Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Lolita 

všechny recenze uživatele

Česká splácanina, snažící se držet krok s Šifrou, Indym, Lovcema čehokoliv a moc se jí to nedaří. Jako pohádka pro děti možná, a musím říci že o několik chlupů lepší než o cosi podobného se pokoušející Santiniho jazyk, kde byla tuna nelogiky, téměř žádný herec, pouze prázdní recitátoři frází atd. Tady co se deklamování týče, musím se zaměřit zejména na ženské představitelky, Báru Seidlovou a Adrianu Neubauerovou, z nichž hlavně té první nevěřím ani ťuk. A málem bych vynechala zásahy vyšší moci.. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Tajemno pro dětského diváka, které kombinuje rudolfínskou židovskou mystiku s místopisem Prahy, přibližuje optické kouzlo dávné techniky a využívá atmosféru pražské tisícileté vody. To vše československou, urbánní indianajonesovskou formou ve filmu, který překvapivě drží dětští herci, mimo škatulku zajiskří Lukavský. Atmosféře přičinlivě pomáhá ♫ hudba, která často musí zastírat nedostatky scénáře, režie i střihu. ()

Reklama

Beatle 

všechny recenze uživatele

Nebyl to sice Indiana Jones jak jsem cekala, ale dostal me kamen mudrcu, ktery jakoby vypadl z Harryho Pottera a to, ze Ceska republika ma more a ani o tom nevime ;) Maharal se mi taky zalibil predevsim pro to, ze podobych filmu s tematikou historie (a ne valek,utrpeni,rodinnych krizi apod.) se v cesku moc netoci. Detska pohadka - jak Maharal nazyvaji mi pratele je tedy prijemnym ozivenim ceskych kin :) ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

"Český Indiana Jones" -vcelku vtipné prirovnanie no keby som mal Maharal prirovnať k nejakému americkému dobrodružnému filmu, tak zrejme k Lovcom pokladov. Napriek tomu, že oceňujem snahu tvorcov priniesť na naše obrazovky film s dobrodružným nádychom, musím podotknúť že na podobné fantasy výpravy o hľadaní pokladov treba mať predovšetkým štedrý rozpočet, kvalitnú hudbu, lokácie, výpravu a zaujímavý vizuál. A Maharal nemá ani jedno. Film zachraňuje až záverečná scéna s nálezom Kameňa Mudrcov, ktorá ako jediná nepôsobí takým televíznym a statickým dojdom (roztrasená kamera, striekajúca voda, padajúce balvany, nejaké tie vizuálne efekty). To je však na 105 minútový film hriešne málo. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Moc hezký dobrodružný rodinný film, plný starých legend a dnešní chamtivosti po "pokladech". Jsem rád, že takové filmy v naší české kinematografii vznikají. Děti se budou bát, dospělí bavit a historici (i amatéři) přít o správnosti faktů. Celý film má zajímavý spád událostí díky všudypřítomné povodni, která útočí na prastaré zdi Prahy a dává celému snímku nepřekonatelnou atmosféru. Velmi vhodně vybrané herecké obsazení Bořivoje Navrátila i Barbory Seidlové, kterým zde člověk opravdu věří jejich role. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Ve zprávách se neustále mluví o velkých deštích a povodních, ale ve filmu je neustále slunečné počasí. (Mr.Hudson)
  • Maharal je hebrejská zkratka označující Rabiho Löwa (Jehúdu Ben Becalela Loewa) = Morenu Ha-gadol Rabi Liva (náš velký učitel rabi Liva) (Asmodin)

Reklama

Reklama