Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Drsňák pan Smith žije v podezřelém kutlochu, nosí obnošené oblečení, kamarádí se s prostitutkami a umí neobyčejně dobře střílet. Původně chtěl mít jenom trochu klidu a být sám, jenže pak se stal svědkem situace, kdy před jeho očima zabijáci pronásledují těhotnou ženu. Smith uprostřed přestřelky pomůže přivést dítě na svět, ale život matky nezachrání. Zjišťuje, že o život novorozeně usiluje záhadný pan Herz. Smith se dá dohromady s prostitutkou Donou. Oba pak s nemluvnětem utíkají před houfem zabijáků a snaží se zjistit, proč chtějí všichni získat to dítě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (921)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Utrhnuta over-the-edge zabava, ktora svoje maximum zdima na trailerovej ploche, ovsem na celovecernej stopazi je citit "unavu materialom", resp. koncept premrstenosti ad-absurdum sposobuje az prilisnu odtazitost od diania na platne. Zatial co v Crank mi tento styl nepirisel prepaleny za unosnu hranicu a i vdaka Stahamovi velmi vyhovoval, pri Shoot ´em up sterilna rezia / strih, kde akcne sekvencie svoje kvazi grady ziskavaju skor hudbou ako vizualom a suchy humor, frciaci po kvalitativnej drahe sinusoidy, prinasa sice slusne dekadentnu zabavu, ktora ovsem zacne vyprchavat skor ako sa rozbehnu podarene zaverecne titulky. [Kontrolna projekcia] ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Akční šílenost, která nejlépe demonstruje fakt, že v určité době fanoušci brali vše v čem se objevil Clive Owen. Objektivně by si dneska musel každý soudný divák odečíst minimálně jednu hvězdičku, protože pumelice jako třeba John Wick je určitě o level výše. Monica Bellucci v roli sexsymbolu je už trošku na hraně. 50% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $39miliónovTržby USA $12,807,139Tržby Celosvetovo $26,820,641Tržby za predaj DVD v USA $15,230,280 //počet predaných kusov 834,968„Takáto akčná vychytávka toho naj čo tento žáner ponúka tu už dávno nebola! Dokonca aj tohtoročná Smrtonosná pasca 4 sa pri tomto zbesylom pekle dostáva do tieňa a to tam nemusia byť ani žiadne veľké výbuchy, v tomto príbehu postačí aj riadna tendencia guliek a hlášok.“ _Režisér Michael Davis ako skoro absolútny nováčik medzi režisérskou elitou v akčných filmoch, dokázal ako málokto svojím akčným debutom uspieť na plnej čiare. Na tento strhujúci odpich čo nám pripravil sa musel fakt dosť dlho pripravovať alebo skôr mu to muselo dlho trvať dokým sa mu to rozležalo v hlave. Aj keď niektoré scénky by sa dali porovnať alebo aspoň s určitým základom sú podobné tými s filmov ako Mission:Imposible:2, Smrtonosná pasca ale aj napríklad Agent bez minulosti – podľa toho je vidieť, odkiaľ bral inšpiráciu pre svoj scenár. Na jeho šťastie zbytočne nekopíruje detailne tieto scénky, v tomto filme sa snaží ísť s tými scénkami až za možnosti tých predošlých a dokáže ich tak okoreniť ľahkosťou prevedenia, že ani nad jednou neohrnieme nosom a užijeme si ich dokonca aj s odľahčením úsmevom. Proste túto akčnú jazdu si treba užiť a nie zbytočne rozmýšľať nad nejakou logikou, lebo je to len film kde reálnosť skoro neexistuje. „Konečne film v štýle starých dobrých akčných prestreliek ako sme mohli kedysi vídavať od Johna Woo.