Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá studentka se dvěma kamarády se rozhodla natočit dokument o masovém vrahovi Lesliem Vernonovi, který byl údajně jako malý vhozen do vodopádu, kde ale přežil. Vrah si s nimi domluví schůzku a začíná natáčení. Je vybraná oběť, která musí přežít, je vybrané místo, kde většina nepřežije a divák zjišťuje (a nejen on), jak to vlastně v těch slasherech už desítky let chodí. Když už má natáčení dokumentu skončit, ve studentech se přece jenom hne svědomí… (MareT.)

(více)

Recenze (150)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Netradiční horor dokumentaristického stylu, který nám dává nahlédnout do fiktivního světa, kde sérioví vrazi skutečně existují a snaží se poctivě odvádět svou, jak se později prostřednictvím hlavního hrdiny dozvíme, mnohdy nelehkou práci. Leslie Vernon je sympatický chlapík, jehož vzhled je kombinací Ethana Hawka a Teda Bundyho. Stejně jako Ted, je Leslie pohledný, prohnaný a velmi inteligentní. Ve chvíli, kdy snímek odhalí svou pointu, začne divákova mysl pracovat naplno. Začne uvažovat, jak Leslie uvažuje. Co všechno věděl, co měl naplánované, co mohl předvídat a jak dokáže být flexibilní. V určité chvíli Vám pak dojde, o co běží. Je jedno, jestli na to někteří přijdou dříve, jiní později. Je to jasný fakt:) A závěrečná titulková scéna je klasika, na kterou jsme všichni čekali, že:) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zklamal mě hlavně závěr, kterému ovšem vše již od začátku nasvědčovalo. 2 x jsem se v průběhu filmu zasmál, což si myslím že je trošku málo. Ve své podstatě film pojednává o všech hororových klišé, které popisuje do nejmenších podrobností, neboť asi předpokládá, že dívák je totální debil. Strašně mě zde sraly všechny postavy, protože se jedná o herce a herečky minimálně céčkového formátu. Vyjímku snad tvoří minirole Roberta Englunda, který do podobných filmů prostě patří. Čekal jsem o mnoho víc. 2* dávám hlavně za orginální nápady. ()

Reklama

Stallone 

všechny recenze uživatele

Jako expert na horory chválím originalitu filmu. První hodina je skoro až dokument z pohledu zabijáka o tom, jak se správně na svůj den připravit, jak to vlastně v těch hororech může fungovat a ukáže nám slasher klišé. Nápad tedy výborný, ale provedení nudné a parodické. Pan režisér se bál ukázat opravdovou akci. První hodinu se tedy jen žvaní a v poslední půl hodině vlastně skoro nic z té ´´práce´´ záporáka nevidíme. A to mě mrzí. To je potom skoro až amatérská práce. Film doporučuji pouze fanouškům žánru. Já hodnotím mezi 2-3* (tj. horší 3). ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Já už se vážně ničemu nemůžu divit.Podle hodnocení jsem se nikdy neřídil, protože jsem za ty roky tady zjistil, že skvělý film může mít podle vás třeba i 25% a naopak.Po letech jsem se nechal zlákat hodnocením, jinak bych si zcela neznámý film v záplavě nadupanýho seznamu jen tak nepustil.To, že zdejší, samozvaní hororoví nuru, tedy guru přehodnocují kdejakou sračku už jsem si zvykl, ale že můj vlastní bratránek dá 5* něčemu tak debilnímu bych v životě nečekal.Dej me tomu, že začátek docela uměl zaujmout, bavilo mě sledovat jak vrah vysvětluje všechna ta klišé a mělo to něco do sebe, i když to bylo zoufale, ale zoufale neuvěřitelné.K tomu ta debilní pointa, která by došla i pologramotnýmu gibonovi na kokainu a ke všemu ty strašné výkony všech herců.Navíc sem v komentářích četl, že konec je prý masakr jako hrom.Ty píčo, tak strašně spatně odehrané a nepřesvědčivé masakrování jsem neviděl ani v amaťácích na youtube.Krev? Neexistuje a když tak je to kapka hodně mizernýho kečupu.No prostě mrdka příšerná.Iritovalo mě to jak nic za poslední roky, začátek mohl něco říct, potom se to ale změní v totální parodii a bohužel nechtěnou.Nic tak špatného jsem neviděl roky.67%? Prostě kreténi, nic víc se o vás říct nedá.15%. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nejoriginálnější slasher, jaký jsem kdy viděl, to je bez debat ... první polovina je neuvěřitelně "divná", nezvyklá a mrazivá. Diskuze na kameru s masovým vrahem "o tom" ... O večeru, který chystá. Vysvětlování všech možných vychytávek, které by teoreticky mohli opravdu zafungovat, aby pak dávaly dojem záhadných klišé, které ze slasherů tak dobře známe... Perfektní herecký výkon hlavní postavy (Vernona), použití ruční dokumentární kamery. A hlavně totálně pošahaná Vernonova rodina. Když otec filosofoval o údělech masových vrahů, Freddym, Jasonem a Michaelem, to jsem se fakt řezal smíchy! Poslední třetina se slušně rozjede a docela se mi líbilo, že do ní tvůrci stihli a stačili dát vše, na co je jiným určena hodina a půl. Tady to musí sfouknout Vernon za 30 minut a jízda je to docela řádná a zábavná. Gore tradiční, na těch to nestojí. Trochu mě mrzí, že se Vernon nezaměřil ve svých úvahách na samotné zabíjení obětí. Jaké to je někoho zavraždit, jak moc se může oběť bránit atd. Tohle v podstatě ve svých rozhovorech na kameru naprosto vynechal, přitom je to součást "umu a práce" filmového zabijáka. Ale jinak velice příjemný film a změna. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Meno postavy, ktorú stvárňuje Robert Englund (Doc Halloran), vzniklo spojením mien dvoch postáv z filmu Osvietenie (1980) - malého Dannyho, ktorého prezývali Doc a černošského kuchára v hoteli Overlook, Dicka Hallorana. Obaja mali dar "osvietenia". (BlackTom)

Reklama

Reklama