Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Maharal je kriminální film pro děti zasazený do nejstarší části Prahy. Do míst, které by si by si zasloužila kvalitní dobrodružný příběh ve stylu Indiana Jonese či Flynna Carsena. Možná i toho si byli tvůrci vědomi, a tak se pokusili zkomponovat pověsti o Golemovi, Rabi Lévovi, Rudolfu II a nějakým tajemným pokladu z té doby. Bohužel z toho vznikla až moc dětská podívaná, kterou zpravidla jsme zvyklí vídat u našich západních sousedů. [4945. hodnocení, 206. komentář, 54%] ()

honz 

všechny recenze uživatele

Poutavý dětský snímek - fantastický příběh s historickým námětem o dětech, kteří se snaží přijít na kloub záhadám z doby vlády Rudolfa II., kdy byla Praha opravdu středem Evropy. Pro dětského diváka určitě řada zajímavých informací o rudolfínské době, pražských pověstech o židovském rabínovi a jeho Golemovi atd. Děj mi připadal místy chaotický, a to je asi jediné, co bych této dobrodružné a napínavé podívané vytkl. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tajemná kniha Via Lucis má být objevena dětmi v našem století v Praze a pomoci zabránit jakési blíže nespecifikované katastrofě. Zajímavý pokus o rodinný dobrodružný film, který má vynikající kameru i hudbu, ale zcela mizerný a nedotažený scénář, včetně neuvěřitelně hloupých dialogů i často amatérských hereckých výkonů. ()

marleyy 

všechny recenze uživatele

35% Kino. Tenhle ubohý paskvil jsem byl nucen shlédnout se střední školou v kině, již před dávným časem. Na tom snímku, aby člověk pohledal nějaká pozitiva. Hlavní problém, byl prostě v tom, že jako dobrodružný-fantasy film to nedokázalo vůbec zabavit. Dodnes si nevzpomenu skoro na žádnou zapamatováníhodnou scénu. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Opisovat se nemá. A když tak alespoň invenčně. Lovci pokladů plus Šifra mistra Leonarda absolutně bez jakéhokoliv náznaku atmosféry s mizernými hereckými výkony. Jediným plusem je dobrá kamera. Předvídatelný děj a všemožná klišé to je Maharal. Co mě doopravdy rozesmálo, byl konec filmu s jedním s nejotřesnějším vyplněným přáním jedné z dětských postav :) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně odehrávající se během 2. světové války svítí pouliční lampy a okna bytů v ulici jsou také rozsvícená. Během celé války však lampy ani okna svítit nesměly. Porušení opatření pro náletům se trestalo i smrtí. (topesto)
  • Maharal je hebrejská zkratka označující Rabiho Löwa (Jehúdu Ben Becalela Loewa) = Morenu Ha-gadol Rabi Liva (náš velký učitel rabi Liva) (Asmodin)

Reklama

Reklama