“ _Herecké obsadenie je vedené hlavne v tejto úlohe neomylným hercom ako Clive Owen v podaní pána Smitha, podobnosť s filmom Pán a Pani Smith nemusí byť zrovna náhodná, určite si nejaký podklad berie aj z tamtoho mierne prehnaného deja, tam prehnanosť vrcholí hlavne na konci filmu pri prestrelke v supermarkete ... pokiaľ v Shoot Em Up sprevádza podobní náboj scénok po celý čas. Owen do svojej úlohy vniesol nepoddajnosť a drsnosť v ktorej by som si ho vedel predstaviť aj v úlohe Jamesa Bonda – v čo dúfam, že raz pri úlohe Bonda príde rad aj na ňho. Drsniackého bosa Hertza tú hrá Paul Giamatti a sekne mu tá postava, s chladným pohľadom a prízemnými odfrkmi sa táto jeho postava stáva zatiaľ jeho najzaujímavejšou v kariére, Monica Bellucci hrá sexicu Donnu Quintano sprevádzajúcu hlavného hrdinu na úteku a jej úlohou sa stáva ochrana a prevoz bábätka do bezpečia. /videl v kine 2x: 95%/ ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„FUK U TOO“ Clive Owen chroupá mrkev, ochraňuje kojence v papírové tašce, souloží s Monicou Bellucci a v průběhu toho střílí po tuctech pohůnky Paula Giamattiho, jejichž finální počet se blíží kulaté stovečce. Pan Smith představuje typ hrdiny, kterému je vše ukradené a chce jenom kousek vlastního soukromí, pročež je ochoten „po shrekovsku“ podstoupit libovolně dlouhou a namáhavou cestu. Kdesi hluboko v nitru přesto má kousek dobrého, nezkaženého srdce, jak dokazuje jeho „taťkovský“ vztah k bezejmennému novorozenci a láska, s jakou pro jeho dobro obětuje vlastní fusekli. O jeho minulosti se (jak začíná být u současných hollywoodských akcí zvykem) nedovíme nic. Budoucnost v ideálním případě a své samotářské povaze navzdory, stráví po boku prostitutky s, ehm, mateřským cítěním (o tomhle fetiši jsem slyšel prvně). Prostřílí-li se ovšem přes zástupy tuctových padouchů, množících se jako newyorské krysy, až k tomu největšímu bastardovi s největším počtem životů. Kulka v břiše, kudla v hlavě, mrkev v oku, skoky a pády z dvaceti metrů, rotace po silnici v sešrotovaném autě – nic nemusí být nemožné, nic nemusí dávat smysl. Hlavně ať je to cool, přehnané a zábavné. Po pravdě, člověk nemusí umět napočítat do sta, aby zpatlal něco podobného. Stačilo pár ujetých nápadů, které každému utkví v paměti, chaotický, jen výjimečně účel plnící střih a trio prvoligových hereckých hvězd. Na charisma Clivea, zpupnost Paula a sex-appeal Monicy je sázeno nejvíce. A scénář? Proboha, k čemu? (I když minimálně nějakou speciální MTV cenu za nejvtipnější využití slova "shit" bych tvůrcům udělil). Neustále je omíláno totéž schéma (ty se schováš, mi tě najdem, ty nás zabiješ), postavy jednají bezmyšlenkovitě a jejich jedinou motivací je pobavit diváka. Pobavit diváka – co víc byste chtěli? 80% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Micheal Davis má nápady i talent. Problém je ovšem v jejich vzájemném poměru, kdy naneštěstí první složka hodně zastiňuje tu druhou. Clive Owen běhá, střílí a běhá a střílí a vždy k tomu navíc přidá nějakou tu originální vychytávku, o což všem divákům v první řadě jde. Všude kolem poplivávaná režie a střih sice nedosahují žánrové špičky, ale pokud má člověk už něco nakoukáno, nemůže dát tomuhle filmu s čistým srdcem míň než tři hvězdičky. Problém tak ani neleží v akčních scénách, jako právě v tom zbytku okolo. To, že je příběh stupidní ani tak nevadí, vadí ovšem to, že jím poháněný film prostě nefunguje jako celek. Snad z každé druhé scény na vás dýchá šílená umělost a vykonstruovanost, která se sice snaží působit setsakramantsky cool, ale chybí jí život, který by ze Shoot´em up udělal něco víc než jen sérii na sebe navazujících originálních přestřelek. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (23)

  • Přestřelka ve volném pádu se natáčela celý týden, a to tak, že byl Clive Owen zavěšen do speciálních popruhů, ve kterých mohl dělat salta a točit se kolem své osy. To celé před zeleným pozadím. (Zeebonk)
  • Režisér filmu Michael Davis se scénářem dlouhou dobu obcházel producenty a pokaždé byl odmítnut. Nakonec vytvořil patnáctiminutový animovaný snímek obsahující většinu složitých akčních sekvencích. Tento krátkometrážní film se setkal s kladným ohlasem a projekt byl obratem schválen. (Zeebonk)
  • Dvojčatá, ktoré vo filme hrajú malého Olivera, boli obsadené už pred svojim narodením. Režisérovi sa páčila ich nastávajúca matka. (genetique)

Reklama

Reklama