Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá studentka se dvěma kamarády se rozhodla natočit dokument o masovém vrahovi Lesliem Vernonovi, který byl údajně jako malý vhozen do vodopádu, kde ale přežil. Vrah si s nimi domluví schůzku a začíná natáčení. Je vybraná oběť, která musí přežít, je vybrané místo, kde většina nepřežije a divák zjišťuje (a nejen on), jak to vlastně v těch slasherech už desítky let chodí. Když už má natáčení dokumentu skončit, ve studentech se přece jenom hne svědomí… (MareT.)

(více)

Recenze (150)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První polovina, či spíše dvě třetiny filmu, je dosti nezáživná, značně upovídaná a s nepříjemně roztřesenou ruční kamerou, kterou bych kameramanovi nejraději otřískal o hlavu. Natáčení dokumentu o masovém vrahovi při práci není špatný nápad, ale realizace značně pokulhává a divák netrpělivě vyčkává, kdy se vše konečně rozjede. SPOILER! Pozdě tvůrci dokumentu pochopí, že se stali sami obětí ďábelské hry, což divák pochopí poněkud dříve. Nic dalšího překvapivého se nekoná a film pokračuje v zajetých kolejích obdobných vyvražďovaček. Snad jsem jen očekával, že vraždy budou nápaditější a gore šťavnatější, jelikož co jiného tenhle typ filmů může nabídnout. Nejlepší je skladba k závěrečným titulkům - Talking Heads: Psycho Killer. Úplně poslední záběry s končícími titulky jsou, jak jinak, očekávané... ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konecne po mesicich hledani konecne dostal k tomuto filmu. Jako velky fanda hororu a slasheru jsem po tomto dilku doslova prahnul a to byla prave mozna jedina chyba - prilisna ocekavani. Napad s "jinym uhlem pohledu" je genialni sam o sobe a hlavni "hrdina" v podani dobre hrajiciho a sympatickeho Nathana Baesela ma velke charisma a radi mu budete fandit v jeho planu na "velkou noc", jelikoz jeho entuziasmus je proste neodolatelny. Ovsem jak spravne podotknul B!shop, film ma sva hlucha mista a ta jsou predevsim v prvni "teoreticke" casti, ktere by neskodilo trosku vice akce. Kazdopadne tento kousek je v dnesni dobe skutecne vyjimecnym zjevem a vsechny fanousky slasheru dozajista pobavi a osvezi. Davam lepsi 4* ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Jako parodie na legendární slashery proč ne, ale jako horor naprostá tragédie. Nápad, že Freddy Krueger, Michael Myers a Jason Voorhees jsou skuteční vrazi je geniální, ale co z toho, když scénař je naprostá tragédie. Nejvíc mě srala dokumentární kamera v první polovině snímku. Za tohle jsem měl chuť film vypnout a zahodit co nejdále. Druhá polovina se už dala vydržet a aspoň tu jednu hvězdičku dám. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

První polovinu se bude hororový fanoušek výtečně bavit, zatímco všichni ostatní budou říkat, jakáže je to kravina. Druhá polovina už je klasický slasher, nečekaná pointa přijde tentokrát ne až na konci, ale již ze začátku té druhé poloviny. Podle nadšených reakcí jsem čekal pětihvězdičkový film, ale já musím dát hvězdičky pouze 4, a to ještě poměrně slabé. A to právě kvůli té druhé polovině, které je opravdu pouze průměrná. Horror movie of the year ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Masakr. Když jsem si ho pouštěl, nevěděl jsem o něm kromě účasti Roberta Englunda (pravda) a faktem, že vrah je jakýmsi mixem Freddyho, Jasona a Michaela (blbost, jsou tam jen párkrát zmíněni), nevěděl jsem vůbec nic. A radím Vám, udělejte to samé, aspoň dokud se tohle dílo neprovaří a nebude jeho námět znát každý, protože taková originalita se snad nenechá zadupat. Já neřeknu o námětu také nic. Jen zmíním pár odlišováků od žánrově spřízněných vyvražďovaček. Těžko jste někdy viděli filmového vraha, který toho nakecá o tolik víc než jeho oběti, stejně tak filmového vraha, který se na scéně objevuje víc než "jeho" teenageři. Těžko jste potkali nějakého, který si zajde za kamarádem a jeho ženou, aby mu poradili, jak vraždit tentokrát. Prostě opravdu jen málokterý slasher se soustředí na vraha tak moc jako tento, protože to opravdu nemůže jen tak fungovat. A snad žádný komediální horor si takhle umě nehrál s žánrovými klišé. U Leslieho vše funguje excelentně, a to prostě kvůli jednoduchému, ale úžasně jinému náhledu na příběh než jsme zvyklí, který si fakt před puštěním nezjišťujte, ať vás překvapí. No a stejně jako každého při sledováním Truman Show napadlo, jestli sám není hlavní rolí podobného pořadu, divil bych se, kdyby při sledování Lesliho nenapadlo jeho diváky, jestli se v pozadí příběhů všech těch 80s slasherů a jejich pokračování nedělo to samé co zde. Chceme další díly, udělat z Vernona sérii! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Meno postavy, ktorú stvárňuje Robert Englund (Doc Halloran), vzniklo spojením mien dvoch postáv z filmu Osvietenie (1980) - malého Dannyho, ktorého prezývali Doc a černošského kuchára v hoteli Overlook, Dicka Hallorana. Obaja mali dar "osvietenia". (BlackTom)

Reklama

Reklama