů v ulici jsou také rozsvícená. Během celé války však lampy ani okna svítit nesměly. Porušení opatření pro náletům se trestalo i smrtí. (topesto)
  • Kristýna (Barbora Seidlová) způsobí se svým vozem Škoda Roomster celkem šest pojistných událostí, z toho dvě na stejném vozidle. Na jejím vozidle však paradoxně nevidíme ani škrábnutí. (Antal89)

Reklama

Reklama