Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá studentka se dvěma kamarády se rozhodla natočit dokument o masovém vrahovi Lesliem Vernonovi, který byl údajně jako malý vhozen do vodopádu, kde ale přežil. Vrah si s nimi domluví schůzku a začíná natáčení. Je vybraná oběť, která musí přežít, je vybrané místo, kde většina nepřežije a divák zjišťuje (a nejen on), jak to vlastně v těch slasherech už desítky let chodí. Když už má natáčení dokumentu skončit, ve studentech se přece jenom hne svědomí… (MareT.)

(více)

Recenze (150)

JFL 

všechny recenze uživatele

Zatímco "Vřískot" obohacoval sebereflexí postavy obětí, "Behind the Mask" se v souladu se svým názvem podobně poučeným pohledem dívá na slasherové zabijáky a domýšlí, co vše na své straně musejí podstoupit a nachystat, aby mohli dostát své roli. Debut Scotta Glossermana navíc přináší fajnové skloubení nápaditého meta hororu a étosu indie filmů, které skládají poctu filmům, k nimž vzhlížejí. Ona druhá rovina dokonce může vyvolat ještě větší sympatie. Filmaři vyvažují nedostatek prostředků tvůrčí nápaditostí, kde díky formátu televizní reportáže mohou ospravedlnit fakt, že vlastně většinu času jen sledujeme mluvící hlavy. Ve finále příznačně vlastní lásce vůči hororům ale znovu vystaví čtvrtou stěnu, aby mohli své postavy (a přeneseně tak i sami sebe) povýšit z pozice poučených fandů do rolí plnohodnotných hororových aktérů ponořených do žánrového světa. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Masakr. Když jsem si ho pouštěl, nevěděl jsem o něm kromě účasti Roberta Englunda (pravda) a faktem, že vrah je jakýmsi mixem Freddyho, Jasona a Michaela (blbost, jsou tam jen párkrát zmíněni), nevěděl jsem vůbec nic. A radím Vám, udělejte to samé, aspoň dokud se tohle dílo neprovaří a nebude jeho námět znát každý, protože taková originalita se snad nenechá zadupat. Já neřeknu o námětu také nic. Jen zmíním pár odlišováků od žánrově spřízněných vyvražďovaček. Těžko jste někdy viděli filmového vraha, který toho nakecá o tolik víc než jeho oběti, stejně tak filmového vraha, který se na scéně objevuje víc než "jeho" teenageři. Těžko jste potkali nějakého, který si zajde za kamarádem a jeho ženou, aby mu poradili, jak vraždit tentokrát. Prostě opravdu jen málokterý slasher se soustředí na vraha tak moc jako tento, protože to opravdu nemůže jen tak fungovat. A snad žádný komediální horor si takhle umě nehrál s žánrovými klišé. U Leslieho vše funguje excelentně, a to prostě kvůli jednoduchému, ale úžasně jinému náhledu na příběh než jsme zvyklí, který si fakt před puštěním nezjišťujte, ať vás překvapí. No a stejně jako každého při sledováním Truman Show napadlo, jestli sám není hlavní rolí podobného pořadu, divil bych se, kdyby při sledování Lesliho nenapadlo jeho diváky, jestli se v pozadí příběhů všech těch 80s slasherů a jejich pokračování nedělo to samé co zde. Chceme další díly, udělat z Vernona sérii! ()

Reklama

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro všechny fanoušky práce pánů Jasona, Freddyho, Chuckyho a Majka. První polovina je prostě skvělá. Samotná akce už mi přijde horší - od chvíle přechodu z ruční kamery na klasickou filmovou mi přišlo, že se vytratilo napětí a o strachu ani nemůže být řeč. Což je škoda, klidně to mohl být hororový film roku. ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

Jako expert na horory chválím originalitu filmu. První hodina je skoro až dokument z pohledu zabijáka o tom, jak se správně na svůj den připravit, jak to vlastně v těch hororech může fungovat a ukáže nám slasher klišé. Nápad tedy výborný, ale provedení nudné a parodické. Pan režisér se bál ukázat opravdovou akci. První hodinu se tedy jen žvaní a v poslední půl hodině vlastně skoro nic z té ´´práce´´ záporáka nevidíme. A to mě mrzí. To je potom skoro až amatérská práce. Film doporučuji pouze fanouškům žánru. Já hodnotím mezi 2-3* (tj. horší 3). ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděl všechny díly Halloweenu za sebou, co se týče "pátků" a "nočních můr" taky jsem docela v obraze, takže jsem asi přesně cílové publikum tohoto snímku. Po dvaceti minutách to vypadalo, že se klube něco hodně zajímavého, ale ten lehký twist musel být všem jasný, takže jediné, co oceňuji, je originalita pojetí. Dát všem těm známým zabijákům lidskou podobu je dost troufalé, přidat k nim dalšího ještě troufalejší. Ne všechno se povedlo, ale průšvih to určitě nebyl, takže hororovým fandům určitě doporučuju. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Meno postavy, ktorú stvárňuje Robert Englund (Doc Halloran), vzniklo spojením mien dvoch postáv z filmu Osvietenie (1980) - malého Dannyho, ktorého prezývali Doc a černošského kuchára v hoteli Overlook, Dicka Hallorana. Obaja mali dar "osvietenia". (BlackTom)

Reklama

Reklama