Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá studentka se dvěma kamarády se rozhodla natočit dokument o masovém vrahovi Lesliem Vernonovi, který byl údajně jako malý vhozen do vodopádu, kde ale přežil. Vrah si s nimi domluví schůzku a začíná natáčení. Je vybraná oběť, která musí přežít, je vybrané místo, kde většina nepřežije a divák zjišťuje (a nejen on), jak to vlastně v těch slasherech už desítky let chodí. Když už má natáčení dokumentu skončit, ve studentech se přece jenom hne svědomí… (MareT.)

(více)

Recenze (150)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Napůl dokument, napůl slasher, celek však nemá do geniality daleko. Díky trojici filmového štábu je nám umožněno nahlédnout pod pokličku příprav obyčejného masového vraha, který se po vzoru Michaela nebo Jasona chystá vstát z mrtvých a povraždit jedné noci skupinu teenagerů. Sledujeme tedy jeho přípravy od samého počátku: vyhlídnutí obětí, zdokonalení fyzičky (vždyť správný zabiják dýchá své kořisti na záda i přesto, že ona zdrhá a on si vykračuje a stejně jí za nejblizším stromem dostane, aniž by vypadal unaveně), znemožnit budoucím obětem jakkoliv zdrhnout, nebo je jen nalákat tam, kam přesně vrah potřebuje a tehdy, kdy to pravidla slasheru vyžadují. Leslie Vernon tohle všechno zná, neboť je to frajer a hlavně génius, který do detailu předvídá každý možný krok všech svých obětí. I proto se nám dostaví jeden příjemný twist, který hází film o další metu výš. Po dlouhý době zase parádní záležitost, kterou člověk musí dokoukat až do konce závěrečných titulků (song "Psycho Killer" nemá chybu)... Doporučuje osm z deseti masových vrahů. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jason, Freddy, Myers. We all need someone to look up to. Mazec! Pro ostatní možná průměr, ale kdo žere slashery bude si libovat. Už kolikrát jsme měli možnost sledovat tento žánr obrácený všelijak naruby, ale nikdy ne tímhle způsobem. Geniální. Co se ale povedlo nejvíc je Nathan Baesel v hlavní roli Leslieho Vernona, protože z prvních dvou třetin filmu dělá nehorázně černou prdel. A se způsobem jakým je to točeno - jako dokument, působí alespoň na mě hrozně nenuceně a sympaticky. Sympatickej magor. Po dvou třetinách se film absolutně plynule během chvilky transformuje ve vyvražďovačku a to taky že parádní. Maska, převlek a zbraň zabijáka - super, což bych řekl že už v dnešní době není nejlehčí vymyslet. Přiznávám, že úplný konec už malinko pokulhává, občas nějaké to nelogické chování obětí, ale kdo má rád slasher myslím že to s radostí přehlédne. Takže sečteno podtrženo na poměry nového milénia skvělá vyvražďovačka, aneb slasher z pohledu vraha samotného, aneb vrah je taky člověk - dokud si nenandá masku:)) A uvidíme taky jednoho vraha v důchodu, v pohodě chlápek. Jo a co by ještě mohlo někoho zajímat je Englund, který se objeví jen párkrát, v roli klaďase, a ani není nijak moc důležitý, čili ani moc nevynikne. A dodívejte se až do konce titulků! je sice jasný co se stane, ale stejně to stojí za to:) Z Vernona chci sérii, jen pokud možno zase s Baeselem a Glossermanem. ()

Reklama

Honzek 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, který je však naprosto průměrně zpracován. Je to škoda, potenciálu měl snímek na rozdávání. Ale na druhou stranu se nejedná o tak špatný biják - rozhodně stojí za shlédnutí a kdo ví, třeba se vám bude líbit mnohem víc, sám jsem chtěl dát jednu chvíli čtyři hvězdy! Co však řeknu s jistotu je, že to je velmi originální počin. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Tak sadistické a pritom tak... geniálne(hláška priamo z filmu). Prosím pekne toto je novodobý Vreskot. Wes Craven síce dal hororu Vreskotom viacej, ale Leslie Vernon je ďalším sviežim vánkom do sveta hororu. Síce je to len ďalší slasher inšpirovaný už spomínaným Vreskotom s blairwitchskou kamerou, ale dopadlo to fajn. Ak aj vás zaujímalo, ako je možné, že vrah vie čo obeť urobí a kde to urobí a prečo sa práve vtedy keď vás naháňa vrah nedá otvoriť okno, alebo čo sa stane keď do deju vrazí nejaká tá Gale Weathersová a vrahovi naruší plány toto je odpoveď. Film pre hororového fanúšika. Skvelá kamera, slušné herecké výkony(hl. postáv, pretože zvyšok... veď uvidíte). Režisér Scott Glosserman skvelo pracuje a chvalabohu tu aj dobre fungujú staré známe klišé scény. Patrí to k tomu lepšiemu hororu čo som za tento rok videl. 80%=4* Inak všimli ste si vo filme cameo Kanea Hoddera? :) ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

Jako expert na horory chválím originalitu filmu. První hodina je skoro až dokument z pohledu zabijáka o tom, jak se správně na svůj den připravit, jak to vlastně v těch hororech může fungovat a ukáže nám slasher klišé. Nápad tedy výborný, ale provedení nudné a parodické. Pan režisér se bál ukázat opravdovou akci. První hodinu se tedy jen žvaní a v poslední půl hodině vlastně skoro nic z té ´´práce´´ záporáka nevidíme. A to mě mrzí. To je potom skoro až amatérská práce. Film doporučuji pouze fanouškům žánru. Já hodnotím mezi 2-3* (tj. horší 3). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Meno postavy, ktorú stvárňuje Robert Englund (Doc Halloran), vzniklo spojením mien dvoch postáv z filmu Osvietenie (1980) - malého Dannyho, ktorého prezývali Doc a černošského kuchára v hoteli Overlook, Dicka Hallorana. Obaja mali dar "osvietenia". (BlackTom)

Reklama

Reklama