Reklama

Reklama

Electroma

Trailer

Electroma od Daft Punk je výprava dvou robotů napříč bájně krásnou americkou krajinou za cílem stát se člověkem. Jejich symbolická pouť, která začíná na nekonečné jednoproudé dálnici, vede přes idylické městečko až do vyprahlé pouště, dokazuje již po několikáté vzdor Daft Punk vůči konformismu. Experimentální celovečerní film jedné z nejslavnějších elektronických kapel. Dechberoucí kamera, inovativní technika snímání a zejména urputné hledání lidskosti v dnešní společnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní film, který ale dokázal z autorů udělat středobod vesmíru, co se hudební a nyní už i filmové branže týče. Daft Punk nikdy nebyl obyčejný projekt, a už vůbec ne průměrný. Od začátku dokázali tvořit hity, které se nikdy nezapomněly a hrají se dodnes. Krom toho už mají za sebou hodinový videoklip k jejich albu Discovery s názvem Interstella 5555 a již v té době z nich dokázal udělat něco víc, než běžně kapely jsou. Thomas Bangalter a Guy Manuel De Homem-Christo se drželi vždy stranou, jak je tomu podobně i v tomto velice zvláštním filmu, který pozadím neskutečně připomíná Tarkovskiho Stalker, ale celkově překopává onu myšlenku robotizace do absolutně počáteční myšlenky. Škoda jen, že v půlce, jak tu řada lidí píše, se toho všeho divák přejí, a přestává ho i samotný příběh bavit. On je možná problém v tom, že se v něm už nic moc neděje a všechno rozlomí až konec. Krom toho samotná hudba mohla být o moc lepší, netvrdím, že se nesnaží o zakomponování westernových vsuvek, ale i tak dokáže překvapit, na jejich styl určitě. Nejspíš z toho žádný soundtrack nebude. Hladina decibelů mi totiž občas přetekla přes repráky a ty chvílemi nevěděly, zdali se nerozlomí vejpůl. Electroma přesto zůstává zvláštním bodem, velice hodnotným, z určitého hlediska, který minimálně pro skalní příznivce bude takovým malým výletem do neznáma. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Pointa a poselství do jedné věty, které jsou roztahané do hodiny a čtvrt, vás napadnou v podstatě hned. Velmi solidní příručka na téma: 'Jak udělat můj film delším(+aspoň trochu zajímavějším)?'. Prostá odpověď zní: 'Pomocí skutečně pěkných a dlouhých záběrů na lidi v helmě.' Ať mě ještě někdo prudí, že 2001 je pomalý film. Tohle je pro mě rána vedle. ()

Reklama

Gothar 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi to hodnotí, čakal som niečo viac (som veľký fanúšik Daft Punku), sklamala ma hlavne hudba, ktorá by mohla celý film oživiť. Takto som film so záujom sledoval iba na začiatku a na konci, celý stred bol bohužiaľ nudný. Možno by to chcelo trochu kratšiu stopáž a možno iba nie som stavaný na art filmy :) Nič to však nemení na fakte, že úvod je super a ak som ho pochopil správne, tak aj prezentuje peknú myšlienku. 3* za obsah + 1 za originalitu. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Wow! Jednoduchý příběh, silně k zamyšlení, emotivní, trochu vleklý... ale ty záběry!!! Scény v laboratoři a oheň na poušti jsou geniální. Co záběr, to obraz. Nestydím se říct, že i přes absenci vlastní hudby to byli typičtí DAFT PUNK. A pokud jsem z titulků správně pochopil, že Bangalter stál za kamerou - pak VELKÝ RESPEKT! ()

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo celkom sklamanie. Vedel som síce do čoho idem ale aj napriek krátkej stopáži to bol dosť problém vydržať. Určite tým autori chceli mnohé povedať no akosi som nezachytil nič. Ďalšou vecou je samotná hudba. Elektro moc nemusím ale Daft Punk mám veľmi rád a keby sa celý film netočil kvázi okolo nich tak by ma ani vo sne nenapadlo že hudbu k tomuto robili oni pretože tam vonkoncom nepasovala hoci vyslovene zlá nebola. Čudný film ktorý ani ten najväčší optimista nemohol produkovať so zámerom komerčného úspechu aj keď je to klubovka. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Ve všech predchozích filmech dua Daft Punk se objevuje jejich vlastní hudba, Electroma je ale výjimkou. Všechna hudba, která se ve filmu objeví, je od jiných autorů. (melipa)
  • Electroma byla natočena na 35 mm film Kodak pod režií Thomase Bangaltera. (melipa)
  • K tomuto filmu nevyšel oficiálně žádný soundtrack. (melipa)

Reklama

Reklama